Winter B.
Har kjøpt et pinhole kamera til samboeren min i julegave. Men her kommer problemet mitt.
Jeg har ingen som helst anelse av hva mer jeg trenger? Ettersom jeg har forstått trenger jeg en holder til å holde filmen, og film.
Det er 4x5. Og da, hvor i all verden får jeg kjøpt både holder og film (uten å bli fullstendig ruinert).
Kan noen være så snille å hjelpe meg i denne ekstremt overraskende og kule julegaven?

Tusen takk på forhånd :)

(Bor i nærheten av Oslo, hvis det er noen butikker der).
#1
#1
Dag T.
En enkel løsning er å stikke innom FotoPhono i Vogts gate på Torshov i Oslo. De har ihvertfall film og noe betjening som kan hjelpe deg.
Winter B.
Selger de det der? Får jo kjemperabatter der! Skal sjekkes opp med en gang! (hvorfor tenkte jeg ikke på det)
Dag T.
Jeg kjøpte 4x5-film der for et par uker siden.

Filmholder vet jeg ikke nok om, siden jeg bruker et 6 bilders grafmatic-magasin på mitt storformatkamera og vet bare at det ikke passer på alle kameraer.

PS: Det finnes en egen FB-gruppe: "Analog Geeks" med masse folk som kan "alt" om storformat.
Winter B.
Jeg tror jeg skal ha standard holder, som er 4x5. (veldig uerfaren i dette emnet!) Tusen takk for tips, skal ringe Fotophono nå :)
Audun S.
Hvorfor storformat?
Hvorfor storformat? Har din samboer erfaring med det? Hvis ikke tror jeg jeg heller ville vurdert et kamera som bruker 120-film som er billigere å kjøpe og billigere å få fremkalt pr eksponering enn storformatfilm. Du finner flere varianter kamera her: http://www.zeroimage.com/web2003/EntryPage/entryFrameset.htm

(Om du skulle være interessert har jeg en feilfri 612F jeg kan selge for kr 1600 inkl frakt (regn med over kr 3000 med mva importert til Norge). Den bruker 120-film, og en kan ved lading flytte to skillevegger slik at en kan ta alle de vanlige formatene opp til 6x12. Selges da jeg prioriterer Pentax 67 mellomformat.)
Dag T.
Du kan jo få det litt skarpere med 4x5 da. Jeg lurte på ZeroImage 45 selv :-)
Audun S.
6x12 er nesten storformat. Om du tar panorama av 4x5 er du nede på 6x12. ;)
Og så var det kostnaden til film og fremkalling, samt enkelheten med 120 rullfilm i forhold til bladfilm, men det kan du sikkert si mer om enn meg siden du selv bruker begge deler. :)
#2
#2
Jóhann Á.
2
Filmholdere for 4x5 har jeg kjøpt brukt. Nye blir nok så dyre. Selv kjøpte jeg noen her i Norge og noen via eBay. Var jo helt OK.

Når det gjelder film bruker jeg fotoimport i Trondheim. De har en del 4x5 film og positivt papir også. Skal du bruke sv/hv? Fremkalle selv?

Blir det krise med å få tak i holder, kan jeg sikkert avse en slik at dere får prøvd! :)

Åpne uskalert versjon i eget vindu