Øystein H.
Et firma ba meg klippe ut en person fra bildet, slik at de kunne plassere personen på en valgfri bakgrunn. Det har jeg nå gjort. Jeg står igjen med en psd. på 100mb. Hvordan sender jeg fra meg kun utklippet? Hvilket format gir mest albuerom, og samtidig reduserer filstørrelsen? Jeg har 6 bilder á 100 mb.
#1
#1
Roar V.
Hei.

Du trenger ikke redusere filene Bruk denne linken til å sende filene:

http://wetransfer.com/

Da kan du sende opp til 2 GB til firmaet. Denne tjenesten er gratis.

http://vangdal.studio
Øystein H.
Da kan jeg like gjerne laste opp til Dropbox?
#2
#2
Tor B.
hvorfor sende PSD-filene? Har de ikke mer nytte av JPG-filer?

- - - - - - - - - - - - - - -
Øystein H.
Jeg har aldri sendt fra meg slike bilder. Men når jeg lagrer som JPG, så kommer det likevel med en bakgrunn, og da må jo firmaet klippet personen ut igjen. Litt usikker på hva jeg gjør galt.
Grunnen til at jeg tenker PSD-fil er at da kan de fortsette å redigere hvis det skulle være noe. Får ikke tak i firmaet nå i helgen, så usikker på hvordan de ønsker filene.
Tor B.
ah ok. jeg leste ikke riktig. my bad. PNG støtter også transparente lag. Men tror det er like greit at du holder deg til PSD eller TIFF.

Jeg bruker dropbox når jeg skal sende store filer.
-
Avsluttet konto 80910
Du kan også lagre som PDF. Hvis du velger å ikke lagre med lag, kan du spare mye plass. Du beholder fortsatt gjennomsiktigheten.
Øystein H.
Fjernet alle lag. Fortsatt stor fil. Men jeg sender som PSD over Dropbox.
Takker for innspill.
-
Avsluttet konto 80910
Det skulle være mulig å få bildet ned i størrelse som en JPEG-fil ved å endre litt på eksportinnstillingene (huke bort Photoshop-redigeringsfunksjoner og redusere bildekvalitet fra Maksimal til Høy). Men kan du sende som PSD er jo det det aller beste.
Tor B.
du kan også endre det fra 16-bit til 8-bit for å minske størrelsen
Åpne uskalert versjon i eget vindu