Lisa A.
Hei!
Jeg tenker å utvide samlingen min til et kompaktkamera som er enkelt å ta med på (fjell og skog)tur og ferie men der man likevel ikke mister for mye av kvaliteten man får av et systemkamera. Har Canon 6D fra før med sigma sin 24-70mm.

Ønsker/krav:
- lettvekt og relativt lite
- værtett
- under 10K bruktpris


Har sett en del på fujifilm x100F, men den er ikke værtett.

Forslag?☺️
#1
#1
Øyvind B.
1
Har selv brukt Fuji x100s hyppig på reise og fjellturer.
Fungerer veldig bra være seg gate foto, arkitektur og landskap.
Det med vær tetting tenker jeg lite over.
Bruker nesten alltid en bære pose etc. for beskyttelse mot fuktighet.
Min erfaring er at det tåler en god del fukt tross mangel av såkalt vær tetting.
Bruker det parallelt med Nikon fullformat når lettere utrustning ønskes.
X100F har endel forbedringer i forhold til x100s.
Bilde kvaliteten er tett opp mot god speilrefleks.
Min erfaring, andre har sikkert noe annet.
Mvh Øyvind
#2
#2
Knut R.
3
Det spørs jo hva du har tenkt å utsette kameraet for, men værtetting behøver ikke være alfa og omega heller. Jeg har en etterhvert velbrukt Sony RX-100 III som lommekamera og supplement til mine systemkameraer, og det har fått sine doser snø, sludd og regn (selv om jeg selvsagt prøver å skjerme det i den grad det er mulig) uten at det har gjort noe fra eller til. Hva gjelder lommefaktor, tekniske muligheter og bildekvalitet, så vil jeg i hvert fall anbefale noe i RX-100 serien. Det er vel versjon VI eller VII som er ute på markedet nå, og det betyr at de tidligere versjonene er å få til gode priser på bruktmarkedet. Og hvis vanntetthet er et poeng kan du få enten dedikert dykkehus til det, eller sånne vanntette poser som tåler det meste.
Skal du ha et potte tett kompaktkamera så må du nok gå på "rugged"-modellene til de ulike produsentene, og da mister du straks fasiliteter og bildekvalitet i forhold til de beste kompaktkameraene. Jeg har hatt noen slike, og de beste jeg kan si om dem er at man kan ta dem med på stranden uten å bekymre seg.
Fujis X-100 serie er fine, de, hadde alle dem også opp til og med T, men ikke like lommevennlige (men anorakklomme eller liten veske går greit).
#3
#3
Egil S.
Hei,
Siden du har Canon speilrefleks fra før, ville jeg sett på kompaktkameraene fra Canon. Greit å forholde seg til menyer du kjenner fra før. Jeg har første generasjon G7X og er imponert over kvaliteten på filene.
Du finner engrei oversikt her:
http://butikk.foto.no/foto/kamera1/kompaktkamera?Filter=P...;Keep=true
#4
#4
Dag T.
Det er vanskelig å tilfredsstille alle tre kravene samtidig, men en brukt værtett Fujifilm i X-T-serien (dvs X-T1, X-T2, osv) burde være overkommelig. Eventuelt et av Olympus sine kompakte kameraer.

http://thrane.name
Åpne uskalert versjon i eget vindu