Mats T.
bildebildebilde
Hei!

Nokså fersk fotograf her, og har lyst på tilbakemelding på noen bilder jeg har tatt. Motivet får jeg ikke gjort noe med, da det er salgsbilder av et kamera samboeren skal selge, men tenkt mer teknisk.

Hva kan jeg gjøre bedre? Plassering av motivet, Lys, Blitzbruk, Redigering osv.
Tar i mot alt av tilbakemeldinger med takk.

Mats
#1
#1
Bjørnar P.
Siden poenget med bildene er å skaffe interesse for kameraet, ville jeg begrenset omgivelsene til et minimum. Spesielt det første og andre bildet har veldig mye av underlaget med, og det har neppe interesse for potensielle kjøpere.
Jeg ville også økt dybdeskarpheten slik at hele kameraet ble skarpt, samt fernet objektivdekselet slik at fronten av objektivet ble synlig.
Mats T.
Gode tips. Hvitt underlag tenker du eller ?
Bjørnar P.
Det er kameraet som er motivet, ikke bordet. En hvit duk eller tilsvarende nøytralt er et hakk bedre enn et bord med tydelig struktur, men det er neppe det en potensiell kjøper er opptatt av. Detaljerte bilder av kameraet er det som er viktig her, så presis fokus, tett utsnitt, god eksponering, troverdige farger og stor dybdeskarphet er nøkkelord.
Alt dette kan selv en moderne mobiltelefon klare fint.
#2
#2
Roar F.
Annonser
Annonser for kamerahus bør inneholde skarpe bilder av huset forfra, bakfra og ovenfra. Dette for å vise kameraets tilstand.

Om det også skal selges objektiv, bør det for dette være bilde av frontelement, samt alle relevante navn og betegnelser som er trykket på objektivet.

Bilder bør være skarpe, med god dybdeskarphet, gjerne tatt med blitz. Dette er ikke kunstfoto.

-)

Det bør også tas et bilde der løse deler som objektivdeksel foran og bak, samt evt. deksel til hus, batterier, ladere, manualer etc, er med, for å vise hva som følger med.
Mats T.
Takk :) Ja har flere bilder av løse deler, men tenkte jeg ikke skulle laste opp alle.
Tok bare noen for og høre litt tilbakemelding på selve bildene
#3
#3
Erlend S.
1
Om lys.

Klassisk lys er vinduslys når det er overskyet, hjulpet av speil eller hvitt kort som sender lys inn i skyggene.

Etterligning av slik lystype er softbox, paraply eller indirekte lys der man smeller lyset inn via en hvit vegg, ett hvitt kort eller tilsvarende.

Fagfotografen flytter lyskilden rundt og ser på objektet. Når han best liker det han ser skrur han fast lyset der, jobber deretter med speil eller annet for å fylle inn i skyggene eller speile inn ett fint høylys.

Fagfotgrafen kan til tider klare seg med vinduslyset, og vil da vri på objektet slik at det ser bra ut i den lysvinkelen han eller hun da oppnår.
#4
#4
Bård Ivar F.
1
bildebildebildelegger ved et par eksempler på raskt salg til ønsket pris....

http://nurburgring.info
Hosted by ProIsp
Åpne uskalert versjon i eget vindu