Midtsommer ved Mørkganga
Langt vest på Krokskogen er det en interessant naturformasjon som heter Mørkganga. Det er en kløft på mange meter, og er et utfordrende motiv å ta bilde av i klarvær på grunn av de store kontrastene mellom lys og skygge. Hvorfor denne kløften? Jo, for 200 millioner år siden kokte og sydet vulkansk rombeporfyr i hele dette området. Etter at lavaen kjølnet, revnet fjellet flere steder, og sprekkene ble fylt med lettere forvitrende smeltemasse (diabas) og derav kløften.
Bildet er forøvrig å finne på forsiden til Naturvernforbundets Markakalender for 2009: http://www.naturvern.no/cgi-bin/naturvern/imaker?id=124334
Jeg strevde veldig med å få et bra opptak. Hadde vel vært lettere å hatt et solid stativ tilgjengelig og tatt flere eksponeringer for HDR-bearbeiding. Men jeg vil gjerne ha kommentarer likevel!
Utstyr
  • KonicaMinolta 5D
  • Tamron 18-250 f/3,5-6,3
  • Brennvidde18mm
  • Blender-
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetIso 100 Raw. Kamera på lite stativ. Etterbehandlig i PE5. Opprinnelig bilde ble undereksponert med 0,7 trinn.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_331271} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Roger I.

Et flott bilde som jeg synes har blitt vellykket uten å måtte bruke HDR.
Og viktigest av alt du har fått med en person i bildet så det er lett å skjønne hvor schvær denne kløfta er :)
Bjørnhild N.

Hei, dette var ein spesiell naturformasjon ja, mennesket opp på kanten viser størrelsen. Det er nok ei utfordring med dei store kontrastane, men eg synest du fekk det fint til.
Erik U.

Takk for raske kommentarer!
Hyggelig å høre at dere likte bildet!

Ja, Mørkganga er sannelig spesiell. Nesten som en ''Krokskogens prekestol''. Det er en klar fordel å besøke stedet sommerstid. Om vinteren kan det være litt risikofylt å ferdes her.


Hilsen Erik
Karl-Johan V.

Flott bilde fra Mørkganga!
Martin E.

Dette var et utrolig flott bilde. Hvis dette ikke er HDR bearbeidet syns jeg du likevel har fått en veldig god eksponering. Spesiellt at du har greid å hente frem så mye fra de mørkere delene av bildet. Personen ute på kanten setter en spiss på bildet og viser dimensjonene.
Erik U.

Takk for det, Martin. Ikke HDR, nei, så jeg måtte jobbe litt med bildet i etterkant. Var faktisk en tur gjennom Mørkganga i går også.
Odd A.

Flott bilde fra Mørkganga.
Så dette bilde på forsida av Oslomarka kartet 16 mai og syntes å dra kjensel på Steinsfjorden. Ved litt søking på navnet ditt fant jeg bildet og stedsnavnet og fikk bekreftet antagelsen. Når stedet var lokalisert ble vi fort enige om at årets 17 mai tur var opp Mørkganga.
Takk for flott bilde som inspirerete til fin tur som jeg nok kommer til å gjenta.
Mvh
Odd
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu