~ Vårlege klokker ~
Scillane ein vindfull vårdag dinglande med sine frodige klokker på tynne stilkar.
Bildet inngår i albumet ~ Mine vakraste hageblomar ~ -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-22 21:10:45
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-04-22 21:23:43
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger367
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_252287} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Stig Børre E.

Hei Tone.
Flott komponert bilde med fin fokus og fine gjentagende former.
Komposisjonen er god. Lurer på om bildet hadde kledd en litt ''bløtere'' gjengivelse. Syns det blir litt for mørkt og hardt. Liker bildet, men tror det kan bli bedre.

StigB
Anne-Lise S.

Hiver meg på Stig Børre sin kommentar her siden jeg synes den sier mye. Jeg synes imidlertid at lyset her er fint, men er enig med ham i at det ville gjort seg med en softere utgave! Flotte farger!

Anne-Lise
John Inge E.

Jeg synes det ble litt rotete jeg. Det er veldig flotte farger, og blomsten i fokus er kjempeflott. Men det blå blir litt for dominerende for meg i dette bildet. Det hadde vært mye bedre om de blå blomstene bak blomsten i fokus ikke var der. Da ville hovedobjektet kommet mye bedre frem.
Inge S.

Hei.
Fargemessig så syns jeg dette ble meget fint men syns hovedmotivet
drukner litt med de i bakgrunnen. Kanskje et høydeformat
hadde gjort seg?
Ellers fint.

Mvh Inge
Steinulf L.

Fint utsnitt og velplassert fokusplan. Det kvadratiske formatet gir bildet ro. På min skjerm fremstår bildet som tilstrekkelig''mykt''.
Fred S.

Jeg har lært mye rart her på dotten, bl.a. at denne blomsten heter scilla... Nesten uunngåelig, den er nesten like populær som blåveisen nå om våren.
Uansett, du er en av disse få som har god nok smak til å få noe tiltalende ut av blomsterbilder, og jeg liker dette; fokus på en, resten ''dusifisert'', for å lage et nytt ord....og jeg ser heller ikke den hardheten noen nevner.

vh fred
Ivar B.

Fint og vårlig. Liker komposisjonen med fint spredte fargeklatter. Jeg ser heller ikke den hardheten, men synes bildet er litt tungt i mellomtonene, og synes kanskje det blir litt mer mollstemt enn det fortjener. Øyet hviler godt til tross for mange elementer. Mvh Ivar.
Anna Rosa L.

Meget pent! :)
Inger Anne Maritsdotter V.

Scillaen er ein vakker vårblom som du presenterer så vakkert i dette bildet,
god skarphet på den eine i fokus, og duse mjuke blåtonar på dei andre.

Flott formidla!

Mvh Inger Anne
Anne Ø.

Vakkert, vårlig.
Nyter disse blåtonene
i bakgrunnen til den ene i fokus her.

Anne:)
Ronny A.

Flotte farger der de harde tonene ikke gjør noe. Våren er noe treg her i trøndelag, så jeg får ikke nok av disse deilige fargene:-)
mvh Ronny
Jan Frode A.

Det er spesielt fokusplanet og utsnittet som tiltaler meg her. Og selvfølgelig fargene :-) Syntes du får en god detaljering og linjeføring i området som er innefor fokusplanet. Du har også fått fram et mykt utrykk på tross av intens blåfarge. Vakkert er det, ja veldig vakkert.

mvh Jan Frode
Torbjørn K.

Blått er flott. Vellykket diffust lys og naturtro blåfarger her, Tone, men jeg er ikke helt fornøyd med komposisjonen. Det er i hovedsakt to ting jeg tror ville gjort dette bildet en del bedre. Blomsten peker ut fra bildet, og jeg tror det ville vært det beste om den i stedet pekte innover i bildet. Jeg kunne også tenke meg en mer mørk bakgrunn til blomsten i fokus. Det ville skapt noe mer kontrast. Slik den står nå med en blå blomst i bakgrunnen, gror den litt igjen med resten av det blåe og man må nesten konsentrere seg for å se den skikkelig.

Torbjørn
Tone A.

God kveld og takk for alle kommentarar og gode forslag!
Her ville eg prøva på eit annleis makrobilde, dvs litt frodigt og mjukt i uttrykket. Difor tittelen i fleirtal. Eg hadde laga 3 ulike versjonar og var i tvil om utsnittet på versjon 1 og 2. Grunnen til versjon 1 er at blikket går frå dei duse til den meir skarpe i høgrehjørnet.
Blåtonane er ikkje tunge på min skjerm, men eg har lysna versjon 2 og 3. Og det er versjon 3 som er min favoritt.

Fred: ''Dusifisert'' var eit godt ord! Du har rett, dvs den heiter scilla så det har eg retta. Lenge sidan eg har høyrt frå deg.

Torbjørn: Takk for ein velskriven kommentar der eg ser nå at scillaen er på veg ut bildet i versjon 1. Og eg er enig i at blomen går mest i eit med bakgrunnen, men eg må ta eit nytt bilde om bakgrunnen skal bli mørkare og rolegare.

Sist søndag hadde me sol og 20gr. på Jæren. Det var varmerekord på Sola og i Norge. Denne søndagen har vore så gråe med pøsregn og 5gr. Ein dag eg skulle rydda i bilda mine og vera på foto.no, men pga folk som stakk innom så vart det ikkje noko datatid før nå. Med eit gutteband i kjellaren er det ikkje lett å konsentrera seg.
God kveld
Helsing Tone

Inger-Lise S.

Hei Tone! Scilla er en vakker blomst med lekker farge. I V#1 syns jeg det ble litt rot og at den skarpe bomsten ble litt borte blandt de andre...
Har ikke lest kommentarene her..
Mye bedre i v#2 og 3. Og bakgrunnen er diffus og lekker.

Inger-Lise
Odd Tore S.

Hos oss kryr det av scilla, men bortsett fra med snø på er de fortsatt på et fototeoretisk plan hos meg. Det betyr at jeg har tenkt litt på mulighetene slike tepper gir, og er forutinntatt.
Hovedblomsten synes jeg er fin. Den er et studie i sjenert og beskjeden holdning, og bør så absolutt få lov til å se ned og ut.
De som er bak, synes jeg blir litt for tydelige og nære. I mitt indre ser jeg for meg dette motivet med en hovedblomst mot en diffusblå bakgrunn, men ikke jevnt diffusblå.
Du har fanget motivet. Jeg er fortsatt ikke lenger enn til indre forestillinger. Og nå er scillaen nesten avblomstret, bortsett fra de albino, som enten kommer før eller senere.
Odd Tore
Avsluttet .

Versjon 3 for meg, gud hvor fornemmelse av vår jeg får.

Tusen takk Tone.

Hilsen
Arne
Espen A. I.

Pent og pyntelig, så med en gang at dette var et bilde av Tone, du har din egen myke stil over makroene dine, det liker jeg, av og til blir det litt for søtt, men her synes jeg du slår til med noe eget, man ser ikke blomsten fra midten og opp, men heller nedover og mot de andre, smellvakkert.

Espen
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Tone. Jeg listet meg rundt i grøfta å så på disse nydelige vekstene senest i går. -Og forarget meg over at Tamron lå hjemme.. Dette ble veldig fint, og blåtonene og skarpheten er spesielt serverdige. Men jeg skulle gjerne ha sett litt avstand fra den i fokus og den som kommer liker bak. Av versjonene liker jeg v#2 best.

vh ingebjørg
Marit O.

Vakkert og vårlig,nydelige blåtoner versjon 3 på meg Tone.
Marit :)
Anne Ø.

Hei Tone
Har ikke fått kommentert denne før nå.
Liker V 3 høydeformatet der jeg synes den scillaen i
fokus er så fin med lyset på 2-3 kronblader her.
Strukturen i bladet kommer så bra frem.
Liker hvordan den faller ned diagonalt i bildet.
Et nydelig macrobilde i sin helhet.

Anne:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu