-
Avsluttet konto 132357
Har kjøpt en 35 mm-skanner, og jeg er frustrert over hvor utdatert alt er. Programvaren følger med på en DVD. Jeg har en MacBook Pro fra 2016, og jeg kan ikke huske sist jeg hadde en DVD-ROM-spiller. Denne har i hvert fall ikke det.

Har lest at VueScan skal være bra. Laster ned siste versjon, men får melding om at «No scanner found». Den er koblet til dataen med USB. Den er skrudd på. Har prøvd å koble til og fra, skru av og på og starte og lukke VueScan, men no luck.

Noen som kan hjelpe meg i gang? Har hørt at SilverFast som følger med (men som jeg ikke kan bruke på grunn av at den kommer på DVD) ikke er fullt så intuitivt. Har aldri testet det.
#1
#1
-
Avsluttet konto 132357
Fikk det til nå. Måtte laste ned driver (som var kategorisert som en patch – derfor jeg ikke fant den først). Hvis noen ellers har noen gode skannetips for denne skanneren så tar jeg imot det med takknemlighet.
Per Inge Ø.
1
Jeg vet om denne Plustek-skanneren, men har ikke prøvd den.

Det hadde vært veldig interessant hvis du kan fortelle om dine erfaringer med den etterhvert, og gjerne også publisere bildeeksempler.
-
Avsluttet konto 132357
1
Her kommer en foreløpig omtale etter å ha lest litt og prøvd meg frem.

Jeg synes scans ser best ut når jeg skanner 3600 dpi (og ikke 7200 dpi). Dessverre mistet jeg hele filmen i gulvet før tørk og det ble en del støv (i høyre midterste del av bildet), men her er et eksempel på 3600 dpi-skanning: http://imgur.com/a/xjNFd7E

Jeg bruker VueScan da det så ut til å være anbefalt, og jeg betalte rundt en tusenlapp for lisens. Jeg synes programmet er enkelt og intuitivt i bruk. Jeg skanner foreløpig kun i sort–hvitt og setter 16 bit gray på alle stedene hvor det kan settes. Jeg gjør lite prosessering av farger i VueScan og gjør det istedenfor i LR.

Skanneren må mates med ett og ett bilde, fremfor to strimler i slengen som en kan gjøre med V550. Jeg synes ikke dette gjør så mye da jeg switcher konstant mellom skanning og behandling av hvert skannede bilde.

Jeg føler at det er et løft når det kommer til skarphet og bildekvalitet sammenliknet med V550, men her kan placebo spille inn. Jeg er så langt fornøyd. :)
Per Arnfinn P.
1
Last ned og les ABM-skrift-55.
Skrevet av de beste Institusjons/museums fotografer
#2
#2
Bjørn T.
1
Har samme scanneren 8200i ai, som vel i prinsippet er samme scanneren. Bruker Silverfast programvaren som følger med scanneren på en PC (ikke Mac) antar du bare kan laste ned programvaren fra nettet, da det stadig kommer meldinger om mulige oppdateringer fra silverfast. Etter noe prøv og feil har jeg landet på følgende oppsett på Silverfast:
  • skanning av bilder gjøres i RAW format (dng format)
  • Støvfjeringsfunksjonen holder ikke mål på noen scanne-programmer jeg har prøvd så her er PS løsningen, Tidkrevende men helt perfekt resultat m.h.t. støv, riper og korrigering av kanten/rammen rundt bildet.
  • Setter konsekvent størrelse/format til 7200 dpi som gir råfiler på ca 68 mp som hver tar rundt 400 mb diskplass.
  • Det er viktig å aktivere multi-scannefunksjonaliteten, som dobbeltscanner bildene. Dette gir mye bedre dynamikk, så Kodachrome bilder blir nær perfekte dersom de er riktig eksponert.
  • Lysblider tas ut av rammene og legges i filmholderen. glassrammen på bildene forringer dessverre kvaliteten en god del, på den andre siden kan løse bilder bule litt ut som kan gi ikke helt rette linjer, og litt feil lys/fargestikk på endekantene i det scannede bildet, noe som kan være tuklete å rette opp,.
  • filmstripe-holderen er ok til hele filmstripe på 4-5 bilder, men er dessverre vel slarkete på enkeltbilder, noe som er ganske irriterende.

Lykke til!
BT
Åpne uskalert versjon i eget vindu