Øystein H.
bildebilde
Samme kamera (5D mk3) og innstilling, men forskjellige simulering på skjermen. Skulle tro det har noe med exposure simulation, men de er jo helt like. Jeg ser for øvrig at det er blitz kompensasjon på det ene bildet, men det ser ikke ut til å ha noen betydning. Når jeg skrur av exposure simulation, så skjer det ingen endring når jeg endrer eksponering. Men når denne er aktivert, så skal jo skjermen vise forskjell når eksponeringen endres.

Hva annet kan det være?
#1
#1
Eyvind N.
Du bruker ikke auto-iso, vel? I så fall låses ISO på 400 ved bruk av blitz. Og det kan i så fall forklare at exp. sim på kamera med blitz-innstillinger viser et undereksponert bilde.
Øystein H.
Nei, alt manuelt. Det var mistanke om mørk preview. Så grunnen til høy ISO og lang lukkertid var for å teste lcd-skjermen. Den ene viser overeksponert, mens den andre viser normal eksponering.
#2
#2
Geir B.
Hva sier instruksjonsboken ?
Øystein H.
Er du spydig nå eller? Jeg har gjennomgått den, og den sier det jeg sier. Exp.sim skal være aktivert for at live view skal gjengi eksponeringen. I dette tilfellet er exp.sim aktivert, men likevel er det ingen eksponeringssimulering.
#3
#3
Eyvind N.
Jeg har opplevd noe tilsvarende ved nattfoto med mitt 5DSR. Det var innmari mørkt da (svarte natta uten måne, langt oppe på fjellet), så jeg tenkte ikke mer over det enn at jeg kanskje hadde støtt på en grense. Men mitt andre kamera 1DX2 viste LCD-bildet klart og greit. Begge kamera stod i Exp. sim. Jeg fant aldri ut av det, dessverre.

I ditt tilfelle er det mistenkelig at blitz-korrigeringen vises. Alt som har med blitz å gjøre saboterer auto-modi. Så jeg ville konsentrert meg om å bli kvitt den først.
Øystein H.
Utgjør dessverre ingen forskjell, denne blitz-korrigeringen. Det som er så rart er at exp.sim fungerer, men på det ene kameraet, så stopper den på et punkt, mens på det andre simulerer den ganske høyt. Akkurat som om det ene kameraet har en sperre.
Thomas K.
hva med lysmålingen da? begge like der? tenker da på punk, sentrum, matrise (kan hende canon kaller det noe annet)...
#4
#4
-
Avsluttet konto 119248
Blir bildene likt eksponert?

Stilles skjermens lysstyrke automatisk ut fra lysforholdene? I så fall har dette ingen ting med eksponering å gjøre, det påvirker bare visningen på skjermen. Slå av automatisk korrigering av lysstyrke for skjermen, om mulig.
Geir B.
Ja, det burde være mulig. Jeg vet ikke hvordan dette virker på Canon, men hos Fuji kan man på skjermen se enten bildet slik det vil bli eksponert eller et "forsterket" bilde for å kompensere for at det er mørkt. I siste tilfelle kan det være stor forskjell på det man ser på skjermen og det man vil få på det ferdige bildet.

MVH

Geir
Åpne uskalert versjon i eget vindu