Jörg T.
Hallo
Jeg har ofte fått de siste årene spørsmålet om jeg selger bilder eller har tenkt å delta på en salgsutstilling for eksempel julemesse. Jeg fikk også spørsmålet om jeg ikke har et eget nettsted der jeg kunne stille ut bildene mine i større grad. Inntil nylig svarte jeg beskjedent at jeg ikke har tenkt på det.
De siste ukene har jeg tenkt litt på å kanskje bygge ei nettside med mulighet for å kjøpe bilder.
Jeg har lagt en del planer men tankene mine stopper ved spørsmålene:
Hvor mye kan jeg tjene uten å ha egen virksomhet?
Jeg har ikke en stor skriver selv, jeg har ingen poseposer ... Er det et trykkeri som skriver ut for fotografer og sender det til kunder? Eller hvordan løser de andre det?
#1
#1
karin s.
Gå et skritt til.
Hei, les om enkeltmannsforetak,du må registrere deg i brønnøysundregisteret,men ikke før du bikker over 50.000 i inntekt.på 12 mdr.
Lykke til.
Mvh karin.
kes
Jörg T.
Lasse B.
1
Det er momsgrensa som er 50.000. Enkeltmannsforetak må registreres selv om det ikke er momspliktig
#2
#2
Morten E.
3
Enkeltpersonsforetak
Hei. Jeg begynte som deg, fikk forespørsel om bilder, begynte å selge kalendere og det fikk et slikt omfang at jeg måtte gjøre noe.

Startet et enkeltpersonsforetak. For å sende faktura så må du ha det. Ble Mvapliktig etter 50000 inntjening, og har da rett på å få tilbake mva på produkter jeg får laget for salg samtidig som jeg krever inn mva for staten.

Driver man med overskudd to år på rad så beregnes det skatt ut fra snittet av dette, du betaler da en fast sum pr kvartal. I tillegg til regnskapsplikt mm.

Jeg valgte å sette regnskapet bort, slik at jeg kan konsentrere meg om det jeg kan, ta bilder. Det koster meg 20000 i året men er verdt det.

Du må selv vurdere det hele. Klarer du å drive smått uten å måtte tilknytte deg alt dette så kan det være en fordel. Det kommer HELT an på hvor mye du tjener inn.

Staten grafser til seg og det merkes for en som driver smått.
Jeg har holdt min sti ren her, har dette som binæring og det er gull verdt ifht til de andre utgiftene jeg har, samtidig som jeg får drive på med hobbyen.

Håper dette var opplysende. Lykke til, hva du enn velger.

Morten Eriksen
Canon 5DSR
Jörg T.
Takk for det. Det blir en del jeg må undersøke med tanke på dine erfaringer. Jeg kan tenke meg at det første halv året blir i så fall det som viser hvor mye jeg kan tjene i gjennomsnittet.
Runar G.
http://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-...tjenester/

Les denne også.

Og stort sett det meste du kommer av info. Viktigste er nok å kunne klare å skille mellom deg som privatperson, og foretaket.
Åpne uskalert versjon i eget vindu