''''norsk kystfiskers mening om EU''
(NB: Utsnittet er ikke tilfeldig )

- Og for å fyre oppunder enda litt til:
- Jeg føler ikke behov for å være med å bestemme over andre....
- Denne fiskerens skattepenger, samt mine og dine, vil bli brukt til å subsidiere bl.a. spanske fiskere slik at de kan få bedre muligheter til å komme opp hit å fiske. Men vi har jo så mange fiskemottak allerede, faktisk for mange.
- Friere ferdsel over grensene gjør at barna våre lettere får tak på billigere dop. Det er jo fint, da slipper de å mase om så mye penger, ikke trenger vi bruke så mye av tia vår på de heller.
- Dere som bor i Oslo får mange nye naboer. tenk på alle bøndene, fiskerne og de andre idiotene på bygda som uten arbeid, infrastruktur osv blir nødt til å flytte på seg.
- Billigere mat får vi også, fra EU-land, produsert med norske subsidier, men uten samme etiske retningslinjer for dyrehold osv, - og bra er det, når 15% av oss arbeidsføre vil være uten arbeid. Håper egentlig jeg blir en av dem, tenk så god tid jeg fikk til å springe rundt å fotografere...
- Hvalfangst (dyreplageri av hverste sort) blir forbudt, men tyrefekting blir lørdagskos. Det er jo litt barskt da.
- Norge blir et eldorado for fotografer og turister som kommer for å se fraflytta bygder, nedlagt industri, forfallne hus og skoler... ( beklager ... de har jo allerede forfallt )
- Gleder meg jeg ;-)
Bildet inngår i albumet Svada... og andre mindre seriøse ting - Serien for fri assosiasjon, ironi, kanskje humor? - men fremfor alt dype som totalt overfladiske bilder :-D
Utstyr
  • Canon
  • Sigma
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Filmtypevelvia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger339
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_65695} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Inger Anne Maritsdotter V.

Likte dette stemningsfulle motivet,det eneste å ''plukke på'' er at det kan beskjæres litt av himmelen,ev. på venste sida,men det er også et landskap som høyrer med,du hadde eit fint sollys i dette bildet,friske klare sjø-høst-fargar.
mvh Inger Anne
Tor-Ståle H.

NEI TIL EU!

Robin G.

For min del hadde komposisjonen vert mere balansert om båten var til venstre i bildet siden den er vendt mot høyre... men det kan hende du hadde en mening med dette siden du skriver at det ikke er et tilfeldig utsnitt..

RGJ
Inger-Lise S.

Hei! Fint bilde,men noe er galt...Har du snudd båten i bildet? mvh Inger-Lise
Inger-Lise S.

OK! Nå ser jeg hva du har gjort! ;-) mvh Inger-Lise
Nils L.

Må innrømme jeg for en gangs skyld ikke skjønner alle kommentarene, men takk lell ;-) Bildet er ikke manipulert på noen måte....
Mvh Nils :-)
Inger-Lise S.

OK! Jeg syns ikke vinden i seilet stemte og det at det ikke var noen tegn rundt båten på sjøens bevegelse...tok feil! :-( mvh Inger-Lise
Erlend S.

JA TIL EU!

JA til medbestemelse

JA til miljø

JA til et forent Europa

JA til å se at vi er sanart det eneste landet i Europa som ikke har repesentanter i EU...

JA til EU!!
Fred S.

Ser poenget ditt, de snur ''rævva'' til... Et annet politisk poeng her er imidlertid at seilet var påfallende mørkeblått... Ellers pent bilde ( ..og som vanlig, kommentarene forteller at det er mye rart her på dotten)
vh fred
Dag A.

Synes det er litt gjengrodd i mellomtonene - hadde det vært en idé å lysne de litt så en fikk fram mer detaljer i sjøen og fjæra bak? Om selve symbolikken kan en vel mene hva en vil, men er fiskeren fra Sørlandet siden språkbruken er såvidt moderat?
mvh Dag A.
Stig S.

Joda, rævva til, som Fred sier, og på full fart ut til høyre - eller bakker han forsiktig mot venstre? Fin miljøskildring, likandes bilde. Teksten tenker jeg ikke å kommentere, bortsett fra at grensene allerede er åpne for arbeidsinnvandring, selv om vi står utenfor EU.... Mens de ytre grensene, derimot, stadig minner mer om ''festning Europa''....

