Ekorn - low key
Hadde en morsom dag med ekornene mine i dag. De fikk finne seg i litt røff lyssetting, og brydde seg ikke det minste om det.
Bildet ble til etter inspirasjon fra et utrolig isbjørnbilde av Miguel Lasa.

Dette er nok ulikt mine tidligere bilder, men for en gangs skyld er jeg ikke usikker på resultatet. Jeg er kjempefornøyd!



Bildet inngår i albumet Dyr ved kysten -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-12-02 17:45:58
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon eos 30D
  • -
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/320s
  • Filmtyperaw 400
  • Nei
  • AnnetUndereksponert kraftig i det sterke motlyset. manuell innstilling av blender og lukker.

    Til de som lurer på om dette er manipulert: har kun justert kurver og fargetemperatur i lightroom. Klonet vekk noen lyse flekker i bakgrunnen og skarpet opp. Bildet er resultat av lys og eksponering.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1486
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_290446} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Gunnar K.
Heisan.
Du har helt klart grunn til å være fornøyd med dette. Har nok ikke mange kritiske bemerkninger å komme med. Bildet og ramme er utført med stil.
Mvh Gunnar
Håvard S.
Hei Stian!

Vanvittig!
Her stemmer alt!
Siluetten av ekornet er helt nydelig og lyssettingen er kolossal bra.
Det varme lyset treffer ekornet helt perfekt og skaper en knallfin stemning.
Får en følelse av at ekornet sitter der i fred og ro, og ingen forstyrrer.
Et ekornbilde som skiller seg ut i mengden!
Veggmateriale... og soleklar anbefaling.

Ha en fin uke som kommer.

Mvh. HåvardS
Geir Helge S.
Flott bilde og flott teknikk, men personlig kunne jeg klart meg uten rammen. Kanskje en ørliten antydning av ryggen hadde gjort seg? Uansett et svært vellykket bilde!
Mvh Geir
Kjartan T.
Hva er dette da Stian. Her trengs en (K) for kunstig lys og tamme dyr. Begynner egentlig å bli mektig lei alle disse ekornbildene....

:-)

Også spøk til side: Kreativt og meget bra. En liten opplevelse, og et bilde av ekorn som jeg ikke har sett maken til - og bare det er en prestasjon. Godt tenkt, godt jobbet og som alltid et godt resultat når du har bestemt deg for noe.
Terje S.
Kreativt og annerledes foto av ekorn som skiller seg ut i mengden.Ønskelig med litt lysglorie på ryggparti haddet hevet bilde flere hakk.


Terje
anders s.
krativt og nytenkene. dette likte jeg meget godt. kommer det flere sånne ekornbilder inn her på dotten i senere tid,så vet du iallefall om hvem som har originalen:-)
meget bra ekornbilde
mvh anders
Avsluttet .
God kveld i stuggu,

Kreativt og flott bilde Stian. God du har fått dressert ekorna dine godt.

mvh
Tommy
Ole Martin D.
Jo da Stian,dette rekker i massevis. Skal gi deg e-mail til Miguel så du får vise han at det går fint med ekorn også ikke bare isbjørn.Anders, det er bare ein orginal det nest har kanskje du.Hurra!!!
anders s.
hehe jeg tror nok at du forstår hva jeg mente ole martin.er ikke noe vits i å kverule å oppføre deg som en grinete 10åring bare fordi jeg sa hva jeg mente angående ''kommersielle'' foringsplasser. tåler du ikke å høre det,så synes jeg at du bør holde deg unna foto.no.
Ole Martin D.
Jeg har da svart ærlig på hva kommersielle foringsplasser er jeg Anders. Hvorfor skulle jeg være sur, får jo de kundene jeg trenger og fortjener. Er jo litt moro at andre tar litt av da...:-) Uansett så har jo Sian får det bilde han var ute etter og tenk; uten min hjelp, utrolig!!
anders s.
det er du som begynner å være usaklig og nebbete. og hvis du ikke forstår hva jeg sikter etter, så legger vi denne saken død. ha en fin dag ole og lykke til med forretningen din. hilsen anders
Ole Martin D.
Uproblematisk. Velkommen til Flatanger Andres, er sikker på at vi skulle fått mye moro sammen.
Monika Frisvold V.
Hei
En kose dag med fotoapparat og snille ekorn...
Dette synes jeg var kreativt og fint... liker den varme siluetten du har klart å skape med lys....
mvh monika
Jan Inge K.
I myldret av ekornbilder er dette et jeg stopper opp ved, annerledes og kreativt. Gratulerer...
Avsluttet .
Meget bra, dette er annerledes, kreativt løst, er enig med Jan Inge her.

Eirik
Svend Wiig L.
Hei Stian!

Dette er du konge på!
Meeeget bra! Ikke mer å si om det!
Visuellt enkelt i toppklassen!
Anbefales...selvfølgelig!

Mvh Svend
Aleksander M.
Hei
Bra og annerledes bilde. Enig i at det hadde blitt enda bedre hvis det hadde vært litt lys på ryggen. Synes V2 ble best med litt dempet ramme.

Mvh Aleksander
Trine B.
fantastisk bilde du har fått her!! Anbefaling fra meg :)
Ivar B.
Stående applaus, bukking og høylytt jubel over bildet her i huset. Rått, magisk, estetisk og en særdeles fortjent anbefaling. Mvh Ivar.
Svein B.
Kreativt og flott ekornbilde Stian, artig å se en slik ny vri på ett såpass mye fotografert motiv.

Mvh
Svein B
Tove H.
Applaus - dette er fantastisk! Støtter anbefaling.
Hilsen Tove
Stig B.
Jeg liker ekorn-bilder, men det er langt mellom de som overrasker. Her er en meget god variant som viser god fantasi og godt teknisk håndverk. Blir vakkert på en vegg et slikt bilde.

Det spørs om vi får tigge oss til besøk i dammen din neste gang :-)

Mvh Stig
Kjell Sigurd S.
Den satt. Flott utnyttelse av en av fotografiets aller viktigste elementer - lyset. Savner ikke noe her - tvert i mot oversendes en velfortjent anbefaling.

Kjell S
Avsluttet .
I et mylder av totalt uinteressante ekornbilder så var dette meget bra. Herlig lyssetting og farge.

-SveinO.
Jan-Eilert P.
Spennende dette.

Ikke så mye å tilføye, så jeg henger meg på hylekoret ;-)
Ole Martin D.
Må bare ta denne Stian. Sendte bildet av ditt Ekorn + bildet Miguel sendte av Isbjørnen til vår venn Peter Cairns og dette var svaret jeg fikk etter at han hadde tatt dem i øyesyn: '' Bastard!! I'm not sure which workes best the bear or the sguirrel, they're both brilliant! Bastard, double bastard!!'' :-) Typis Peter!!
Stian H.
Tusen takk for alle tilbakemeldinger og anbefalinger. Setter stor pris på det. Selv synes jeg dette ble ett av de mest vellykkede bildene jag har laget, så det var morro at det falt i smak:-) Tilbakemeldingene muntlig har vært veldig varierende; det kan virke som om dette heller mer mot kunst enn et rent naturfoto, og responsen spenner over et spekter fra topp til bunn.
Ord som manipulasjon er tatt i bruk, og det synes jeg er veldig spennende.

Jeg føler personlig at dette bildet ikke er manipulert, og da tenker jeg på etterbehandling som kloning og lignende tilføring/fjerning av element.
Dette bildet er derimot et resultat av lek med lys, lystegning, selve definisjonen av ordet fotografi... Etterbehandlingen består ev lysjustering, justering av fargetemperatur og retusjering av små uønskede lyse prikker i bakgrunnen. I all hovedsak et klassisk mørkeromsarbeide.
Selvsagt er ekorn en art det er lett å få tillit hos, og de venner seg fort til forandringer på foringsplassen. De er fremdeles like ville dyr, og bestemmer selv om de vil posisjonere seg på det spesifikke området jeg ønsker.
At jeg har tatt i bruk kunstig belysning, ser jeg ikke på som manipulasjon. Ved bruk av f.eks kameramontert blits, ville nok ikke dette vært nevnt. Om lyskilden flyttes for å oppnå ønsket resultat, blir vel situasjonen den samme, eller?

Kan i samme åndedrag legge til at det var en utfordring å oppnå korrekt belysning. Lyset vil jo gjerne spre seg alle veier, og i nesten direkte motlys var det ikke enkelt å holde det unna glasset. For å oppnå den kraftige undereksponeringen, og samtidig eksponere hølyset rett, ble det mange forsøk med manuell eksponering. I et bilde hvor pelsens omriss er hovedelementet, var det avgjørende at denne ble skarp. Ble en del forsøk før dette lyktes. Av gårdagens 1000 bilder, har jeg nok bare 2-3 som jeg kan si meg fornøyd med. Men det holder for meg, og du verden så morro å få til det man ønsker å oppnå! Det er fotoglede det!

Geir, rammen må vel være der for å definere bildet mot de sorte bakgrunnen. Har laget v2 hvor rammen er dempet 50%.

Geir, Terje og Aleksander, lyssettingen er et bevisst valg. Tok ca 1000 bilder, og jobbet mye med lysvinkel og avblending av uønsket lys for å oppnå den effekten jeg ønsket, nemlig omriss av halve dyret/halve ansiktet. Jeg ønsket ikke å definere hele dyret, men trekke enkle linjer som skulle være akkurat nok til å kjenne igjen hvilket dyr det er. Ørene, potene og ansiktsprofil er karaktertrekkene jeg ønsket å belyse. Vil sikkert prøve å jobbe videre med lysplassering, da det er mørkt her nord allikevel.
Et komplett omriss av dyret kunne nok også fungert bra, men jeg tror det fjerner noe av spenningen jeg ønsket å skape ved å trekke minimale og enkle linjer i bildet. Smaken er ulik, heldigvis, og slike bilder som nærmer seg kunstfoto føler man nok ulikt for.

Ole martin, takk for det! Et slikt kompliment fra Peter Cairns betyr mye for en glad amatør, veldig inspirerende.

Stian

Ketil K.
Dette har du virkelig fått til Stian! Her har du oppnådd å rendyrke form og stofflighet i ekornets omriss og pels. Rammen tar opp i seg det stiliserte ekornet i sine farger og fungerer perfekt som avgrensning.

Motlyseksponeringer er ikke lett. Som regel må det forbausende nok kraftig undereksponering til, i motsetning til når man ønsker noe frem i motlys, da må man overeksponere eller benytte blits.
Geir Helge S.
Hei Stian.
Enig i at der må være ramme. Det var fargen på rammen jeg ikke likte. Den tok så mye oppmerksomhet fra meg. v2 ble bedre, men jeg lurer på om en enkel hvit ramme hadde vært like bra...? Det finnes sikkert mer enn en mening om dette :-)
Mvh Geir
Tor Eirik P.
Hmm.. hva mer kan jeg bidra med her?!? ...vet ikke, men må i alle fall få med at bildet absolutt falt i smak! :)
Vil nesten si at du har lykkes bedre en hva Miguel gjorde med isbjørnene sine :)
Fint med fargen som går igjen fra pelsen i ramma.
Kan ikke si jeg savner mer lys på ryggen...

Tor Eirik
Ole Birger S.
Dette likte jeg meget godt, og spesielt versjon 2. Bilde skiller seg ut fra flertallet av ekornbilder, og det på en positiv måte. mvh obs
Hans-Jørgen H.
Go morgen Stian!

En herlig nøttelitenglorie!
Har stor sans for dine forsøk på å skape litt annerledes dyre og fuglemotiver....
Nytenkning er hele tiden nødvendig uansett hva vi pusler med av prosjekter.
Her har du lykkes excellent!
En sann fryd dette for det estetiske blikk.

Ha en trivelig romjul!
Hans-Jørgen
Odd E. k.
Hei og god jul Stian!

Et nydelig bilde av ekornet. Likte godt denne form for lyssetting, noe som indikerer fint den formen ''typiske formen'' som ekornet innehar når den spiser nøtter eller kongler. Upåklagelig skarpt og et fint lys som dekkker det vesentlige med ekornet i silhuett. Forstår at det ikke er lett dette med lyssetting, da ekornet ikke sitter rett opp og ned når den spiser, men flytter rolig på seg opptil 90 grader til hver side for å holde oversikten over eventuelle farer. Synest dette ble et noe annerledes og artig bilde av ekornet, da det har et fint særtrekk. Nydelig vil jeg si, da også utsnittet og innrammingen ble severdig!
Anbefales!!

Mvh

Odd E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu