-
Avsluttet konto 131040
Hei,
Håper der finnes noen med erfaring her!! Jeg er helt nybegynner i mørekerommet, og lurer op om noen kan hjelpe meg litt her.
fremkallet mitt første bilde i går, brukte en av mine gamle s-v negativer, og det ble vel, nesten ok!
Det var en 6x6 negative som jeg hadde tatt for mange år siden med en Hasselbad, og som jeg tidligere hadde fått fremkallt, så jeg visste hvordan et bra resultat skulle være.

Men så forsøkte jeg med en 35 mm negative, og det fungerte ikke. Jeg måtte justere hodet veldig nære papiret for å få fokus. Det ble et bilde, men veldig lite! Jeg har en Kaiser VPM 9005, og etter det jeg kan finne, skal den ta alle format. Ser at noen har utbytbare deler for ulike negativer, men det eneste jeg kan se på denne, er negativ holderen og en filter holder som er utskiftbar.
Et annet spørsmal, Denne har et rødt filter som kan skyves til og fra linsa. Hva er funksjonen for denne?

Tips taes imot med stor takk!!

God Jul alle sammen!

Odd
Nøkkelord:
#1
#1
Dag T.
Jeg har en litt mindre Kaiser.

Du må sannsynligvis skifte objektiv for å få noen størrelse på småformat negativer. Jeg gjetter på at du har 80mm eller lignende nå, og bør gå ned til en 50mm. Resten trenger du egentlig ikke å skifte ut, men det kan være greit å ha en egen negativholder for småformat.

Når det gjelder det røde filteret er det for at du skal kunne stille inn plasseringen av fotopapiret med lyset på. Det røde lyset eksponerer ikke papiret.

Etter at jeg har stilt skarpt skyver jeg inn det røde filteret, plasserer papirt og forsikrer meg at det ligger riktig, slår av lyset, skyver filteret tilbake og eksponerer.

http://thrane.name
-
Avsluttet konto 131040
Tusen takk!!! Har et objektiv til, saa det skal jeg sjekke!! Dette satte jeg virkelig pris paa!!
Åpne uskalert versjon i eget vindu