--stig--
Dag T.

OK da, skal vi være politiske. Jeg synes det er tragisk med folk som fremmer en nasjonal sosialisme, fremfor en internasjonal en.

Vi får se om de vil ha oss når vi har brukt opp oljen vår på fjas.

Bildet? Effektiv komposisjon fra et ja-standpunkt. ''jeg vil bort herfra, men vet ikke hvor.'
Nils L.

Hmmm... det var da litt av et personanngrep da......
- Trodde det var snakk om saklig kritikk jeg....?
Spørs om jeg traff en nærve hos en eu-forkjemper....
:-D
Dersom man leser hele teksten ( for de som gidder det ) og fortsatt tror dette er et superseriøst eu-debatt-innlegg..... send meg heller en melding så jeg får oppklare :-D


John S.

Bra bilde, men er ikke dette feil forum for EU debatt? Desuten er det ikke en fisker, men en hobby fisker (sansynlig vis en kontor sjel). Båten er ikke registrert i fiskebåtregistret, men som fritids båt. Hadde dette vært en fisker hadde registrerings nummeret vært tydelig malt på båten.
Dag T.

OK, Nils, hvis du sikter til meg så var jeg bare trett. Beklager hvis jeg var for skarp...
Tom E. F.

Ok bilde i vanskelig lys. Litt vel mye saturert, kanskje?
Ser poenget ditt, men utelater kommentar. (Går ut fra du har ''malt'' over registreringsskiltet, som rett og riktig er i slike sammenhenger).
mvh Tom
Avsluttet .

Det er ikke et seil,men en mesan! Synes det du skriver er flott. Sjarken er på tur ut av bildet, noe som politikerne faktisk prøver å få til.
Det som du skrev er etter min mening bedre en selve bildet.
Mvh Jan Ottar
Hans Olav S.

Hei Nils

Jeg er fullstendig i mot EU, dyreplageri, tyrefekting, belgisk blå, fabrikkproduksjon av kjøtt og alt som er gæli. Fysjom!

Det at båten er på vei ut av bildet, er det en metafor for at EU truer med å gjøre fiskere og bønder arbeidsledige? Siden utsnittet ikke er tilfeldig altså.

Men fin komposisjon.

MVH
Hans Olav
Tor-Ståle H.

Det som da eventuelt er feil i bildet er at båten/fiskeren er på veg til høyresia i politikken..... og vinden blåser fra venstresia...

8) TS
Kurt S.

Hei Nils,
Flott serie du har gående, og dette bildet var bare kjempebra. Skal ikke gi meg inn på EU-debatten i denne omgang, men symbolikken i bildet ditt taler vel for hva kystfiskerne mener om saken. Den blå mesanen ville jeg imidlertid ha byttet ut hvis jeg eide denne sjarken -:)
mvh Kurt
Per Inge Ø.

Hei Nils.

Godt bilde, fin situasjon. Med tanke på teksten: Slike fiskere og det miljøet de skaper vil utryddes dersom Norge gikk med i EU. Hvordan noen tenkende mennesker kan tro at et sentraldirigert EU hvor kapitalmakten og industriinteressenes lobbyister overkjører den folkevalgte kontroll, er denne kommentatoren ute av stand til å forstå. Forhåpentligvis kan slike bilder bidra til at vi som folk setter pris på de umistelige verdier vi faktisk forvalter.

Per Inge Østmoen
Per Inge Ø.

OOps, en halv setning var falt ut. Hele setningen fra ''Hvordan...'' skal være slik:

''Hvordan noen tenkende mennesker kan tro at et sentraldirigert EU hvor kapitalmakten og industriinteressenes lobbyister overkjører den folkevalgte kontroll kan gi øket medbestemmelsesrett, er denne kommentatoren ute av stand til å forstå.''

Nei til EU!

Per Inge
Hilde J.

Har visst gått meg hus forbi dette. Helt knall. Både fiskeren og båtens plassering er som den skal. Underteksten er også god, hvis de som trenger det mest orker å lese. En del har jo tendenser til å mene mye uten så veldig mye bakgrunnsinnformasjon.
Skjønner godt hvordan du har tenkt her.
Bra debattinnlegg!

ps, replace color i PS er en kommando som seilet nok hadde hatt nytte av ;-) Så blir alle fornøyde.


~~Hilde~~
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu