Bård Ivar F.
bilde
Sliter Epson mer med "clogging" enn Canon? Kjenner 3-fot-syken ikke bare gjelder båter, men absolutt er tilstede i disse corona-tider. Panorama-utskrifter på veggen kan være fristende og da begynner jakten på skriver med papir på rull. Research begynner på vanlig måte med Canon og Epson øverst på listen og øyet blir stort og vått helt til PLUTSELIG får du en skikkelig oppvekker på netthinnen...

Noen som ønsker å dele sin erfaring med hvilke blekkskriver og rull man bør skygge unna?

Legger ved en video som fikk meg til dra i nødbremsen......og spørre publikum

http://youtu.be/Sx3mTd6jN44


http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
#1
#1
Tom T.
1
Vil få fraråde bruk av mantlet ammunisjon i et steinbrudd, en retur karamell fra Raufoss smaker ikke godt.
#2
#2
Dag T.
Jeg aner ikke noe om Canon, men Epson P600 ser ikke ut til å tette seg like fort som R3000 gjorde når den ikke hadde vært brukt på en stund.

http://thrane.name
#3
#3
Anders S. H.
1
Eg har hatt både ein Epson Stylus Pro 4900 og har no ein Canon image Prograf Pro 2000.

Epsonskrivaren eg hadde var det mykje jobbing med å halde dysene reine på. De finn sikkert trådar her på forumet om dette. Til slutt vart eg lei og kjøpte meg ein Canon skrivar som eg no har hatt på tredje året. Valde Canon mest fordi eg kunne få service lokalt.

Begge skrivarane leverte flott print på ulike medie. Vanleg forbrukspapir, kunstpapir og lerret. Eg kan ikkje seie at den eine levert print i betre kvalitet enn den andre.

Begge skrivarane har eit godt printprogram som tek eksport frå LR og PS.

Har vore lite trøbbel med tette dyser på Canon skrivaren, men den er også nyare . Epson har sikkert også gjort endringar som ikkje eg kan uttale meg om.

Skal eg seie noko om blekkforbruket så må det berre bli synsing. Canonskrivaren er svært nøysam, Etter det kjem varsel om bestilling av blekk kan eg skrive ut utallige utskrifter.

Hadde litt trøbbel med tette dyser no etter sumarferien. Ringde Canon sentralt og etter 3 timar vart eg kontakta av ein servicetekninkar som kom heim til meg. Han køyrde eit menyprogram for å tømme skrivehovudet for blekk og så vart det rensa. Etter dette var skrivaren som ny.
Fekk eit klebemerke med telefon til firmaet, men ingen rekning - det må vel vere topp.service.

Helsing Anders s

Bård Ivar F.
Anders S. H skrev:

Eg har hatt både ein Epson Stylus Pro 4900 og har no ein Canon image Prograf Pro 2000.
Har vore lite trøbbel med tette dyser på Canon skrivaren, men den er også nyare .


Ser ut som Pro 2000 er mer for industrielt bruk i forhold, men har du hatt lite trøbbel ift 4900 så kan det bety mye trøbbel ift eks Epson P800? Hva er svakheten til Canon?


http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
Anders S. H.
2
Ja, eg hadde mykje rens og unødig bruk av blekk på 4900. Dette kom nok sikkert av at utskriftsvolumet vart lite.
Skriv nok litt meir no etter eg kjøpte Canon 2000.
Min erfaring er at når eg skriv mykje canvas, og skriveren bli stående ubrukt ei tid må eg køyre dysesjekk og rensing, men då ordner det seg.
Print er likevel ein viktig del av foto hobbyen min som eg vil holde fram med. Kjekt å få sjå gode bilder på veggen
Anders S
#4
#4
Geir B.
1

Hei Bård,

Jeg har hatt Espon SC-P800 en stund nå, og jeg bruker den med ujevne mellomrom, mest for A2-postere. Printer på litt mindre papir innimellom for å hindre at den tørker ut, men det kan gå flere uker der den står uvirksom. Jeg har ikke pakket den inn i plast e.l. men jeg lukker alle lokk. Jeg har ikke hatt noe problem med inntørkede dyser så langt.
Jeg har ikke prøvd meg med panoramabilder printet fra rull, så det kan jeg ikke uttale meg om.

À propos 3-fot-syken: Den gjelder nok for printere også. I starten synes man A2 er gjevt, men det tar ikke så lang tid før man synes det blir litt smått. Har såvidt kikket på muligheten for en A1-printer, men det har blitt med "window-shopping" så langt. ;-)

MVH

Geir
Amatør med interesse for landskap.
#5
#5
Rune H.
1
Eg har enn så lenge ein Pro-4900 ståande på benken mens eg tenker på korleis det ca 50kg tunge cloggemonsteret skal avhendast. Då den kom skraut Epson av ny coating i printhodet som skulle redusere clogging - Yeah right!

Mesteparten av blekkutgiftane mine dei siste åra har sikkert gått med til dyserenser etc. Epson burde for skams skyld gitt kvar n'te blekkpatron fritt til rensing og fjerning av clogger i printhodet.

Skal ha meg ny printer til hobbybruk om ei stund, og Canon er høgt oppe på lista (Imageprograf-1000?). Epson er knappast inne på lista, då er det vel ikkje så mange valg igjen?

Ut over det gjorde det merkeleg godt å sjå videoen
Bård Ivar F.
Rune H skrev:

Eg har enn så lenge ein Pro-4900 ståande på benken mens eg tenker på korleis det ca 50kg tunge cloggemonsteret skal avhendast. Då den kom skraut Epson av ny coating i printhodet som skulle redusere clogging - Yeah right!


Etter mye fram og tilbake så står det en 4900 på benken her og venter på ny Ink Damper for PK. Er det noe du også har måttet bytte?http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
Åpne uskalert versjon i eget vindu