sandra s.
bilde
På dette bildet (og fler) blir ikke fjeset i skikkelig fokus til tross for at jeg har brukt ett fokuspunkt og siktet på fjeset. Hva kan jeg gjøre for at dt ikke blir slik?
#1
#1
-
Avsluttet konto 76534
Dette kan har flere årsak utgående fra denne bilde (som ikke viser mye på grunn av nedskalering). Første vill være at objektivet din bakfokuserer. Dette kan du selv sjekke nå du ser på 100% visning og finner skarpeste delen på bilde. Hjelpe kan micro focus adjustment. Hvordan dette gjøres stå i brukermanual eller finnes på Google.
Andre årsak kan ligger in objektivet som er etter min mening 50/1.4 fra Canon. Hvis dette er brukt på 1.4 (som jeg tenker du har brukt her) få du en forholdsvis myk/dreamy uttrykk i bilde som ser, etter min mening, dårlig ut i opptakk på avstand. Bakgrunn i denne bilde hjelper også ikke mye. Bedre vill være å velge blende mellom 2 og 5.6 fordi bilde blir da «skarpere» med problemet at også bakgrunn og forgrunn blir skarpere. Hjelp vill være å benytte lengre brennvide helst over 100mm og benytter denne med mindre blende (2.8-5.6 avhengig av brennvide). DOF calc hjelper på valg.
Siste mulighet kan være at du har benyttet midterste fokuspunkt og så har du recomposed (vet ikke norske ord, sorry) og fokusplan har vandret på annen plass.
Jeg tenker ikke at dette er en problem med field curvatur men vill bare sier at dette kan også være en problem. Field curvatur mener at over hele bilde sitter fokus på forskjellige distanser fra kamera.

Hilsen
Thomas
http://taggar.foto.no
sandra s.
Tusen takk for godt svar! Ja, jeg har brukt ganske stor blender her, og det er nok det som har gjort bildene slik. Bildene ble ganske ok på halvportrett heldigvis, men jeg skal huske dette til neste gang.
-
Avsluttet konto 76534
bildeIngen problem.
For å «redde» bilde kan du også prøve å vandle bilde til s/h med grønfilter. Hermed få du en sterkere kontrast mellom person og vegetasjon. Uskarphet blir men derfor at du få en sterkere kontrast som er ikke også avhengig av fargene stå personen som mer skarp fram. Har meg tillat å gjøre dette, sorry.

Hilsen
Thomas
http://taggar.foto.no
sandra s.
Greit å vite. Helt ok at du visee på bilde. Jeg tror nok uansett en bunadkledd jente vil ha farger i bildet... De skal heldigvis ikke blåses opp så mye så tror nok bildene er ok til takkekort i det minste.
-
Avsluttet konto 76534
bilde
sandra s skrev:
Greit å vite. Helt ok at du visee på bilde. Jeg tror nok uansett en bunadkledd jente vil ha farger i bildet... De skal heldigvis ikke blåses opp så mye så tror nok bildene er ok til takkekort i det minste.

Jeg tenker OK til A4 størrelse. Her en eksempel i farge.

PS: litt over the top med vignettering men har bare LR mobil med store fingere på plassen ;-)

Hilsen
Thomas
http://taggar.foto.no
sandra s.
Ble veldig fint! Hva har du gjort utenom vignetten da? Det ble mer reint i fargene og ikke så gult.
-
Avsluttet konto 76534
bildebildeFordi hvitbalanse var spot on på hvite deler av bilde blir det her med LR enkelste måte å benytte split totning. Har LR på tysk men leger ved bilde så du kan finner dette. I tilleg har jeg lagt til litt clarity.
Dette er ikke helt innstillinger jeg brukte men omtrent. Leke lit med denne.
Hilsen
Thomas
http://taggar.foto.no
sandra s.
Jeg abn på Lr og Ps men orker ikke å bruke de for min Imac blir så treg når jeg åpner de programmene
-
Avsluttet konto 76534
Denne bilder er fra Lr mobile på iPad.
sandra s.
1
bilde
Thomas W skrev:
Denne bilder er fra Lr mobile på iPad.


Jeg lekte meg litt i Lr på mobilen og synest dette ble bedre enn det føste jeg hadde. Takk for tips
#2
#2
Tor Einar K.
Mulig jeg husker feil men bruker du en Sigma Art? Jeg har hatt 3 stk Art, veldig skarpe men de krever ofte at du selv justerer dem i forhold til ditt kamera. Ingen av mine var brukbare rett ut av esken.
sandra s.
Stemmer!! Må jeg kalibrere det? Hvor/hvordan kan jeg evt gjøre det?
Tor Einar K.
Jeg bruker dette hjelpemiddelet da da det også fungerer med Nikon optikken min.
http://interfoto.no/data-og-lagring/kalibrering/kalibreri...0000030015

Men du kan trolig få enda bedre resultat med Sigmas egen dock som kun virker med deres optikk.
http://www.scandinavianphoto.no/produkt/1013233912/sigma/...objektiver


Er objektivet kjøpt nytt kan det muligens kalibreres gratis på serviveverksted.
Min erfaring med Art serien har dog vært at man selv bør sjekke nå og da.
sandra s.
Jeg har bestillt meg en dockingstasjon nå. Var vist bare ikke å stille inn kameraet på auto, finne motiv å trykke på utløser nei. Men jeg har lært utrolig mye av dere og det er jeg veldig takknemmelig for
#3
#3
Bård Ivar F.
bildebildeSom allerede nevnt bør du kalibrere både kamerahus og objektiv. Hvis du benytter Sigma ART er USB-dock et naturlig verktøyvalg for optimalisering.

Slik jeg ser det kan "mye skog m/jente" justeres til "jente i bunad".....

http://nurburgring.info
Hosted by ProIsp
sandra s.
Jeg har kjøpt meg en docking nå. Men jeg likte fortsatt mitt bilde bedre enn ditt. Jeg har mange portrett så dette var finest slik. Liker ikke å følge typiske fotoregler.
Erlend S.
2
Jeg liker også at du har med mye skog. Ved fokusbom så er det forresten ett photoshoptriks jeg bruker. Jeg lager to rawframkallinger. En helt uten oppskarping, og en oppskarpet. Dertter drar jeg disse over hverandre i lag og pensler inn det oppskarpede der jeg trenger det. I tillegg kan det som feil er for skarpt (lyngen) softes litt med maske der den er penslet inn.
sandra s.
Takk. Jeg har abn på PS, men mac´n min blir så treig når jeg har oppe det programmet så jeg får jo aldri lært meg noe der, så det blir mac´n sitt eget lille usle redigeringsprogram jeg må bruke.
Erlend S.
Photoshop går best hvis du lukker alle de andre programmene. Bildet ditt er så fint at det fortjener litt stell og en kaffekopp.
sandra s.
Så glad jeg blir når du sier sånn! Men jeg kan heller ikke så mye mer i Ps enn å legge på et lag med tåke... Men jeg skal prøve å åpne det igjen ved å legge ned de andre programmene som du sier. Jeg er en utålmodig skjel som helst skulle kunnet alt bare med tastetrykk.
Åpne uskalert versjon i eget vindu