thomas f.
Har mistet strømforsyningen til denne

Bak på LED lyset står det:

DC5.3 - 16.8V plus er senter

Powerinput Connector
10-24 V. maks 5A
Power Consumtion 50w
Sikring 5A

Hvilke alternative strømforsyninger kan jeg bruke (som finnes i Norge) eventuelt link til andre
#1
#1
Tor Einar K.
Denne har vært solgt under flere brands, jeg har en fra Calumet.
Har bare sett den en gang for lenge siden hos forhandler i Norge, tror det vil være vanskelig å finne noen som har den.
Strømforsyningen VM-15 selges dog på e-bay.

Den har en kontakt rett over sikringen men hullet er for lite til at jeg får inn D-tap plugg som er vanlig standard for slikt utstyr.

Strømforsyningen sitter i standard v-mount så du kan jo bruke den med batteri.
#2
#2
Odd S.
thomas f skrev:
...Hvilke alternative strømforsyninger kan jeg bruke


Jeg fant et brukbart bilde av lampens bakside hos B&H og tipper du kan bruke en strømforsyning som vist her (Kjell & Co) http://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/stro...0-w-p44714Tor Einar K.
Disse panelene driftes jo ideelt på 14.8 volt.
Hva vil den lavere spenningen ha å si for varmeutvikling i panelet og påvirkes fargetemperaturen til diodene av spenningen?
Odd S.
Tor Einar K skrev:
Disse panelene driftes jo ideelt på 14.8 volt.
Hva vil den lavere spenningen ha å si for varmeutvikling i panelet og påvirkes fargetemperaturen til diodene av spenningen?


Si det. Jeg kjenner ikke konstruksjonen og vet ikke svaret, jeg vet ikke engang at det aktuelle produktet ideelt skal ha 14.8V på strøminntaket. Du kan jo forsøke å kontakte produsenten og kanskje få svar på det termiske derfra.

Mitt forslag om å bruke en 13-på-dusinet strømforsyning baserte jeg på et bilde av baksiden av produktet, se vedlagt utsnitt. Jeg fant bildet hos B&H: http://www.bhphotovideo.com/c/product/769773-REG/Dedoligh...ndard.html

Jeg har markert 4 spenningsangivelser i utsnittet fra baksiden av panelet.

1: DC 5.8-16.8 V
2: DC 10-16.8 V
3: DC 5.8 - 8.4 V
4: DC 10 - 24 V

Nr 1 er rett ved kontakten for tilopling av strømforsyningen. Hvis produktet er laget for å kunne operere på 5.8-8.4V (batteri?), mens selve panelet ideelt skal driftes på 14.8 V, kan det være innebygd en spenningsomvandler som opererer med vidt spenningsområde på inngangen og gir ut ideell driftsspenning til selve panelet. Jeg tror 12V på strøminntaket kommer til å fungere greit.

Det kan kanskje tenkes at strøminntaket har en kontakt som ingen av de medfølgende pluggene passer til, men det pleier å finnes veier rundt slikt.
Tor Einar K.
Dette panelet finnes i flere versjoner under ulike merkenavn. Noen versjoner bruker batterikontakten for NP-F 7.2volt, noen v-mount 14.8 volt og noen har begge mulighetene. Det blir da forvirrende når alle versjoner er merket med alle spec. I bildet ditt fra B&H refererer nr1 til en kontakt jeg aldri har brukt da standard d-tap ikke passer(uvanlig for slikt utstyr). Nr 3 er LP-F batterikontakt.
Nr 4 er v-mount batteri og muligens en ekstern stømforsyning jeg ikke har kjennskap til.

Både trådstarter og jeg har en versjon som bruker en 15 volt strømforsyning som sitter montert i kontakten for v-mount 14.8 volt batteri.
Mitt er et panel der kontakt for NP-F batteri bare er en dummy uten aktive 7.2volt poler. Det er derfor mulighet for at også innmaten er noe forenklet uten spenningsomvandler som opererer med vidt spenningsområde på innganger og gir ut ideell driftspenning til selve panelet.

Strømforsyningen trådstarter har mistet ville jeg bestilt fra utlandet, alternativt brukt v-mount batterier.
Dette er et billigpanel jeg på ingen måte stoler på kvaliteten på. Tatt i betraktning av at for lav spenning gjerne gir varmgang ville jeg vært forsiktig med å gjøre egne inngrep.

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m5...p;_sacat=0


Odd S.
Tor Einar K skrev:
...
Både trådstarter og jeg har en versjon som bruker en 15 volt strømforsyning som sitter montert i kontakten for v-mount 14.8 volt batteri.


14.8V virker mest som en følge av et valgt multiplum av li-ion-celler. Det står såvidt jeg forstår, hverken 14.8 eller 15 volt på noen av alle angivelsene bak på apparatet. Hva er bakgrunnen for at du anser 14.8V som "ideell" for panelet?

Tor Einar K skrev:

Det er derfor mulighet for at også innmaten er noe forenklet uten spenningsomvandler...


Jeg hadde nok falt for fristelsen og åpnet for å se det med egne øyne :-)

Tor Einar K.
Denne type paneler brukes ofte med batterier, i denne størrelsen primært 14.8volt V-mount, Gold mount eller Anton Bauer kontakt. Derfor er det naturlig å tro at utstyret er optimalisert for dette.

Dette panelet er dog noe uvanlig da det tydeligvis også leveres i varianter med et NP-F 7.2volt. Da et så lite batteri vil gi veldig kort driftstid ser jeg helst på det som et forsøk på å få et billigpanel til å fremstå mer fancy.

Panelet er dessverre konstruert på samme måte som en iMac. Du må først fjerne en plastskjerm som er limt foran diodene før du kommer til. Jeg hadde ikke tatt meg bryet med tanke på at det er enkelt å få tak i ny orginal 15volt strømforsyning til en overkommelig pris.
thomas f.
Har du tilsvarende panel? Hvordan ser det ut med maks lysstyrke - lyser alle radene eller hver andre rad?
Tor Einar K.
Ja jeg har akkurat samme panel, men solgt under et annet navn. Mitt har regulerbar fargetemperatur så hver andre rad er kaldt lys og tilsvarende med varmt lys.
Setter du temperaturen til middelverdien lyser alt med full lysstyrke. Velger du kaldt eller varmt lys vil det bare være lys i andre hver rekke og du får et blendertrinn mindre lys.

Regner med at du også har et bicolor panel ut fra hva du har skrevet tidligere i tråden.

Om du kommer innom meg på Lillestrøm kan vi prøve panelet ditt med orginal strømforsyning samt batterier for å finne ut hva som kan være galt.
thomas f.
Hei, den funket den - bare litt usikker på om jeg får nok "kraft" Husker ikke om begge lysdioderekkene skal lyse - nå lyser den ene sterkt mens den andre bare litt på maks.
Åpne uskalert versjon i eget vindu