Stine B.
Hei.

Jeg har fått spørsmål om jeg har mulighet til å ta bilder av et skoleball, og er i den anledning veldig usikker på hva jeg bør ta for oppdraget. Så langt har jeg bare fotografert gratis for å få erfaring. Da har det også vært jeg selv som har bestemt hvilke oppdrag jeg har tatt og kontaktet aktuelle personer selv for fotografering. Dette er det første oppdraget jeg har fått forespørsel om, og som den amatørfotografen jeg er så er jeg veldig usikker på hva jeg bør ta?

Jeg har selvfølgelig lest en del tidligere tråder, men får inntrykk av at disse gjelder noe mer erfarne frilansfotografer enn meg, og tenker derfor at de beløpene som er nevnt der blir for store.

Jeg utbroderer selvfølgelig om det er ønskelig med informasjon om meg og min erfaring.
#1
#1
-
Avsluttet konto 76534
2
Også en (uerfaren) amatør skal holder seg til frilanstabeller. Grunnen herfor er at hvis du ta mindre penger skader du markedspriser og hermed hele yrke.
Rent personlig mening: Hvis du og kunde mener at du er bra nok for oppdrag skal du også få betalt som alle andre. Hvis du er i tvil for dine egne ferdigheter er det kanskje bedre å vente til du føler at du er ready.

“See what you mean and show what you think.”
Hilsen
Thomas
Stine B.
Hvor blir det av svarene mine?

Takk for svar!

Mvh.

Stine
#2
#2
Tor B.
2

1-2000 kr er vel et greit utgangspunkt å bygge på. Underpriset? ja. Gjør det noe? nei. (så lenge du ikke holder deg så lavt fremover).

kan vel kalle det for en symbolsk sum.

mimrer til den tiden jeg tok 15000 for en ukes jobb og leverte flere hundre redigerte bilder.
Det var en fin erfaring, som også ga meg mer (og høyere betalte) jobber.

- - - - - - - - - - - - - - -
Stine B.
Takk for svar!

Neida, den dagen jeg føler meg trygg nok på min fotografering så kommer jeg til å ta "vanlig pris" for frilansere, men inntil da er det veldig greit å kunne prøve seg litt. Jeg gjør gjerne småoppdrag gratis, men dette synes jeg blir for tidkrevende mtp. redigering av flere hundre bilder som du også nevner, til å gjøre det helt gratis.

Mvh.

Stine
Åpne uskalert versjon i eget vindu