Anita M.
Hei!

Jeg har så smått begynt å bruke OM Workspace i stedet for ACR som følger med Photoshop Elements. Programmet ser ut til å være ganske bra, selv om jeg nok vil beholde PSE for enkelte oppgaver. (Jeg må jo uansett ha programmet på maskinen for å oppdatere utstyret og å overføre bilder trådløst, ... Les resten av teksten (723 tegn)
Odd S.
Anita M skrev:
... Det er sikkert mulig å bytte prosessoren

Kanskje, men det er ikke sikkert. Det kommer an på hva du faktisk har. En ny (i3) prosesseor må passe i sokkelen på hovedkortet som trolig må tåle at du øker klokkefrekvensen for å få mer futt. Jeg tipper potensialet er begrenset.

Anita M skrev:
Kan det hjelpe å endre størrelse på sidevekslingsfilen?


Tja, redusere den i så fall. 48GB minne i bør være nok til at sidevekslingsfilen sjelden eller aldri blir brukt, men det kommer jo an på samlingen av programvare du skal ha i gang samtidig. Prøv omstart og kjør så bare med programmet som går tregt.

Windows har verktøy som gir innsyn i hvordan maskinressursene brukes, herunder prosessortid og minne. Jeg linker til en artikkel der de bruker noe av det for å finne ut hvor stor sidevekslingsfilen bør være. Med 48GB minne anbefaler de "auto".

Redigert for å inkludere linken: http://recoverhdd.com/blog/swap-file-in-windows.html
Pål M. S.
bilde
Er der noen som har et godt tips på noen som reparere analoge kamera, med gode erfaringer og edruelige priser.
Har et Pentax MX, der lysmåler sluttet og virke, samt telleverk har hengt seg opp.
Alternativet for egen del, er og prøve å få tak i et nytt, men hadde vært fint og fått fikset det jeg h ... Les resten av teksten (166 tegn)
Tor Einar K.
Audun S.
bildeSteinar Kjær kameraservice

Søk han opp på FB og send melding til han på Messenger.
Han har fikset flere kamera for meg.

Vennlig hilsen Audun
Pål M. S.
Takk for tips. Har sendt forespørsel til begge:-)

"Still learning after all these years"
Egil S.
Pål M. S.
2
Oppdatert

Har fått hyggelig mail og fornuftig pris fra Steinar Kjær kameraservice. Kjente til problemene, så da er det kanskje håp for MX´en. Takk for hjelpa:-)

"Still learning after all these years"
Keshav N.
bilde
Mottok et tilbud i dag paa facebook fra Randy Travis, paa facebooksiden abstract artist,. Er det noen som vet noe om dette?
Keshav
Nøkkelord:
Agnar H.
bilde
1
Digital Photography Review (DPReview) er kanskje det største og mest kjente nettstedet for anmeldelser av digitale kameraer, objektiver og tilbehør. Dessuten kjøpsguider, brukeranmeldelser og diskusjonsfora. Nå legges det ned. Trist.

http://m.dpreview.com/news/5901145460/dpreview-com-to-close?f ... Les resten av teksten (67 tegn)
Gunnar L.
1
Forferdelig!!!
Det er nesten ikke til å fatte......har fulgt denne siden fast i mangfoldige år!
Skikkelig dårlig nyhet!!!

Med vennlig hilsen
Gunnar L.
Jonny N.
1
Triste. greier. Amazon suger.
Pål M. S.
1
Skikkelig dårlig nyhet. Har vært et flott, om kanskje ikke det beste, nettstedet for tester av utstyr. Ber bare en stille bønn om at noe overtar alt de har av test materialer, og kanskje viderefører det gode arbeidet.

Det som er litt ille, er at Amazon sletter alt av materiale, og siden vil bli totalt lukket.

Et godt eksempel på hvordan det går når store selskaper overtar entusiast baserte virksomheter. Storkapitalens sanne ansikt.

