Sindre R.
jeg har nå overtatt min fars gammle fotoutstyr. Det er ett Praktica LTL 3 kamera, Cimok Compact 1:2,8 linse, en Pentacon auto 1.8/50 Multi Coating linse, en Vivitar 75-205mm 1:3.8 colse focusing auto zoom, en Rollei blitz, mellomringer og en solblender, samt en ett Pentacon etui. Er det noen som vet om det er noe verdi i dette. Tror lysmåleren er det eneste som er defekt på kamerea.
#1
#1
Gunnar John C.
2
Etter egen erindring ligger det en verdi i å bruke en time eller to på å se verden gjennom fars søker. Legge i en filmrull, prøve å ta noen bilder av ett eller annet som kanskje kan bety noe for neste generasjon igjen? I beste fall gir det mersmak :)

Kommersiell verdi av dette er mer på det jevne, tror jeg.

Vennlig hilsen,
Gunnar
#2
#2
-
Avsluttet konto 101351
Lysmåler kan vel være bare batteri
http://www.facebook.com/rolf.langeland
Jostein F.
I så fall handler det vel om et v de gmle kvikksølvbatteriene som ikke er i handel lengre. Ved bruk av et moderne batteri av egnet fysisk størrelse vil det bli feil i avlesning. Da må man enten korrigere resultatet msnuelt eller skaffe seg en pesiell adapter.
Kjetil S.
Jeg har kjøpt disse til mine gamle kameraer som erstatning for 626px. Fungerer bra og er ikke alt for dyre. http://www.ebay.com/itm/12-Wein-Cell-Battery-MRB625-PX625...1360870334
Jostein F.
Så vidt jeg kan se er dette "Wein Celler" - egentlig laget for høreAPPARAT. DET ER RIKTIG AT DE KAN FUNGERE HER, Det er en luft-zink celle. på 1,35VLitt spesiell siden man må fjerne n forsegling for å slippe til luft når man tar den i bruk. Nedsiden er at den varer relativt kort. Man kan også få kjøpt adaptere med en innebygget diode som gjør begrenser spenningen og gjør vanlige sølvoksidbatterie rmed 1,55V brukbare.
Kjetil S.
Mulig jeg linket feil, men weincell lager batterier som erstatter utgåtte kvikksølvbatterier til bruk i kameraer osv. (F.eks px626) . De skal ha en veldig flat spenningskurve, noe som gjør dem egnet som erstatning for kvikksølvbatterier i lysmålere. Jeg byttet et batteri her om dagen som jeg mener jeg satte inn i april / mai, så holdbarheten er ikke som kvikksølv, men heller ikke helt håpløs.
#3
#3
Torbjørn A.
Dette var utstyr frå nederste hylle dengong det var nytt. Det første kameraet mitt, var ein Pentacon LB, som var det absolutt billigaste som kunne skaffast. LTL var litt dyrare, men ikkje mykje. Dette var laga i Austtyskland, og byggekvaliteten kunne variere. Optikken var slett ikkje så verst, i forhold til prisen.
Sjølv om det står Rollei på blitzen, så er den truleg laga i Singapore. Det er min.
Bruktverdien på dette er neppe langt frå null. Kameraet tek seg derimot godt ut på ei hylle!
#4
#4
Lars Teppan J.
Jeg har et par praktika stående selv :) Bruktverdien på huset er nok ikke all verden. Den Vivitaren er heller ikke så lett omsettelig og optisk på den nedre delen av skalaen dersom man sammenligner med moderne zoom optikk.

Den Pentacon 50mm derimot er ganske good og kan gi deg fine bilder også på et moderne systemkamera (DSLR eller speilløst) via adapter. Putt på et par mellomringer så kan du ta fine bilder av blomster og insekter også!

Jeg har hatt et tilsvarende Pentacon objektiv og har fremdeles den enda eldre zebra varianten (Meyer Gorlitz) før selskapet byttet branding Pentacon.

http://manuellfokus.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu