Rolf L.
Sitter her med noen esker med gamle papirbilder som jeg ønsker å scanne. Jeg bruker en Canon 8800F og fant at den medfølgende programvaren har en nyttig funksjon som lar meg fylle glassplata med så mange bilder det er plass til, og deretter klarer programmet å plukke ut hvert enkelt bilde og lagre dem som separate filer (jeg prøvde også Vuescan med timer og satt som "diskjockey" og la på et nytt bilde hvert 20. sekund, skikkelig pes).
Derfor er jeg tilbake til å scanne mange bilder på en gang, men gamle papirbilder er små og krumme (typisk 6x9cm). Prøver man å legge dem pent på glassplata forskyver de seg gjerne når man lukker lokket, og det oppdages først når scanningen er utført. Vurderer å prøve ulike tilnærminger for å løse problemet, men hører gjerne om noen her inne har noe gode forslag.
Vennlig hilsen Rolf Lokøy
#1
#1
Ståle V.
Jeg har løst det problemet med krumning på bildene med en glassplate fra en klipsramme. Har dog bare skannet et og et papirbilde. Det fungerer kanskje med glassplate hvis du legger bildene med passende avstand?
Rolf L.
Takk for tips. Ja jeg har vurdert å skaffe en glassplate i A4, så jeg får plass til mange bilder. Jeg har nå også bestilt en selvklebene oppslagstavle for å se om jeg kan kutte den ned til en størrelse som passer i scanneren og feste bildene i denne.
Åpne uskalert versjon i eget vindu