Bjørn E.
4
Har holdt på med analogfoto i 25 år, deretter digitalfoto ca 10 år, har igjen kjøpt en Nikon F4, en Leica IIIf og tilslutt en Leica M6. Fotograferer i svart hvitt med TriX, fremkaller og scanner inn.

Helt perfekt, relativt hurtig prosess og lite søl.

Så i vinterferien oppdaget jeg at vi har et mørkerom i huset! Det vil si det er en badstue som lett kan gjøres om til en kombinert badstue og mørkerom kun ved å snekre en smart kasse på 220 * 60 * 60 cm som ved badstuedrift får plass under en benk. Ved mørkeromsdrift løftes benken vekk og mørkerommet kan låres opp!!!!!!

Er på vei for å hente en brukt Durst 305, og utstyr!

Tror ikke jeg kommer til å henge der hver kveld, men jeg får mørkerom og antar at badstue/mørkerom går fra å bli brukt i snitt to ganger pr. mnd. til kanskje 5? Med andre ord to eller tre kvelder pr. mnd.

Nøkkelord:
#1
#1
Dag T.
1
Bra! Håper det ikke blir en negativ opplevelse :-)

http://thrane.name
#2
#2
karin s.
1
Mørkerom.

Gøy bjørn.det blir garantert moro, ,har stått mange timer i mørkerom,kun svart hvitt,men nå holder jeg meg til digital.;) sørg for god ventilasjon.....
Mvh Karin.
kes
#3
#3
Bjørn E.
bildeEr den ikke herlig!
Og når du trykker, så kommer den riktig vei..
#4
#4
Bjørnar P.
1
Durst 305 er en flott forstørrer som jeg brukte i mange år. Pass bare på å få et kvalitetsobjektiv til den.
Veldig god lysfordeling og god stabilitet. Begrensningen ligger vel først og fremst i formatet, da den ikke takler større negativer / lysbilder enn 24x36mm.
#5
#5
Bjørn E.
3
Fotoimport AS i Trondheim SUPERSERVICE!!!!!
Som overskriften på første innlegg sier, kjøpte forstørrelsesapparat og noen deler til mørkerom på onsdag i denne uken.

Torsdag var jeg rundt om i Oslo for å lete etter det som manglet, egentlig tre kjemikaliekar.

Det finnes ikke! I noen butikker i byen, i det minste som jeg fant. Tilbake på jobben og tenker ok, tar postordre og gir egentlig opp å kopiere bilder denne helgen.Finner nettsiden til Fotoimport, de har alt, og bestiller det jeg trenger og litt til.

Så i dag, 24 timer senere er jeg på Joker og henter tingene!!!!!! Utrolig hurtig levering. Fotoimport har reddet helgen!!!
Dag T.
3
Jepp, Fotoimport (og eieren Dag Nystuen) er suverent, og bør prioriteres foran enhver utenlandsk nettbutikk. Vi trenger en sånn butikk her i landet. Ikke minst om man tenker på å prøve seg på privatimport av mystiske kjemikalier som tollerne ikke aner hva er :-)
Jonny N.
Fotoimport er veldig bra. Vi skal være glade for at det finnes noe slikt i Norge.
#6
#6
Bjørn E.
Kjenner at det er lenge siden sist, i går kveld, litt over 24, fant jeg ut at jeg ikke hadde papirfremkaller. Trodde en stund det var samme type som fremkaller film, det var det ikke.

Har vært en snartur nedom Oslo Foto, eller Aker Foto. Enda en av disse fantastiske flotte fotobutikker som drives av kunnskapsrike entusiaster!

Fikk tak i alt jeg trengte, fremkaller, stopp og Fix, og er klar for å kopiere mine første bilder på 20 år! Skal bare få fremkalt en film.....
Aksel N.
Herlig! Ikke helt ulikt følelsen av å virkelig glede seg til noe som barn? Med ønsker om en mørk dag.
#7
#7
Bjørn E.
4
De første hel analoge bildene er ferdi!!!!
Var nok litt rusten og ser forbedringspotensiale i mørkerommet.....
Kom også på hvorfor vi ikke lagde mange forstørrelser, det tar litt tid.....
Vann og søl her og der....

Men du verden så moro!!!!!!!

Tok en film i formiddag, Tmax 100, fremkalte filmen, kopierte to 20*25 i prima kvalitet. Kamera? Nikon F4 med en 35-70/2.8 skyvezoom.


Problemer underveis, nei ikke egentlig etter at jeg fant ut at det er viktig å belyse papiret på den siden det er emulsjon og noen slike småting....
Åpne uskalert versjon i eget vindu