"Still learning after all these years"
Ronny R.
2
Det var kjipt. Det var såpass stor brukermasse der, at man kunne få mye info og hjelp på helt spesifikke områder man hadde interesse for.
Håper det blir en løsning for å drive det videre.
Erik F.
Helt tragisk.
Jeg har lagt ut en sak om det her.
http://fokus.foto.no/artikler/diverse/melding-fra-bransje...legges-ned

Redaktør på Foto.no, men noen ganger også kjøpmann
Egil S.
1
Trist beskjed at DPReview legges ned i apri.l Er stadig innom dette nettstedet for informasjon og inspirasjon. Det finnes jo andre nettsteder, men DPReview er ganske unike. http://fstoppers.com/
Dag T.
Det var spennende å følge med der i digitalkameraenes barndom, men nå har jeg ikke vært innom på årevis. Teknologien er blitt moden og sytingen over manglende/dårlige teknologiske nyvinninger ble ensformig. Som forum for å vise bilder fungerte det dessuten dårlig.

http://thrane.name
Ronny R.
Kan være denne klonesiden blir redningen:

http://dpreview.communitydummy.com/
Kategori: Diverse
Kåre N.
bildebilde
Hei. Jeg er på let etter ett kamera som passer til mitt bruk. Hobbien min er friflyving av fugler. Jeg leter etter ett kamera som jeg kan ta bilde av fuglene mine med. Har sett på kamera som folk kaller point and shoot men forstår ikke alle tallene og det de putter i de. Jeg kunne tenke meg ett kame ... Les resten av teksten (500 tegn)
Jan Ottar O.
Hei!

Alt avhenger av hvilke krav du setter til sluttresultatet. Man kan ta bilder av fugler i flukt med de fleste kameraer, men noen kameraer er selvsagt langt mer egnet enn andre. Forskjellen ligger i skuddtakt, altså hvor mange bilder pr sekund kameraet makter å eksponere, samt kameraets evne til å fokusere kjapt og presist nok. Du vil ikke kunne lykkes uten at du lærer deg prinsippene med eksponering, altså blenderåpning, lukkertider og ISO.

De som driver seriøst med fuglefotografering er nok de som ofte har det største, tyngste og dyreste utstyret, rett og slett fordi det er så enormt krevende å få gode resultater.

Dette er et alternativ jeg ville vurdert om jeg hadde startet nå med samme forutsetninger som deg: http://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=290146736

MVH JOO

Odd S.
4
Kåre N skrev:
....kamera som ikke er for stort fordi jeg har masse utstyr og fugler jeg bærer på i tillegg.


Du har fått forslag på Nikon D500 med 200-500mm zoom. Det er utstyr for en fuglefotograf, men jeg lurer litt på om det passer rammen "ikke for stort". Kamerahuset veier 860 gram med batteri. Objektivet veier 2090 gram (2300g med fot for stativ). Det er tohåndsutstyr for å si det enkelt.

