Malin
Hadde den store gleden å få låne studioet til Stavanger Foto på søndag. En stor takk til Arnt Ove Jøssang og resten av gjengen på Stavanger Foto. De er virkelig flotte folk som er med å skape et positivt og aktivt fotomiljø i byen.
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF 24-85mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger951
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_51271} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Bjørn H.

Virkelig et flott bilde,toppers:)
Lars Kristian A.

Hun så kald og lite lykkelig ut. Det var vel ikke meningen?
Tom E. F.

Portrettfoto kan jeg ikke si så mye om (-og gjør det da heller ikke). Hva bildet gjør med meg, er lettere å si. Er nok ganske på linje med LKA, men ærlig talt, Jostein: Bildet kan vekke assosiasjoner hos noen - assosiasjoner som man ikke trenger å ''fyre opp'' under.
mvh Tom
Jostein M.

Hei det er best jeg kommer inn nå på et tidlig tidspunkt. Malin koser seg noe voldsomt der hun sitter. Men det er kanskje ikke så lett for dere som ikke kjenner henne å se:-)
Mvh
Jostein
Tom E. F.

Skjønner, Jostein! Men for oss som ikke kjenner henne, kan ''grimasen'' assosieres med lidelse...(Har sendt deg en melding).
mvh Tom
Geir Arne M.

De som får andre assosisjoner bør først og fremst gå i seg selv. Et fint bilde - god komposisjon og vinden i håret forsterker inntrykket av at hun fryser.

Stemningsfult. Fine farger og skarpt.

mvh
geir
Nils B.

Greit bilde Jostein, men det virker noe tungt. Nå har jeg hatt gleden opptil flere ganger å treffe Malin så jeg kan skrive under på at dette liker hun. Noen av oss var så heldige å se Jostein, Malin og fruen i aksjon i går, de koste seg hele gjengen, og Jostein han svetta gitt.
mvh Nils

Tor Einar K.

Ser faktisk ut som hun fryser litt. Utspillet til TEF har jeg derimot ikke sansen for
Ferran C.

Stakkars lille jenta, se ganske kald ut, but maybe she likes to act. Beautiful picture, mostly for her naturality and the way it shows a spontaneous reaction.
Sweet and lovelely shot.
Ferran
Lars Idar W.

Motivet er flott, og det meste sitter bra. Det at det ser ut som hun fryser gjør jo på en måte hele bildet.
Men kunne etterbehandlingen av bildet vært litt bedre? Det blir kanskje litt tamt på en måte.
Tom E. F.

Geir! Heldigvis trenger jeg ikke å ''gå i meg selv.'' Årsaken til min kraftige reaksjon har jeg gitt i melding til Jostein, så akkurat det blir mellom han og meg.
Ingen sure miner herfra, altså, men reaksjoner KAN komme, så jeg måtte bare løfte en pekefinger og minne om at en godt kan godt reflektere litt over det en vil legge ut i forkant.
mvh Tom
Lars Kristian A.

Jeg ville uansett aldri tatt bildet på den måten. Jeg tar ofte bilder av barn, for meg er det uten unntak ansiktsuttrykket som gjør bildet. Ett lykkelig smil er tusen ganger bedre en det vi ser på dette bildet.

Ser heller ikke noe vits i at jenta skal ha bar overkropp, uansett hva Hr. Midtgaard mener om mine motiver for å ville se barn med klærne på. Hva i huleste han mener med sitt utsagn, står for meg som et mysterium. Makan til tøv.
monica p.

Hun ser kald og redd ut, får med en gang en følelse av å ville hjelpe henne, men det er vel ikke noe galt i det.
Jeg får slett ikke noen fiendtlig innstilling til fotografen av den grunn, for naivt som det kan virke tror jeg ikke ( håper jeg ikke ) at noen ville utsette jenta for noe vondt.
Slapp av, jeg vet at det finnes mange gærninger der ute som nettopp ville gjøre det, men er de sprøe nok til å legge det ut her i Norge???????
Jeg synes bildet ditt er flott Jostein, og håper på å få se fler.
Mvh Monica:o)
Truls S.

Beklager Jostein, jeg klarer ikke å få frem noe konstruktivt.....verden ER en syk plass, dotten intet unntak......

forresten; modellen er litt ute av fokus i ansiktsområdet

truls
Jan B.

