beste stedet i Norge
- å bo.... - er et fiskevær på Romsdalskysten.... - i følge en leserundersøkelse i en landsdekkende avis for etpar år tilbake. - Parti fra havneområdet.

Husk, dette er bare en tittel på bildet, ikke noe innlegg i en debatt om hvor det er bra eller dårlig å bo. Snarere en indikasjon på at vi faktisk kan ha det bra og trives der vi er til en hver tid, uavhengig av hvor det er. Det er opp til oss selv. Kanskje den økende materielle storforlangenhet bør revurderes?
Bildet inngår i albumet Bud - Fiskevær på romsdalskysten. Fotogen idyll eller bare en vanlig hvorsomhelst.
Utstyr
  • Mamiya
  • Sekor
  • Brennvidde90mm
  • Blender-
  • Filmtypeprovia
  • Nei
  • Annetstativ, snorutløser osv. (90mm tilsvarer 44mm i 35mm format)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger659
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_68625} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Hans Olav S.

Hei Nils

Den store skyen på himmelen ligner en demon som bykser fremover mot høyre.

Vakkert sted du har avbildet. Fin himmel, hav og blåtoner.
Ser ut som horisonten heller litt mot høyre. Fint komposisjon.
Jeg trives bedre med vakker natur rundt meg, enn betongskyskrapere.


MVH
Hans Olav
Kurt S.

Hei Nils. Tidlig oppe ser jeg -:) Det siste du skrev i teksten er jeg veldig enig i. For min del kunne jeg godt tenkt meg å bo på et sted som du viser på bildet. Til bildet: Synes det ble fint. Fin komposisjon, fine farger og god dybde. Her ser det ut til å være frisk havluft i massevis.
Vet ikke om du hadde noen spesiell hensikt med å ta med så mye himmel på beskostning av landskapet? Ville kanskje kuttet en del av den.
mvh Kurt
Nils L.

Takker så mye for kommentarer.... Dette er så godt som hele bilderuta på 6x7. - Litt tatt inn på sidene som et resultat av en liten perspektivkorrigering i Photoshop. Tviler på horisonten heller selv om jeg kan være enig i at det kan se slik ut. Himmelen har jeg med fordi jeg egentlig synes den er fin ( faktisk, - liker himmel jeg :-) ) - og gir ''luft'' til det under. Bildet er tatt fra moloen, det er bare litt vann i forkannt. Måsen måtte jeg ha med :-) Er ikke tidlig oppe, men seint :-D
- nå må jeg få meg en liten time :-)
Stig B.

Stedet er vakkert, ligner litt på BUD. Jeg synes at himmelen er det som gjør stedet vakkert; det gir stedet ro og takhøyde. Skyene gir liv til himmelen, samtidig som det litt softe preget igjen skaper ro i landskapet. Stedet ville nok sett helt annerledes ut i en høststorm, men det har sin sjarm det også.
Mvh Stig
Jostein M.

Fint bilde Nils.Men det beste stedet i Norge er nok Jæren:-)
Mvh
Jostein
Avsluttet .

Idyllisk. Liker særlig himmelen - blåfargen i den og skyene. En god undertekst til ettertanke dette. Bildet føyer seg med stil godt inn blant dine andre kystdokumentasjoner. Likte dette jeg.
Nils L.

Fint at dere liker bildet :-) Som sagt, ingen ''konkurranse'' i hvor det er best å bo, bor ikke i Bud selv, det er derifra ja...
Men kom på den litt uhøytidelige artikkelen/undersøkelsen i enten VG eller Dagbladet for noen år tilbake da jeg satt med dette bildet.... Poenget er snarere at vi alle har, som Jostein påpeker, en plass vi synes er best å bo. Vi er alle oss selv nærmest og gresset er like grønt på begge sidene av gjerdet så lenge en husker å vanne. :-)
Mvh Nils :-)
Inger-Lise S.

Et nydelig bilde med en vakker plass! Veldig skarpt og fint,og en nydelig blåfarge på himmelen!
Meget kloke ord Nils! Ikke minst det med å huske å vanne....
Hilsen Inger-Lise
Avsluttet .

Det var pent gjort synes jeg. Likte ''dragen'' på himmelen. Det at du har kuttet likt på begge sider (midt på byggningene) er greit synes jeg. Her er det masse fine motiver å se på i bildeflatens nedre kant. BRA !!!

Vh Svenn
Stig S.

Gir den store roen, dette! Liker den høye himmelen og det fine lyset; kan lukte saltvannet:-) Bra!

--stig--
Bjørn H.

Hei Nils... Joda kan like dette ...

Den høye himmelen med den lille skyen bidrar til å heve motivet ...

Et fint lite kystbilde..

Hvor er bildet tatt...????

Bjørn ;¤
Fred S.

Ser slett ikke ille ut, høyere himmel finner en i alle fall få steder. (Du vurderte ikke et lite kutt; eller var nettopp den høye himmelen en del av poenget ? ) Vakkert bilde, vakkert sted, kunne gjerne ha bodd her ja, ...et døgn, minst.
vh fred
Tom E. F.

En tilsynelatende fredelig plass. God og høy himmel, fjell og massevis av hav utenfor! Jo da, Nils! Du har nok likevel et poeng!
mvh Tom
Inger Anne Maritsdotter V.

Utrolig vakkert!!!( i mine øyner:) som du har gjengitt her på en flott måte,liker denne ''softe'' tonen,fine farger og godt lys,meget bra komposisjon.
vh IAV
Avsluttet .

Fin blanding av gammel og ny bebyggelse, vanskelig motiv pga skyggene som blir noe undereksponert. Kunne vært spennende med en kraftig innzooming mot fiskebåtene til høyre i bildet.

Mvh Åsmund
mariann d.

Hei hei Nils.. Jeg synes bildet ditt er et rent ''postkort'' bilde som jeg liker å kalle det. Det er helt greit å se på men det er desverre det eneste. Blir fort ferdig med å se på bilde altså...


Mvh Mariann ;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu