Agnar H.
4
Synes å merke at Bildekritikken har fått et lite oppsving den senere tid. Både nye deltagere og mer kreative bilder. I det hele tatt en viss aktivitet.

Min tilnærming til Bildekritikken er at kommentarer skal være ærlige, utfordrende, konstruktive og tydelige. Ikke alltid jeg er like dyktig på det; men det bør være en rettesnor.

Jeg legger igjen kommentarer nå og da, så også i dag. Og det til et bilde fra en temmelig aktiv deltager på Bildekritikken. Var konkret og tydelig på at det var forbedringspotensiale på et bilde vedkommende la ut. Og kom med velmente råd om hva jeg mente kunne rettes på for å få et ennå bedre resultat.

Opplever så at bildet og kommentar deretter blir slettet... Ikke sikkert det er min kommentar som er årsaken, kan jo være at vedkommende selv så at bildet kunne gjøres bedre og valgte å slette. Har allikevel en formening om at dersom jeg skrev "skarpt og fint med flotte farger" så hadde bildet blitt stående.

Ser det er lignende diskusjoner på noen fotosider på Facebook. Folk som sletter bilder og melder seg ut da det kommer kritikker som ikke er 100% postiiv.

For progresjon og å komme videre trenger vi å være ærlig, utfordrende, konstruktiv og tydelig. Ikke alltid pakke kommentarer inn et hyggelig rosa skjær. Har ellers ikke noe vondt å si om vedkommende deltager, han deler jevnlig gode bilder og gir raust med hyggelig kommentarer på andres bilder.

Så dette er bare et velmenende innlegg om at vi bør utfordre oss selv til både å gi og tåle å motta "bildekritikk" - i ordets egentlige forstand. Og kritikk er ikke negativt ment i denne sammenheng.
#1
#1
Tor Einar K.
2
Jeg er enig i at Bildekritikken ser ut til å ta seg opp.
Har også lagt inn noen kommentarer igjen, men er langt mer tilbakeholden en før.
I en aktiv periode for noen år side høstet jeg så mye støy både på PM og fra medlemmer som kom uanmeldt på døren min at jeg ga opp.
Både diskusjoner og bildekritikk som ikke skjer ansikt til ansikt eller, at man kjenner hverandre personlig er svært vanskelig.
#2
#2
SveinM M.
3
Kan bekrefte økende aktivitet, ja;
http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=725166

Ellers, når jeg legger inn kommentarer med meninger/forslag om div. forbedringer av bilder, så skjer det noen få ganger at bilder slettes like etter... Ikke ofte det skjer, men ......
Hvorfor noen legger inn et bilde og så sletter det med en gang en får kritikk, skjønner jeg egentlig ikke. Dette fordi det jo kan gjøres "forbedringer" og legges ut i nye versjoner. En grei måte å forholde seg til konstruktiv kritikk på...

Mht. den generelle aktiviteten så svinger denne gjennom året, men mener å ha registrert flere nye medlemmer nå i det siste enn på lenge... Kjekt det, ja!!!

Hvorvidt aktivitetsøkningen ellers skyldes noe bestemt er litt vansklig å vurdere, men mener ihvertfall å kunne anta at en "inspirasjonstråd" i forum har påvirket aktiviteten positivt.
Et meget bra og inspirerende "tiltak", spør du meg!

Håper også at mange flere blir inspirerte til å gi kommentarer, og da mer enn gjerne i form av "bildekritikk". Alle har vi noe å lære, og alle har vi noe å bidra med!

Vær aktiv! :)
Harald N.
4

"Hvorvidt aktivitetsøkningen ellers skyldes noe bestemt er litt vansklig å vurdere, men mener ihvertfall å kunne anta at en "inspirasjonstråd" i forum har påvirket aktiviteten positivt.
Et meget bra og inspirerende "tiltak", spør du meg!
Håper også at mange flere blir inspirerte til å gi kommentarer, og da mer enn gjerne i form av "bildekritikk". Alle har vi noe å lære, og alle har vi noe å bidra med!"

For meg som antagelig høyrer til den litt utskjelte "Gutteklubben grei" er det som skjer på BK til stor inspirasjon. Eg set pris på sakleg kritikk og set pris på sakleg kritikk, det er det ein lærer av. At det nå er fleire som legg inn kreative bilder og kjem med gode begrunna vurderingar er med på å gi BK generelt og med spesielt eit løft.
Mvh Harald
#3
#3
Erlend S.
Før var det bilder man kunne klikke på nederst under debattsiden. Jeg ser ikke det nå, og det er lenge siden jeg har klikket på et bilde.
Tor Einar K.
Det var rart, den kommer fortsatt opp hos meg.
SveinM M.
1
På selve forumoversiktssiden vises bildene helt nederst, åpner du f.eks. «Nyeste tråder» så vises de ikke, men åpner du en av trådene så vises bilder nederst på siden. :)
Lasse S.
De er separert fra resten av innholdet med reklame ;(
#4
#4
Reiko I.
Dette med kritikk er vanskelig. Det er store forskjeller i hva man ønsker å formidle, ambisjonsnivå og ikke minst smak. Noen ønsker negativ kritikk, mens andre søker mer positive tilbakemeldinger og begge deler må være greit. Kanskje hadde det vært fint med en boks man sjekker av når man laster opp et bilde «ønsker også negativ kritikk» el. Så ser den som skal kritisere om vedkommende faktisk er ute etter negative tilbakemeldinger, og hvis ikke kan man droppe å kommentere dersom man ikke liker bildet..

Personlig liker jeg ærlige tilbakemeldinger og også negative kommentarer er velkomne.

Det ser ut som aktiviteten og variasjonen øker på bildekritikken, det er veldig morsomt.

Reiko
Tor Einar K.
3
Jeg liker ikke helt bruken av ordet negativ her.
At andre mennesker tar seg tid til å komme med meninger og/eller forslag til endringer er langt fra negativt.
Reiko I.
1
Kanskje et dårlig valgt ord. Det jeg mener er kommentarer som ikke nødvendigvis sier at bildet er godt...
Ole Kristian B.
1
Bør vel kanskje stå "ønsker konstruktiv kritikk ". Det burde åpne for tilbakemelding om forbedring, uten at noen skulle føle seg støtt.
OKB
Bjørnar P.
6
Dersom man ikke setter pris på konstruktive tilbakemeldinger på bildene sine, bør man ikke publisere dem på et forum som heter "Bildekritikken". Dersom man ber folk bekrefte at de ønsker konstruktiv kritikk sier man også indirekte at det er greit å legge ut bilder på "Bildekritikken" med reservasjon om at kun positiv kritikk vil bli satt pris på.
Da forsvinner hele poenget med "Bildekritikken".
En annen side av saken er at en del kommer med negativ kritikk uten å begrunne den på en saklig måte ellet uten å bry seg om fotografens hensikt med bildet. Slik kritikk kan ikke kalles konstruktiv, og bidrar bare til å irritere og demotivere fotografen.
Lasse S.
3
Hvis man ike tåler, eller kan utnytte, kommentarer som er "negative", bør man kanskje la være å legge ut bilder på bildeKRITIKKEN?
Kryss av for "jeg vil bare ha ros" er et meget dårlig forslag. Likes kan man hente på Face'.
#5
#5
SveinM M.
3
For ordens skyld kan det henvises til foto.no`s retningslinjer:
http://foto.no/cgi-bin/articles/articleView.cgi?articleId=34720

F.eks, i eget avsnitt står det slik:
"Legger du ut bilder her må du regne med at de kan få krasse og negative kommentarer. Det heter bildeKRITIKK og dette må du derfor regne med. Ikke ta det personlig - selv store fotografer får kritikk - lær av det!"
smort57
#6
#6
SveinM M.
2
I dag har jeg kommentert på bl.a. tre bilder fra tre forskjellige medlemmer, hvor bildene ble slettet etter at jeg og flere har kommet med forslag om beskjæring o.a.!
Alle tre har senere på dagen lagt inn nye bilder av samme motiv, men nå er de endret mer eller mindre i samsvar med mine/andres forslag.

De tre er forholdsvis "nye" medlemmer, så antar kanskje at de overser muligheten for opplasting av nye versjoner i samme tråd som originalpostingen.
Tillot meg derfor å komme med en anmodning om at de ikke sletter bildene sine, men heller bruker muligheten til å laste inn nye endrede versjoner i den originale bildetråden!
Dette er jo den enkleste måten å "kommunisere" bildekritikk på!
Mest givende for begge parter, vil jeg mene! :)

smort57
Bjørnar P.
5
Jag tror de som er nye her oppfatter muligheten til å legge flere bilder i samme tråd som en mulighet for å legge ut en serie, og ikke alternative versjoner av originalbildet.
Det er jo serie-muligheten som er mest brukt.
Å legge ut alternative versjoner av samme bilde etter forslag fra medlemmene er etter min mening det som gir gir den beste dialogen og den beste læringa for både fotograf og betrakter.
#7
#7
Keshav N.
1
Skjevhet i bilde
Hvis det er mitt bilde utenfor stortinget du sikter til, jeg prøvte å rette opp bildet meg og fikk ikke noe resultat jeg mente var godt nok, og det var grunnen til jeg slettet bildet. Jeg svarte på kommentarenen også.
mvh Keshav
Keshav N.
Jeg mottar alle endring og forbedringsforslag med takk og legger ut nye versjoner. Eneste untaket er noen få ganger med skjeve bilder som jeg ikke får til et par av disse har jeg slettet, og da bade på web og på disk.
mvh Keshav
Åpne uskalert versjon i eget vindu