Ingen tvil om at vi har forskjellige preferanser når vi ser på bilder. Jeg ser et fint bilde av ei lita jente med som beskytter seg mot vinden og har et halvhjertelig smil om munnen. Jeg skjønner ikke at noen ser grimaser og lidelse, men vi er alle forskjellige.
Jan B
Toini B.

Lidelse?? Neppe!!
Jeg ser en jente som koser seg.
Liker vinden i håret, men bildet virker litt uskarpt?


:)toini
Tom A. T.

I mine øyne er jentas uttrykk mer eller mindre frydefullt, og jeg får følelsen av at hun trives med situasjonen.
mvh Tom T
Håvard H.

Synes ikke dette bildet skulle kunne oppfattes i den retning T.E.F mener, fint portrett :)
Arnt Ove J.

Veldig enig i det som Jan Bakkhus skriver. Jeg så bildet før det ble lagt ut, var ikke i min villeste fantasi at noen kunne få ''assosiasjoner'' av et slikt bilde.

Bildet mangler litt på det tekniske, ser ut som om ansiktet ikke er helt skarpt.

mvh
Arnt Ove
Tom E. F.

Håvard: Du er ung, har sikkert en del å lære (jeg er ikke ung, men har sikkert også mye å lære). Noe HAR jeg lært, og det er at det er mye vondskap i verden. For å gjøre det klinkende klart: Jeg ville ikke lagt ut min datter på denne måten på internett. Om jeg ser spøkelser på høylys dag? Hadde det bare vært så vel!
For å si det i klartekst: Realitet KAN være at bildet nå kan være gjenstand for fantasier (og det som verre er). Mitt engsajement her er altså kun et høyst realistisk og bekymret varsko til foreldre i alminnelighet, og fotografforeldre i særdeleshet!
mvh Tom
Avsluttet .

Et flott barnebilde, og definitvt et bilde av en pike som fryser litt med vindt ruskende i håret. Jeg savner litt mer knall på hudtonene. Hovedmotivet hadde tålt litt mere lys. Slik jeg ser lysmålingen i bilidet her, virker det å være noe i retning av en gjennomsnittsmåling.

Jeg synes imidlertid det er greit at noen har den holdning at denne type bilder ikke burde vises. Jeg forstår ikke synspunktet, men lar det være fritt opp til dem å mene akkurat hva de vil om den saken. Min oppfatning er at sålenge fotografen ikke fremprovoserer lidelse/smerte, så tåler jeg å se alle stemninger og uttrykk. Også formidlet gjennom portretter av barn. En annen tolkningsramme er etter min vurdering alt for snever, og vil begrense fotografiet til å bli ren avbildning, snapshots og dokumentasjon.

Bra utgangspunkt Jostein. Håper at du deler flere av dine studiobilder av Malin. Jeg håper at jeg selv snart får ta med ungene i studio! Må bare lære litt om lyssetting først.

-kjell
Stig S.

Liker dette! Kjell har et poeng mht. lys, likeledes skolle jeg óg gjerne sett litt mer skarphet i ansiktet... Er liiitt usikker på om ansiktsuttrykket sitter - delt fortolkning over sier vel kanskje noe om at dette kan tolkes ulikt, m.a.o. har du som fotograf ikke nådd helt frem med formidlingen (?)

Når det gjelder tolkningene og meningene om denne typen bilder, har jeg en viss forståelse for Tom's bekymring,- samtidig føler jeg sterkt at en ikke bare kan legge seg flat for ''verdens farer'' og mure seg inne - da har en tapt! Gode barnebilder som dette fortjener å bli sett!!

--stig--
Povl Kjeld H.

Alletiders barne foto, Håber at pigen nød at være i centrum for en tid. Flot og veludført.
mvh - povl
Heidi-Beate L.

Skikklig fint bilde av ei go jente og i mine øyne ser hun ut som ei go jente som koser seg foran kamera. Hvis verden er så ondskapsfull som some skriver om her, så er det mange av mine bilder som burde vært fjernet. Jeg mener at vi kan ikke la de syke styre og dermed prøve å analysere hvilke bilder som er over kanten. Dette bildet er i mine øyne helt helt uskyldig. Mange sykinger der ute Ja, men ikke la det gå utover slike fine uskyldige bilder som dette.
Heidi-Beate
Eilif J. T.

Ser heller ikke noe galt med dette bildet.
Fikk du flere blinkskudd på søndag?

Eilif
Avsluttet .

