Knut S.
Som overskriften; hvilke converter anbefaler dere?
#1
#1
Kjell T.
2
Capture1
#2
#2
Arild T.
1
Hei, Knut!

Jeg anbefaler på det sterkeste Capture one. Har tidligere brukt Lightroom i mange år, men converteren til Capture one er den beste til Fujifilm. Se forøvrig ekspertuttalelser på Youtube.

Arild Thingvoll
Lasse B.
1
Samme erfaring. C1 er et hakk bedre på detaljer en LR men det er noen år siden jeg fant ut det så LR kan ha blitt bedre.
#3
#3
Asbjørn E.
3
Jeg bruker Lightroom og er godt fornøyd med det. Har brukt Lightroom siden det var i beta, først med Nikon og nå med Fuji. Har liten tro på at jeg kan utnytte de svært subtile (og knapt synlige så langt jeg kan se) fordelene Capture 1 eventuelt kan gi - i forhold til at jeg er ganske trenet i Lightroom. Foto-entusiaster har alltid lurt på om det eller det kameraet eller den eller den raw converteren kan løse alle problemer. I min yrkesprofesjon har man på lignende måte søkt etter metoder som skal løse alle prosjektutfordringer.

Sannheten er vel at personen bak kamera eller raw converter er mye viktigere enn den tekniske løsningen i seg selv.

Noen ganger skjer det selvsagt stor innovasjon og forskjeller mellom leverandører er betydelig for en stund - men det ser ikke ut til å være tilfelle her. Når jeg leser på nett synes det å være en god del uenighet.

Så jeg tenker at du finner en Raw converter du trives med som du synes funker for deg. Har du en du allerede kan og liker, har du nok allerede det du trenger.
#4
#4
Mikael T.
1
bildeJeg har brukt LR siden lanseringen i 2007, men gikk over til CaptureOne for 3 år siden. Da hadde jeg også gått over til Fujifilm og var misfornøyd med bildekvaliteten i LR. Det satt langt inne, men for meg var forskjellen i bildekvaliteten stor nok til å droppe LR.

Både LR og Capture One er tilgjengelig som gratis prøveversjoner. Anbefaler å laste ned begge og prøve de en månedens tid for å se hva som fungerer best for deg.

#5
#5
Knut S.
1
Hei, og takk alle sammen
Her var det ingen tvil om hva man bør velge.

Takk for at dere tok dere tid å svare.
mvh Knut
Arne V.
2
Gode prisar på Capture One 21 hos Stavanger Foto denne veka. (1196 kr for systemspesifikk versjon og 2771 kr for systemuavhengig versjon.)
Åpne uskalert versjon i eget vindu