Ingvild V.
Jeg har fått spørsmål fra en reiselivsbedrift om avtale på kjøp av 10 bilder i måneden. Bilder skal brukes i sosiale medier og på nettsider, og det dreier seg om å vise blant annet turmuligheter, landskap og friluftsliv. Bildene tas i forbindelse med turer i nærområdet, og dette gjør jeg i tillegg til vanlig jobb. Jeg har et ganske ferskt enkeltpersonforetak.
Er det noen som har hatt lignende avtaler, og som kan gi noen innspill i forhold til pris?
#1
#1
pan a.
Kan du ikke høre hva de har tenkt å betale. Du skriver litt lite om bedriften. Er det F.eks. en bedrift med med stor eller liten omsetting. Hvor mange timer bruker du på oppgaven osv.

pan
#2
#2
Bjørnar P.
Siden dette er bilder som ennå ikke er tatt, er det mest naturlig å regne timepris. Regn deg frem til en fornuftig timepris, men pass på at du inkluderer ikke bare tiden som går med til transport til motivet, men også etterarbeidet. Ev. transportutgifter til bil o.l. kommer selvsagt i tillegg. For en voksen bør ikke timeprisen ligge under 150 kr, og siden du selv holder nødvendig utstyr, bør dette tas med i beregninga. Dersom tiden som går med til transport er tid du uansett ville brukt til egne formål, kan du være litt moderat på denne utgiften.
Det er viktig at du ikke skremmer bort en potensiell kunde ved å sette prisen på dine tjenester urimelig høyt. Da ender du lett opp med å ikke tjene noe.
Kanskje bør du starte litt forsiktig, og øke prisen når de ser at bildene er gode nok?
#3
#3
Teodor T.
1
Personlig ville jeg beregnet dette som et par halvdager på 6000kr eks mva/stk, men nå har jeg en haug store kunder som alltid står i kø hos meg. Vet også med det at det måtte være en stor bedrift som er villig til å betale for å få alt ferdig levert i god kvalitet uten spørsmål og merarbeid for dem, og innenfor gitte rammer hver måned.

Da jeg startet for ni år siden ville jeg beregnet det til 200kr/t eks mva, men jeg brukte lengre tid, kvaliteten var lavere, og jeg ville sannsynligvis priset det til rundt 4000kr.

Det viktigste her er at du føler at prisen du får er verdt tiden du legger ned i det. Hvis du uansett er ute på tur og tar bilder, og du bare syns det er stas å få dem publisert, så er det ingenting i veien for å ta en mer symbolsk sum i prisområdet 2-3000kr eks mva heller. :) Min fremgangsmåte er alltid å være åpen med kundene, og at det alltid lønner seg å prise tilbud per telefon. Da er det lettere å avklare forventningene deres til produktet du skal levere, også kan dere heller bekrefte prisen per e-post. :)
Åpne uskalert versjon i eget vindu