Jóhann Á.
Har hullkamera som er laget for 4x5" kassetter. Har vært inne på tanken om å kjøpe et Polaroid bak for bruk med den...og jeg finner mange av de på eBay! Men lurer litt på hvilken av disse man finner film til i dag? Eller er alle uten filmmuligheter?
#1
#1
Terje L.
Film får du.
I hvert fall fra både Fuji og "The Impossible Project".
Sjekk f.eks. hos fotoimport.no.

Men hvilke filmer som passer til hvilke bakstykke får nesten noen andre svare på.
Lenge siden jeg gav opp å holde oversikten over formater og numre på dette området :-)

Terje.
Jóhann Á.
Takk, Terje! Jeg har ikke holdt på med det her, så det er noe forvirrende, ja...! :)
-
Avsluttet konto 93374
Har selv et 4x5 format kamera , er litt luftig dyrt hvis man tar farger/dias i dette formatet . Jeg tar så lite bilder at det er liten vits å fremkalle selv , er kun til avstressing fra den digitale verden jeg holder på med 4x5 . Kjøpte et bakstykke for filmrull i 120 format , men har ikke kommet så langt for å utprøve dette .Er en GOD del rimligere enn 4x5 i bruk .Polaroid kan vel være litt værre med å få tak i . Jeg kjøper fra bhphotovideo.com , men tror ikke de har det du trenger. Finner du ikke dette så kanskje bakstykke til 120 format er tingen?, hvis det passer da.
Eirik R.
Pack film i 4x5 lages ikke lenger. Og da er det kun 3x4 type igjen. Men det er håp for storformat og instant film. Impossible Project har fått tak i Polaroid sin 8x10 produksjonslinje, (4x5 linja var dessverre allerede gått på søpla dessverre) og kom nettopp ut med en sort hvitt film til sine pioneer kunder. Så det går det nok ikke lenge før det er i produksjon. Men billig blir det nok ikke.
Jóhann Á.
OK, Eirik! Vil det si at jeg ikke finner film til f.eks. Polaroid 545 bakstykket...eller lignende?
Så den 8x10 fra Impossible Project...kan passe til noe annet...men er som du sier nok så kostbar!
Eirik R.
Hei. Man finner nok film til PA-45 bakstykker ennå, men det er i så fall restlagre. Så det er nok ikke lenge før det er helt rensket i markedet.

8X10 filmen er nok enkeltark, og ikke pack film. Det krever egne bakstykker, og en ekstern prosesseringsenhet for å behandle den. Ikke noen enkle løsninger som for packfilm hvor prosesseringsenheten er i bakstykket. Det er litt av en kunst å få negativ til å legges mot print og samtidig smøre fremkaller, og andre kjemikalier for å bevare printet, mellom disse. Toleranser på kun noen 1/1000mm.
Jóhann Á.
Høres lurt ut å stresse ned med rolig storformat, Fred-Age!! :)
Har sjekka på eBay og sett en del av diss 120 bakstykkene...men da bruker jeg heller den vanlig 5x4 filmen jeg bruker i dag. Men var ute etter Polaroid saken for effektens skyld....
#2
#2
Hans H.
Pola
Jeg driver og undersøker det samme selv. Har et Harman Titan 5x4 hullkamera på vei i posten, og har noen pakker Fuji FP-100 film. Jeg TROR løsningen er å bruke Fuji PA-145 eller Polaroid 405 bakstykke. De ligger på USD 200 på ebay eller YEN 15.000 (Japanexposures).
Fuji produserte nettopp siste "batch" av denne filmen så det blir et kortvarig eventyr.
Lykke til. Hører gjerne dine erfaringer!
#3
#3
Bjørn Tore Manuel E.
Åpne uskalert versjon i eget vindu