Ståle V.
Det er disse jeg lurer på:
http://www.vidaxl.no/e/vidaxl-profesjonelle-studiolys-2-s...EgJ4SfD_Bw
1029kr.
Et annet jeg lurer på er dette:
http://butikk.foto.no/westcott/130946/westcott-ulite-led-...it-led-lys
2695kr.
Førstnevnte bruker "lysrørlamper". Det andre LED-lamper.
Er ute etter mye for pengene og er ikke interessert i å bruke "millioner" da behovet er enkelt. Trenger ikke mer enn to lamper er min mening.
#1
#1
Tor Einar K.
1
Jeg hadde nok valgt den siste pakken da det er mer sannsynlig at disse pærene ligger nærmere fullspekter.

Om de dekker dine behov avhenger av hva du skal bruke dem til.
Ståle V.
Det er godt mulig det blir den da. Jeg er ikke helt sikker på hvilke funksjoner fjernkontrollen til den siste pakken har. Det kan vel hende at lysene i første pakken kan ha litt gulaktig lys? Bruken er litt hobbyfotografering type produktfoto. Tenker også å lage min egen reflektor for å kunne bruke på siden av på bordet når jeg fotograferer.
Tor Einar K.
1
Den siste pakken er fra en anerkjent produsent av lysutstyr. Det er større sjanse for at denne vil gi riktigere farger enn billige no name produkter.

Isoporplater(ekspandert polystyren) er glimmrende å bruke som reflektor.
Ståle V.
Tenkte jeg skulle lage noe til med en papplate og en trefot. Papplaten tenkte jeg å lakkere med Biltema chrome-lakk. Gjorde det en gang med en blinklysreflektor på min gamle Ford Taunus i ungdommen. Det ble så bra at når blinklyset var montert så kunne jeg ikke se forskjell på refleksjon fra den gode og den restaurerte reflektoren.
Tor Einar K.
Ved produktfoto kan refleksjoner(kraftige høylys) være et problem, spesielt om produktet har buede blanke flater.
Derfor foretrekker mange å bruke diffusert lys fra store hvite strukturerte flater fremfor det rettningsbestemte lyset du får fra en blank plan sølvplate.
Om du liker de crispy høylysene du får med en sølvreflektor kan du også prøve med aluminiumsfolie som er valset/klemt på en isoporplate.
Ståle V.
1
Chromelakk gir ikke speillik refleksjon. Den blir diffus hvit. Blir det likevel, mot formodning, for sterk refleksjon så får jeg spraye pappen hvit.
Tor B.
en ting er fargetemperaturen. En annen ting er hvor god lampene er til å gjengi de aktuelle fargetemperaturen. (CRI)
Og en annen ting er om du vil dette en gang eller to ganger. Som oftest når man kjøper billig, så kjøper man flere ganger (snakker av erfaring)

mer info om Westcott sine lamper (som forsåvidt er et anerkjent merke kontra no-name kinalampene VidaXL) http://www.fjwestcott.com/single-socket-2-light-led-umbrella-kit
Ståle V.
Det blir Westcott da tenker jeg. I linken din noterte jeg meg at det også er dimbart lys i den pakken. Muligens en bra mulighet å ha?
Tor Einar K.
Edit
Sorry, feilplasserte et innlegg til trådstartet som jeg nå har flyttet til riktig plass.
Åpne uskalert versjon i eget vindu