Utstyr
  • Canon 5D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger428
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_410527} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Morten M.
Ja her er det dratt i spakene så det går ut over helheten.. en natulig regnbue hadde vært mye bedre!!
Carsten A.
Litt tilfeldig valg av utsnitt, men hovedinnvendingen må bli det steinharde lyset som er valgt her - lite flatterende for landskapet og lite flatterende for den teknikken som er brukt (rennende vann på halv-lang lukkertid). En busk til venstre virker tilfeldig tatt med i bildeflaten.

Tidlig morgen, sen kveld eller dårlig vær, men finvær til slikt passer nesten alltid meget dårlig.

MVH CA
Steinar B.
Er enig i kritikken din Carsten, men bildet er faktisk tatt før kl 07 om morgenen, og det er dessverre vanskelig å fange regnbuen uten sol :)

Når det gjelder busken hadde jeg valget mellom at den ble med, kutte deler av fosse eller selv falle 8 meter ned i elven. Da valgte jeg at den ble med, men har senere gått til innkjøp av klatresele.

Skal jobbe mer med etterbehandlingen og se om jeg kan komme med en bedre vesjon.

Takk for kommentar.
Carsten A.
Kl. 0700 er ike tidlig morgen midt på sommeren, tidlig morgen er før eller like etter soloppgang. Her er det opptaket, og opptakstidspunktet og lyset da som er problemet. Etterbehandling kan ikke rette på det.

MVH CA
Steinar B.
Takk for innspill Carsten, men jeg trenger fortsatt mer råd. Jeg er jo enig at lyset er hard, men bildet er tatt under en halv time etter soloppgang og den står så lavt som mulig, før det er det ikke mulig å få regnbuen :) Når du sier rett etter soloppgang, mener du da innenfor det første minuttene?
Hva kan gjøres i opptaksøyeblikket, med innstillinger, filtere eller annet, for å få et bedre resultat. (bruker nå 5dII og har god optikk)
Carsten A.
Like før elleer like etter soloppgang (el. nedgang) kan dreie seg om sekunder eller minutter.

Men om hovedpoenget er å avbilde en regnbue i fossen har det her tydeligvis overskygget andre hensyn.

Skal man lage bilder er det ikke "innstillinger, filtere eller annet" eller kamerahuset som teller, og ved landskap er det i 99 av 100 tilfeller lyset som betyr mest. Knallhard sol og blå himmel pleier ikke å være noe godt valg.

NVH CA
Eli R.
Her tenker jeg også - kjøp deg en bok om introduksjon til landskapsfotografering. Det er IKKE vondt ment. Hvi jeg antar at regnbuen er hovedmotivet så ville jeg komposisjonsmessig ikke plasset den midt i bildet. Det blir litt for lite igjen for betrakteren å oppleve når alt er klæsjet rett på bordet.
- Eli
Steinar B.
De fysiske mulighetene til å plassere seg slik man ønsker er ikke lett akkurat her, men nå har jeg kjøpt klatreutstyr for å kunne fire meg ned og få mulighet til andre vinkler.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu