Ersfjordbotn utenfor Tromsø
Bildet inngår i albumet Nordlys -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-01-28 18:37:19
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS-1D Mark III
  • Canon EF 14mm 2,8L
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/4
  • Lukker21s
  • FilmtypeRaw iso 320
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger614
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_297963} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Avsluttet .

Hlet fantastisk.
Det eneste jeg synes ødelegger for stemningen i bildet er de stolpene.
Kanskje en liten kloning har gjort det enda bedre.
Men et utrolig bilde i seg selv.
Mvh
Eva
Finn M G.

Ditt forrige nordlysbilde er det mest fantastiske jeg har sett. Et flott nordlysbilde dette også men mangler det flotte landskapet, dramatiske komposisjonen og spesielle fasongen på nordlyset som ditt forrige nordlysbilde hadde.
Turid L.

Et meget flott nordlysbilde. Likte at du hadde fått med deg lysene
fra husene og fjorden med nordlyset i bakgrunnen.
Stolpene er nevnt men de kan klones bort om ønskelig.

mvh Turid
Daniel J.

Hei Thorbjørn. Ja, dette var flott! Men enig at høyspentmasta ødelegger litt for helheten. Lyset fra husene er jeg litt usikker på. For en fantastisk natur!
Hilda Hol E.

Hei Thorbjørn.

Et flott nordlysbilde, minus masta, men pluss for lyset, syns jeg.

mvh Hilda.
Knut Børge S.

Hei Thorbjørn!

Vakker og vill natur med et vakkert nordlys dansende over, kan en ønske mer? Flott eksponert av de fantastiske fenomenet. Enig vedrørende masta, lyset fra husene hører med, og skaper en fin stemning.

Var selv ute på en skitur igår med kamera og stativ. Jeg sto uti et litt åpent skogområde da et helt fantastisk fargespill startet over hele nordhimmelen. Nordlyset danset frem og tilbake, med et vakkert lilla skjær. Det var virkelig høydepunktet når det kommer til nordlysopplevelser for min del.

mvh KBS
Robin J.

Flott nordlysbilde. Ser ut til å være meget bra eksponert. Mvh RJ
ketil o.

Hei!
Fint eksponert nordlysbilde. Masta er nevnt mange ganger:) Liker utsnittet du har valgt. Dybden er god. Fjellene er skarpe hele veien. Himmelen med nordlyset og stjernene er tilnærmet perfekt. Gratulerer med et fint bilde.
Fortsatt god helg,
Mvh:
ketil
Espen R.

Hei Thorbjørn.
Dette ble jo bra! Både teknisk og komposisjonsmessig synes jeg dette sitter bra. Ser det nevnes at strømtstolpen kanskje skulle vært fjernet, men jeg synes egentlig ikke det gjør så mye, tatt i betraktning at en allerede har lyset fra bebyggelsen, og da passer stolpen ''naturlig'' inn. Forøvrig flott med lyset som sprer seg oppover fjellsida, gir litt mer liv i et bra nordlysbilde.
vh
Espen
Tove H.

Nydelig nordlysbilde - flott komponert med god skarphet og dybde.
Hilsen Tove
Per Einar G.

Hallo Thorbjørn,

Vakkert landskap, nordlys, farger og komposisjon. Jeg likte dette bildet. Forstyrrer ikke så mye denne masten så den kan godt være med.
Jeg besøkte dette området august i fjor, nydelige omgivelser for en foto-freak.

Ha en trivelig helg!

Per E.

Thorbjørn R.

Mange takk for kommentarer og for anbefaling.

Mange av dere nevner masten og jeg er enig i at den ikke burde vært der - den bryter jo blant annet strandlinjen i bakgrunnen. Men jeg kjenner likevel litt motstand mot å fjerne den under etterbehandlingen. En bedre løsning hadde nok vært at jeg hadde valgt en annen standplass.

Knut Børge: Det var tidvis et voldsomt nordlys igår (mye kraftigere enn det som vises på bildet her). Da glemmer man raskt alle de tilbrakte timene i kulde og mørke uten så mye som et grønnskjær på himmelen. Når det braker løs slik som i går er det en voldsom naturopplevelse - jeg kan godt skjønne at japanerene tar hele veien hit for å oppleve det.

Kraftig nordlys har faktisk sine utfordringer det også - jeg ser at flere av bildene jeg tok under de kraftigste utbruddene igår synes noe overeksponerte.

Ha en god helg alle sammen!

Thorbjørn

Roar K.

Rekker ikke over alt jeg ville så det er nok bare en tilfeldighet at jeg kommer på et av dine nordlysbilder igjen. I tillegg til nordlyset så har du jo også et fantastisk lys til høyre i bildet som nok ikke skyldes naturen. Masta generer ikke meg. Men et av lyspunktene midt på nede i bilde kunne kanskje vært noe dempet da det gjør litt for mye av seg i forhold til resten av bildet. Men pytt pytt.

Roar
Jan Inge K.

Meget bra nordlysbilde. Synes ikke masta forstyrrer for mye: det er nå engang slik at vi trenger sånne når vi skal lade opp batteriene til våre digitale vidundere...:-)
Wenche J.

Hei Thorbjørn
Et aldeles nydelig nattbilde med en fantastisk vakker himmel. Meget godt fanget. Masten plager meg ikke . Synes noen ganger at det er ok med ''spor av folk'':):):)
Mvh Wenche
Andreas S.

Hei

Nydelig eksponert og en herlig skarphetsdybde. Masta synes jeg får ufortjent mye oppmerksomhet, da den inngår som et naturlig objekt i landskapet. Herlig med det litt svake, men spredte nordlyset. Dette kan du!

Mvh. Andreas D.
Sissel A.

Flotters :D Dro til Ersfjorden igår, men var for sein (eller for tidlig) ;)
Vegard L.

Nok et flott bilde fra deg. Stemningsfullt. Ser gjerne flere nordlys-bilder.
Vegard
Arvid B.

Rett og slett vakkert nok en gang, Thorbjørn! Denne gangen var nordlyset virkelig sterkt - ser jo nesten ut som tidlig ettermiddag her jo... Håper du fortsetter å levere flere slike motiver gjennom vinteren!
PS! Synes det var interessant å lese svarkommentaren din hvor du beskrev forholdene. For oss lenger sørpå er det flott med litt info. Kan du ikke lage en liten beskrivelse å legge ved også dersom/nar du legger ut flere slike motiver?

God helg!

Arvid B
Pål A.

Veldig bra Thorbjørn.
Likte at lysene fra bebyggelsen nede i fjorden lyser opp fjellsida til høyre.
Ellers er jo støybehandlinga i ditt kamera helt utmerket ved dårlige lysforhold og høy iso. Vi får håpe på flere kvelder med klar himmel og fint nordlys, så kanskje vi treffes ute i marka.
Ivar B.

Dette er et strålende landskapsbilde. Fin omvendt V-formasjon som gjentas i nordlyset gir fin dybde. Masta plager meg ikke stort. Den hører med til vår sivilisasjon som også vises i lysene fra husene. Liker dette! Mvh Ivar.
Stig Børre E.

Vakkert. Bildet har en utrolig dybde.
Teknisk og komposisjonsmessig topp.

StigB
John H.

Hei
Vakkert og stemningsfult bilde. Veldig bra dybde og fint utsnitt. Heldig er den som har nordlys. Gjev eg var der.
John
Anne Ø.

Vakkert, flott dette Nordlyset!!!

Anne:)
Thorbjørn R.

Takk for flere kommentarer.

Pål: Ja, 1D Mark III er veldig god på støy, både på høy iso og ved lange eksponeringer - en betydelig forbedring sammenliknet med 400D, som jeg benyttet før.

Takk til Daniel Jørgensen for tilsendt v2 uten mast og med justerte farger på lyset fra bebyggelsen.

Thorbjørn

Tone A.

Hei!
Eit vakkert nordlysbilde kor eg likar v1 best pga det gultona lyset frå husa gir gyne tonar til den diagonale fjellsida til høgre. Straummasta høyrer til saman med husa.
V2 blir meir roleg men med det kalde lyset frå husa får dette bildet eit meir kjølig uttrykk og forgrunnen mister litt liv. Men kulda kjem jo best fram her kor du har frose mykje antar eg.
Flott komponert med markert forgrunn med heia og alle trea. Midtgrunnen er domiert av fjella på begge sidene som gir ein fin dragning bakover. Den grøntona fjorden munnar ut mot den høge himmelen kor nordlyset dansar med sine mest flammande og grøntona bølger.
Flott eksponert og kor nordlyset gir det vinterstille landskapet liv.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu