Ståle V.
Lomography har sine kameraer. Det finnes så hvidt jeg vet en Holga fabrikk ennå og Leica har M-A og MP. Hva med Canon og Nikon? Jeg mener jeg har lest at en av de har sluttet helt å produsere film kameraer. Av storformat er det vel noen få ennå som lager kameraer, Intrepid er det vel noe som heter. Reality so subtle lager pinholekameraer. Kjenner noen til noen flere?
Nøkkelord:
#1
#1
Rune A.
1
Nikon har vel sitt F6 i produskjon enda , så det er bare og bestille :-)

http://www.scandinavianphoto.no/nikon/systemkamerahus-f6-11100

Mener Nikon hadde en billigere modell i produksjon også som ble avslutett for et par år siden...
Jonny N.
Spørs hva du mener med produksjon. F6 er i alle fall hyllevare. Tviler på at det kommer en ny produksjon av den modellen, eller noen annen.
Cosina laget FM10 opp til for noen år siden. Cosina har sluttet produksjonen av Nikon, Voigtländer og Zeiss. Leica sluttet nylig produksjonen av M7 med elektronisk lukker. Nå er det kun analoge MP og M-A.
Jonny N.
Tror neppe Leica har en kontinuerlig samlebånds produksjon av MP og M-A. De har derimot noe de kaller ganske pretensiøst "a la carte" (hørtes sikkert bedre ut på tysk): http://en.leica-camera.com/Photography/Leica-M/Leica-M-a-la-carte
Ser for meg at dette er kamera som er halvferdige og får siste sluttmontering etter orden, men det er ren gjetning.
Jonny N.
Har lekt med tanken (dvs kikket dypt i ølboksen) om å kjøpe et slikt kamera med en rar farvekombinasjon og en inngravering som gjør den usalgbar. Da sitter man med et kamera for livet.

Det evige jaget etter nyere digitale kamera får meg til å tenke i disse baner. Det som holder meg igjen er tanken på mørkerommet. Frister meg ikke akkurat nå.
Ståle V.
Du driver ikke på med skanning og eventuelt skriver ut bilder?
Ståle V.
Du driver ikke på med skanning og eventuelt skriver ut bilder?
Jonny N.
Jeg har en Nikon 4000 Coolscan her på lån, og jeg har en Epson 3880 skriver. Alt dette krever en datamaskin. Min iMac tok kvelden tidligere, men jeg fant en brukt en som også tok kvelden. Fikk reparert den. Før eller siden er det slutt med denne også. En ny iMac koster 20490,-. Skal man da fortsette med dette datastyret?. Bortsett fra bilderedigering er jeg fornøyd med iPad.
Inge Martin F.
Ser ikkje vekk frå at det kommer ei oppgradering snart, ein F6s eller F6x ;-)
Ståle V.
Leste nå at Canon sitt eos 1v gikk ut av produksjon i mai i fjor. Får kose meg med Nikon F100en jeg kjøpte for en stund siden. Det finnes også selvsagt Polaroid og Fuji Instax kameraer.
Reidar K.
Det finnes fortsatt et bra antall "levende" Nikon F5, - blant annet har jeg ett (i samlerstand) til salgs her på dotten. Det ble sagt at F5 var solid som en stridsvogn. Og hadde du ikke en hammer til å slå inn 4" spiker med, kunne du bruke din F5. Dette har ikke jeg prøvd, - bare så det er klart. Det er nok flere grunner til at digital teknologi har tatt over. De fleste av oss er makelige. Dessuten har selvsagt liten omsetning ført til at det er kostbart å bruke film. Men jeg har hørt sagt av noen som burde vite det at du ikke lærer å fotografera uten å gå veien om film. Uten det, blir det bare "knipsing i hytt og vær". Kanskje det er noe i det? Vi gamle var kanskje heldige?
Inge Martin F.
Jo heilt klart at me var heldige på sett å viss, men egentlig handler det om å ta vare på kunnskap. Berre ein enkel regel som F16 regelen for eksempel, der enn blendet ned til f16 i fult sol lys og eksponerte med «tilsvarende» lukker med ISO verdien på filmen, altså ein ISO 100 film eksponert med 1/100-125 sek eller ein ISO 50 med 1/50-60 sek. Å sjølvsagt måte ein kompensere for filter bruk og viss lyset forandret seg. Det var faktisk ein illustrasjon i innpakningen til Velvia filmene som gav eit hint om kva lys forholdene ut gjorde i praksis, sånn at ei sky som solen skinte gjennom utgjorde eit trinn ei sky som solen ikkje skinte gjennom utgjorde to trinn å så videre og også når solen var på hell måte ein komiserie for dette om det ikkje var skyet.
Ståle V.
Jeg lærte meg det meste jeg kan om fotografering med et filmkamera, Nikon FE, før jeg kjøpte digitalt kamera. Liker å tro at jeg ikke knipser så fælt mye i hytt og vær med digitalt kamera, men litt "lettere" er det jo å trykke på knappen.
#2
#2
Dag T.
1
Heldigvis er markedet stappfullt av glimrende gamle kameraer og objektiver av de fleste typer, så hvem trenger nytt?

Jeg bruker stadig et mellomformatkamera jeg kjøpte brukt i 1992.

http://thrane.name
Ståle V.
2
For noen få år siden kjøpte jeg et Agfa Billy 1 (6x9) for 50 kr. Beste femtilappen jeg har brukt på fotohobbyen! Det er fra 1950/1951 og tar sylskarpe bilder. Mye skarpere enn jeg hadde trodd.
Åpne uskalert versjon i eget vindu