Skarpe bilder av fugl (egentlig av hva som helst) i fart, handler trolig mer om teknikk enn om kamera. I ditt sted ville jeg tatt kontakt med Haugaland Fotoklubb for å bli kjent med entusiaster som praktiserer fuglefoto, for å lære og for å få råd om utstyr som passer ditt bruk.
Trygve T.
1
På hvilken avstand ønsker du å ta bilder av fuglene?
Kåre N.
bildeTakk for informasjon. Jeg hadde håpet det fantes noe under 10 000kr å begynne med. Ved kjøp av ett kamera så blir jeg å sette meg inn å bruke det skikkelig. Med tanke på det å være på vakt og rask. De flyr rundt meg en halvtime hver dag. De kan fly langt, men de sirkulerer tilbake til meg hele tiden gjerne så stuper den ned å klør meg i håret før den suser videre. De fleste flyturene er lek og morro i nærheten som en hund i en hundepark. Problemet med ett stort kamera rundt halsen eller bruk av begge hender skaper mange problemer. Jeg tar imot fuglene/ sender ut og holder kanskje en fugl i hånda mens en annen flyr. De har svært store nebb og de er skarpe. Helt utrolig hvor mye skade de kan gjøre på ett sekund. Man kan aldri stole på at de holder seg vekke fra kamera. Hadde håpet på noe som passet inn i beltet lett tilgjengelig. Hvis det finnes. Det hele begynte med ett selskap som ville ha bildene på sokkene deres og de ble kjempe dårlige fordi detaljene og oppløsning var for dårlige. Hadde håpet å finne ett kamera som har muligheten for å ta bedre bilder kanskje noe som er brukende til eks sokker eller ett skrytebilde på facebook. Så dere sier ett hvilket som helst kamera er godt nok sålenge fotografen trykker på de rette knappene? Hva med http://www.power.no/mobil-og-foto/kamera/digitalkamera/pa...lsrc=aw.ds legger med bildet de ville ha på sokkene for å gi farge til tråden. Det ble faktisk produsert 3 par sokker :)
Arne V.
Eg ser at OM System/Olympus har eit veldig bra tilbud på Olympus E-M5 Mark III, inkl. Olympus 12-45mm f/4 og Olympus 45mm f/1.8. Heile pakken for 11 249 kr. I tillegg kan du kjøpe Olympus 40-150mm F4.0-5.6 R for 1569 kr. Samla gir denne pakken deg masse bra utstyr (og brennevidde) for pengane, og skulle også passe godt til dine ønskjer. OBS. Hugs at Olympus har M43-format bildebrikke. Denne bildebrikken er mindre enn brukt i tradisjonelle fullformatskameraer. Storleiksforholdet er slik at brennvidde X på M43-kamera gir samme bildeutsnitt som brennvidde 2X på fullformatkamera. Dette er ikkje minst ein stor fordel ved fuglefotografering. Elles er M43-utstyr svært lett samanlikna med tilsvarande fullformatpakkar. Andre fordeler og ulemper med ulike format er mykje omtalt på nettet Tilbudet varer t.o.m. 27. mars.
Morten E.
Hei jeg har et spørsmål. Alcoa i Mosjøen har kjøpt bruksrett til noen av mine bilder. Bildene kan trykkes opp og gis bort i gave, i de fleste tilfeller. Nå er jeg usikker på om bruksretten gjelder for EN gangs bruk eller flere. Om de trykker opp et bilde, gir det bort i gave, så må de kanskje kjøpe ... Les resten av teksten (244 tegn)
Hans Rich. A.
Bruksrett foto
Du kan jo ta en titt på denne linken:
http://www.foto-norge.no/juridisk/
HansMorten E.
Kategori: Optikk
Pål H.
Har fått skadet mitt eldre 24-70 2.8 objektiv. Hvis det er totalskadet må jeg skaffe nytt. Jeg har nettopp kjøpt Z6ii, og lurte da på om det kanskje er bedre for meg og kjøpe det nye Z objektivet ? Selv om det har dårligere lysstyrke.. Bruktpris på omtrent samme på begge
Trygve T.
Nå vet jeg ikke hva slags foto du driver med, men min tanke er at dersom du ikke trenger f2.8 lysstyrken er det bare å gå for Z-objektivet så du slipper adapteret.
Jan Ottar O.
bildeJeg har fotografert mange konserter og festivaler med mitt Nikon Z6. Jeg har brukt Z 24-70 f/4 mye, og det fungerer helt greit. Objektivet er superskarpt og ekstremt bra korrigert. Blir det litt mørkt kompenserer jeg med ISO, og det er ingen problem i det hele tatt. Jeg synes dessuten at støy som følge av høy ISO kan gi bildene et visuelt løft. Jeg har også Z 85 f/1.8 i arsenalet, og dette er et supert objektiv, men det blir ikke så mye brukt egentlig, spesielt etter at jeg investerte i Z 70-200 f/2,8. Dette objektivet er det beste jeg noensinne har benyttet og er montert på kameraet minst 80% av tiden.

MVH JOO
Kategori: Digitalkamera
Knut S.
Har ett Nikon D500 som har begynt å gjør en merkelig ting.
Når jeg har det på serieopptak så stopper det ikke å ta bilder før maks antall er nådd, som er 200.
Prøv forskjellige innstillinger, men det er kun ved serie dette skjer.
Noen med en god ide? :)


EDIT----
Problemet ble løst med å s ... Les resten av teksten (30 tegn)
Kategori: Diverse
Pål M. S.
bilde
Er der noen som har prøvd Fjorden Camera control for iPhone, og eventuelt hvilke erfaringer er gjort?

http://shop.fjorden.co/en-eu


"Still learning after all these years"
Kategori: Diverse
Morten E.
1
Har skrevet litt om dette før, ser jeg.. Men ville bare skrive her til opplysning.
Gjelder sonys winter cashback kampanje der du får noe rabatt på objektiv og kamera du kjøper.

Kjøpte et Sony 135 1.8 GM objektiv her på foto.no, etter mye om og men fikk jeg da den 1000,-lappen i rabatt som jeg bl ... Les resten av teksten (980 tegn)
Tom Eirik F.
Hørtes jo ikke bra ut dette.
Bare som en kommentar så vil jeg føye til at jeg selv har gode erfaringer med cashback på Olympus produkter. Dette var før det ble ny eier så ta dette med et lite forbehold.
TomMorten E.
Åpne uskalert versjon i eget vindu