Martin H. H.
Hei.
Jeg har kjøpt meg et Sony A7-3, og da kjøpte jeg meg en billig fjernkontroll fra Kina. Den funker forsåvidt bra, men jeg lurer på hvordan den virker.
Den kobles til kameraet via en USB-C. Inne i USB kabelen/kontakten er det 4 ledninger. Jeg går ut ifra at den røde/svarte ledningen er pluss/minus, samt at de to andre er signal-ledninger. Noen som vet hvilket signal som blir sendt til kameraet for at det skal ta bilde?
PS.
Jeg klippet selvfølgelig opp en gammel ledning jeg hadde.
#1
#1
Geir B.
Du er - etter eget utsagn - "Amatør med altfor dyrt kamera. Jeg er over snittet interessert i teknikk".

Hvorfor kjøpte du deg da en billig fjernkontroll fra Kina ... er den ikke å oppdrive i Norge ... ?
Reidar K.
1
Nå vel,- det er vel plass til noen "raringer" innen amatørfoto, tenker jeg. Kanskje jeg også kjenner meg igjen litt i det trådstarteren sier. Men, - jeg har dessverre ikke svar på hans spørsmål.
Martin H. H.
Jo, det er den sikkert, men til en helt annen pris regner jeg med. Og den man kjøper i Norge er jo laget i Kina den også.
Geir B.
Med slik logikk blir mitt spørsmål dette:

Hvorfor kjøpte du ikke det alt for dyre kameraet fra Kina ... eller Japan ... da hadde det vel vært ennå mer å spare ...
#2
#2
-
Avsluttet konto 29563
Jeg tror ikke jeg ville begynt med dette på et høyteknologisk kamera. Jeg ser du får fjernkontroller som passer til rundt 300,-

Som andre har vært inne på, så ville ikke jeg risikert en feil på et kamera til 20.000,- +
En kortslutning kan være nok.
Martin H. H.
Fjernkontroll som funker greit har jeg som sagt, Faktisk to, har en liten IR sak til noen få dollar fra Kina som også funker helt greit. Det jeg hadde i tankene var å lage en time-lapse kontroller. Men jeg er enig, å teste for mye på et kamera til til 20k+ er noe jeg vegrer meg mot, det er derfor jeg spør om noen vet hvordan det funker.
Reidar K.
Det forekommer meg at jeg har sett en oversikt på nettet over kontkter til fjernkontroller, men jeg har dessverre ikke adressen. Lykke til, - det er jo utrolig morsomt å kunne lage noe selv også, og ikke bare kjøpe fra Kina!
Reidar K.
Se om du finner noe av interesse her: www.doc-diy.net/photo/remote_pinout/. Så langt jeg har erfart, bruker kablede fjernkontroller å fungere på den måten at når du trykker halvt inn, aktiveres autofokus. Ved trykk helt inn utløses lukkeren.
#3
#3
Martin H. H.
Innebygd
Hm, nå viser det seg at den nyeste oppdateringa har en innebygd time-lapse funksjon, så jeg setter nok dette prosjektet på vent til jeg har fått testet den.
Åpne uskalert versjon i eget vindu