Hei Jostein

Spontant og flott. Bra jobba !

Vh Svenn
Jostein M.

Hei alle sammen! Verken jeg eller min kone hadde i vår villeste fantasi tenkt at dette bilde kunne fremkalle en ''diskjusjon'' som dette. Det tragiske oppi det hele er at vi har levert bilde inn for å få det i glass og ramme. Dette er et av Malins mange uttrykk. Hun er en mester til å gjøre seg til og når hun blir trygg (helst alene sammen med mamma og pappa) er hun utrolig foran kamera. Vi vurderte en stund å ta bilde av Foto.no men har altså valgt å la det ligge. Jeg håper å kunne presentere flere bilder av samme serie og håper dere også vil se på disse.
Mvh
Jostein
Ketil K.

Jeg synes det er fint du ikke trekker dette, ser heller ikke noe galt i motivet for min del! Og fint at du forteller om dine forsøk i studio.
Likevel er jo en slik diskusjon som kommer her på sin plass. I hvilken grad man dessuten bør legge ut private bilder er jo også et spørsmål som den enkelte må vurdere. Jeg har selv så langt valgt å ikke legge ut personlige eller private bilder på nettet annet enn i sterkt omarbeidet form. Internett er tross alt et offentlig sted minst på linje med aviser, og med en meget lett mulighet for kopiering og manipulasjon. Men setter pris på dem som ikke lar tanken på det overta styringen helt.
Sverre S.

Kan ikke fatte grunn til diskusjon jeg heller, og holder med dere i at dere lar dette ligge.
Ser heller ingen grunn til overdreven paranoia når det gjelder å legge ut bilder som dette på internet mhp manipulering o.l.
Hvis man vil unngå at barn potensielt kan utsettes for å bli tatt bilder av som kan havne på internet må de gjemmes under en trerot på Bardufoss. Sikkert ikke så kult det heller.
Fint bilde, artig uttrykk!

Mvh
Sverre
Thor B.

Et fint bilde - god komposisjon og vinden i håret forsterker inntrykket av at hun fryser.

Virker noe tungt

Godt arbeid Jostein. Kan godt se for meg at du svetta med tanke på at der var en del personer rundt deg. Som alle skulle gi gode råd Men stå på dette får du til

Med de beste hilsner fra Thor
tommy e.

Hvis du tar vekk bildet fra foto.no, vinner jo det onde som TEF er så redd for. Jeg kan forstå hans bekymring og det kan være sunt med en diskusjon rundt temaet, men la oss for all del ikke gjøre for mye ut av det.

Når det gjelder bildet prøvde jeg med autolevels i ps, da ble det hvitere, noe som igjen bygger opp under den kalde stemningen. Litt usm hadde også vært på sin plass. Likte uttrykket og vinden i håret.

Tommy
Håvard H.

TEF:

Jeg har en god del å lære, det har jeg aldri påstått noe annet om. Men at man ikke skal kunne legge ut slike bilder på grunn av at det kanskje finnes noen pedofile der ute i verden synes jeg er tåpelig. Hvis noen velger å oppfatte bildet i den retning vil jeg heller si at problemet ligger hos dem enn i bildet selv.
Avsluttet .

Et herlig bilde, selv om jeg likte det andre best. Uttrykket er helt greit det, alle som har hatt barn selv ser rimelig lett at de spekulasjoner enkelte i dette forum klarer å bringe til torgs, er ren BS.

Personlig vet jeg ærlig talt ikke hva som er verst: pedofile, som heldigvis neppe kan betegnes som noe stort samfunnsproblem, eller ''synserne'' som ser pedofili i siste stadium under hver en busk.

Jeg håper ikke de negative kommentarene skremmer deg fra å ta slike fine bilder i fremtiden. Jeg ser gjerne flere ala sommerbildene dine også, mye bra der. Ha en fortsatt god dag!
Arild S.

Ser at det har vært en del diskusjon her - kanskje til din overraskelse i utgangspunktet. Syns det er bra med litt sund skepsis og varsomhet, men oppfatter ikke dette som uheldig eksponering.

Når det gjelde bildet føler jeg kanskje at jeg ville gått tettere på.. og samtidig fått litt mer blikkontakt.. fått mer kontakt med gleden i ansiktet. Da hadde hun blitt mindre 'modell' og mer bare barn. I så fall tror jeg ikke det hadde dukket opp 'vær varsom' advarsler heller.

:) Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu