Ståle V.
Er disse Hoya-filtrene noe tess? Skal bruke det på et Nikkor 24-120mm - zoomobjektiv på min Nikon F100. Det øverste er et såkalt "extra thin"-filter. Kjøpte meg et veldig billig filter fra Hoya tidligere og det fjerner ganske enkelt ikke reflekser i det hele tatt... Ser det er noen "digitale" filtre, men betyr vel ikke noe fra eller til om det kalles digitalt eller ei eller?

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m5...p;_sacat=0

Ønsker ikke å bruke en svær mengde kroner på filteret. Et sted mellom 500 og 1000kr hadde jeg tenkt meg.
#1
#1
Bård Ivar F.
bilde
Ståle V skrev:

Ønsker ikke å bruke en svær mengde kroner på filteret......


Du finner de på nett til ca US$ 15


http://nurburgring.info
Hosted by ProIsp
Ståle V.
Skal vurdere det over nyttår. Men det med "digitalt" hva betyr det? Bare et salgstriks? Er de bedre/ noe forskjellige fra "ikke" digitale filtre?
#2
#2
Erlend S.
Jeg har ett polafilter som er veldig effektivt, men det kostet ett par tusen i forrige årtusen. Det er ett lineært Sinarfilter.

Lineære polafiltre er kraftigere saker enn de sirkulære, og det finnes kameralysmålere som ikke er glad i slike filtre.
Ståle V.
F100 har autofokus så da skal jeg vel styre unna lineære filtre.
Erlend S.
Tja, den har jo manuell fokus også. Men Sinarfilteret er iallfall fryktelig dyrt og sånn sett lite aktuelt.
#3
#3
-
Avsluttet konto 131040
Hoya filter
Hei,

Jeg har brukt mye Hoya filter, både med Nikon og Hasselblad, og det har fungert helt topp! Jeg kjøpte mine på 90 tallet, og tror de runde kostet rundt 10 USD i Malaysia. Tror ikke de er så mye dyrere i dag. Å betale over 1000 kr for et polariseringsfilter høres dyrt ut.

Odd
Ståle V.
Jeg tenkte maks 1000kr, men ser jo at det går å slippe billigere unna. Ser det er en del filtre som er ganske så dyre (over 1000kr).
Arne V.
Kvifor ikkje tenke filtersystem, f.eks. dette Nisi kit-et (sidan du never ebay): http://www.ebay.co.uk/itm/NISI-100mm-V5-Pro-Holder-with-C...rk:11:pf:0

Dette gir deg ein heilt anna fleksibilitet mht. bruk at ulike filtertyper/filterdiameter. Merk at her følger det også med eit ND-filter!. Medfølgande polafilter kan monterast direkte på objektiv med adapter og utan bruk filterholdar.
Ståle V.
Spennende sett det der men litt for dyrt desverre...
Ståle V.
Spennende sett det der men litt for dyrt desverre...
Trygve K.
Vær oppmerksom på at mye av det sommer kommer fra Kina er billige kopier, - og det uansett hvor flott originalemballasjen ser ut. Det er ofte ikke mulig å se forskjell. Fargestikk er et kjent problem. Det samme gjelder presisjon i gjengene. Mange vil dessuten hevde at messingringer er bedre enn aluminium. Og med god grunn. Aluminiumsringer(gjenger) kan fort sette seg fast i objektivet. Messingringer er bedre på den måten og er lettere å løsne om man har kommet til å skru filteret litt hardt fast.....

mvh Trygve
Ståle V.
Som jeg nevnte først i tråden så kjøpte jeg et veldig billig Hoya-filter som bare var søppel. Bør jeg styre unna Hoya på ebay? Det som er øverst i linken min synes jeg virker interessant, "extra thin"-hoya filter og "multicoated". London firma.
Åpne uskalert versjon i eget vindu