Jan E.
bildebildebilde
Hvor mye kan jeg forlange for dette kameraet drsom jeg legger det ut for salg. Det fungerer fint og har en fungerende motordriver.
#1
#1
Vidar H.
Kvalifisert gjetting til mer info er gitt
En F2 kan være så mangt, da de gikk over mange år og kan bygges som du vil.
Tipper lysmåler er en DP-1, noe som gjør det til en F2 Photomic, de to første siffer i serienr angir alder, som regel er chrome hus lagd i år med partall så kansje kamera er fra 72 eller 74. Men så lenge det virker ok er det ikke så viktig, men om nål i lysmåler flakker mye i sterkt lys kan det tyde på behov for service. Om selvutløser fusker er ofte det et hint.Tipper det ellers er pressebrukt pga motor og patina?

Pent eller normalt brukt ligger et ok hus på 2500 ca, ok 50mm på 800- 1500 alt etter som årgang og tilstand, 2.0 utgave lavere enn 1.8 og 1.4 etc.
Tilstand på lystetting, om forsølving i prisme ikke har flasset av, om lukkertider er ok etc avgjør og. Så litt mer info gir mer kvalifisert gjetting.
For å sitere en tidligere kamerarepratør « jeg kan ikke se den kamera pr telefon»

Motor? Derom strides de lærde, samlerobjekt, treningsmanual eller brukbar til noe praktisk i 2021?
Første F2 jeg hadde var godt brukt, etter 20 år som hyllepynt/backupkamera for F3 så var det så fullt av guffe og støv at lysmåler sa adjø, men kviknet etter cla/service. Min hadde og motor, eneste Nikon jeg har brukt som har hatt rekyl!
2x 4AA batterier bidrar og til god tyngde.

Så alt koker ned til, patina kult eller ikke, og vil kjøper betale for det eller ha fratrekk?

Mvh Vidar H
Jan E.
bildebildebildeDe 2 første sifrene etter F2 er 75. Lysmåleren ser ut til å fungere, men når jeg spenner selvutløseren og trykker på utløserknappen så skjer eksponeringen med det samme istedenfor å vente på at selvutløseren har gått tilbake til 0. Har denne funksjonen en annen utløserknapp enn den vanlige? Kameraet har vert eid av en journalist/fotograf i Bergens Tidende, så det er riktig som du antydet. Linsen er 50mm F2.
Vidar H.
bildeSer jo at den er sort i finish når jeg ser på tråden nå, så må ha prøvd meg på noe «multitasking» med ymse utfall ;)

Legger med bilde fra bruksanvisning så du kan sjekke selvutløser, hvordan den kan brukes for eksponeringer opp til 10 sec.

Usikkerheten her er jo behov for service og tilstand til motorgrep, om det er noe som er etteraktet som bruksobjekt eller som et stykke pressehistorie?

Somregel går en motor løs til de fleste Nikon for 1000 lappen, men denne er ikke så vanlig og du har batterikamer, så løs 1500?

Så til rett person går vel dette for 3500-4500? Kan hende det er lavt, eller passe, Nikon F2 er et klassisk kamera og dette har jo en historie som kan selges inn som en del av «pakken»

Men gode kamera bør brukes, og er behov for service snarlig, så vil det trekke ned . . .

Til sammenligning kan en pent brukt amatør påpasset F2 gå for 1800 - 2500 og objektiv gå for 800 og reim for 350 ( helst den gule Nikonreima eller eldre)
Så kjøper du nye pakninger på nett for ca 150,- om de må byttes.
Men det skal jo ikke mer en enn artikkel på noe høyt trafikkert nettsted før priser endrer seg :)

Ser baklokk ikke er standard, det er en MF-3, det kan trekke opp pris eller komplettere pakken, da det har en stoppfunksjon som gjør at filmslipp ikke går helt inn i rullen, praktisk ved mye fotografering.

Men siden du kansje holder til i Bergensomådet selv, så kansje Antonio Stasi kunne se på det og komme med en mer kvalifisert pris?

Selv hadde jeg kanskje beholdt kamera eller hørt med lokalt museum, om de savner ett pressekamera i samlingen.

Lykke til med prisvurdering!
Mhv Vidar H

Edit : prøver med en redigering da svar ikke ble synlig i tråd.
Åpne uskalert versjon i eget vindu