Pipe
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetDette er ''Borregaardspipa''!
    Velkjent i Sarpsborgdistriktet.
    30 sekunder...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger859
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_20668} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Avsluttet .

Noen ganger er 30 sekunder nok!
Spenstig måte å presentere pipa på. likte de skarpe fargene, gult på blått og rødt på sort.
Fin komposisjon også.
MVH
Jon-Petter
Frank W. G.

Hei!
Veldig bra. Liker hele komposisjonen i bildet, og fargene harmonerer fint sammen. Er det tatt med digitalkamera?

Frank
Nils L.

Stilig bilde med ''knalle'' farger
Tarjei Ekenes K.

koolt! minner om et spill!
Tom B.

Flott bilde og kreativt tatt.
Røyken har samme farge som lukta.
Glad jeg bor i Moss sånn sett...
TomB.
Ellen R.

Helt stilig bilde! Liker de røde lysene og hele komposisjonen.
Elin Brix H.

Heftig!
Øyvind N.

Flott og orginal framstilling av industrimiljø.
Bjørn H.

Meget flott og fargerikt motiv vi alle setter stor pris på som igjen setter industrien i Sarpsborg i høysetet som igjen er en viktig ting for deg som jobber og tilbringer en god og viktig del av ditt liv og som jeg har fortstått også en viktig del av bybildet i Sarpsborg som igjen huser en god mennesker som igjen jobber på Borregård,og da vil jeg si som igjen var en viktig del av Larvik,der hadde vi Treschow Fritzøe som var Larvik,frem til nå,alt av personel som var over og under myndig alder jobbet her,da var det ikke snakk om å demostrere og klage over lukt og støy,slik Larviks beboerne gjør i dag,for i dag er det ikke mange som jobber her ,der som mange tusener jobbet før,nå er det kun 100-150 mennesker m/kontor personellet,så jeg håper ikke att den industrielle delen av småbyene rundt om faller fra og skuffer byene og norges land og selvfølgelig arbeidstakerne,så når jeg sier att du sprer glede med å komme med slike bilder fra industrien, så mener jeg det, og det er nok mange som er enig i det jeg skriver,for vi må stå sammen om den resterende industrien igjen i Norges land
Takk for meg

Bjørn
Gunnar Sten M.

Bra bilde!
Hans- Georg S.

Likte dette! Noe grovkornet, men en artig og kreativ framføring av et ikke uvanlig motiv.
John G.

Hallo!
Takk for fine kommentarer!!!
I overkant, dette...
Og til deg, Bjørn; Skal svare deg skikkelig når jeg får bedre tid! Megabra kommentar! Beste jeg har fått, til nå ;-)!
Du er en god gutt...
John
Arne S.

Interessant og fascinerende fargekombinasjon. Du har gjort mye ut av lite. Men jeg kunne kanskje tenkt meg enda mer dynamikk i forholdet mellom de to ''linjene''. Blir heller ikke helt enig med meg selv om jeg liker den skråstilte pipa. Komposisjonen er ikke fullkommen, men jeg vet ikke helt hva det er... Lurer faktisk på om pipa skulle vært utgående oppe. Ofret toppen. Da blir skråstillinga mer berettiget, formatet litt spenstigere og budskpet ikke fullt så tydelig (noe som ofte er helt ok). Ett rødt lys holder. Det ble mange ord, fordi jeg liker bildet ditt... Arne
Gunnar Kr K.

Får litt sånn russisk følelse av bilde jeg ... røde stjernen i toppen ... og pipe som oser ut giftig røyk.

Min subjektive lille kommentar ...
J M P.

kul grafisk effekt.. får noe samme følelse som Gunner Kr K.. noe kommunistisk propagandaplakat over seg.
Ann F.

Slutter med til Hans-Georgs kommentar, kornene gjør ikke så mye egentlig.
Mvh Ann
John G.

Hallo!
Bildet ble tatt med diasfilm. Grunnen til at lyset i piperøken ble slik den er(minimalt er gjort i PS. Kun justert kontrast), var sola som var gått ned under horisonten, mens den altså fortsatt kastet lys på de høyeste elementene i Sarpsborg. Vi er altså her på vei inn i den blå timen...
JTP: 30 sek. er ofte mer enn nok...
FWG: Nei, det er ikke tatt med digitalt kamera.
Det lukter ikke av denne røyken! Ikke slik det luktet i Moss før om årene...
BH: Jo, Bjørn, i Sarpsborg har vi også vært gjennom tøffe rasjonaliseringsprosesser hvor også noen(ikke mange) har måttet slutte(FTP eller at de har fått hjelp med annen jobb annet sted i distriktet, og i dag er vi sånn omtrent 1000 mennesker på Borregaard(med to aa'er!!!)og vi er altså fortsatt en betydelig bedrift i Norge som omsetter for et par milliarder, og det er jo pent, og vi har datterbedrifter rundt omkring i hele verden, hvor det hele styres fra lille Sarpsborg, forøvrig en by som er i ferd med å ta over hegemoniet som ''hovedstad'' i Østfold, og nå blir sikkert Thorfinn og Tom lei seg når jeg påstår det, særlig Thorfinn, for om noe år tar vi også Sentralsykehuset fra Thorfinn(politimesteren har vi også tatt fra Thorfinn)... nei, jeg mente fra Fredriksstad, så det er liv laga for Sarpsborg, i motsetning til byen nede i bakevja ved utløpet av Glomma, så Bjørn, hyggelig at du synes at jeg sprer glede med mine industribilder, og jeg er helt enig i at vi som jobber i industrien må stå sammen og fortsette å ta bilder, og som jeg sa tidligere, Bjørn, Borregaard skrives med to aa'er, og DÉT er viktig, litt fordi vi feiret 100 år i 1989, og før det igjen, i 1702, raste Borregaard Hovedgaard, med tilliggende herligheter, kyr og mennesker, ut i Sarpsfossen i et enormt jordras og derfor ble Hovedgaarden bygd opp der den i dag ligger, altså inntil dagens Fylkesbygg(ligger også i Sarpsborg!), og der ligger den trygt, men nå er kanskje avsporingen TOTAL, Bjørn, så tusen takk for den fine kommentaren ;-)
HGS: Ja, det er litt mye korn, og ikke liker jeg stripene tvers over i overkant, heller. Hadde jeg tatt meg tid, burde det vært mulig å fjernet/minsket synligheten av de.
AS: Ikke enig å kutte toppen. Tror ikke jég greier å få noe særlig mer ut av dette. Dette er et motiv det er mulig å prøve flere ganger, selvfølgelig, men det er ikke alltid det fyres på den, og heller ikke sikkert at det passer med den blå timen... Fint at du liker bildet!
GKK: Joda,røken er ikke helt god. CO2. Samme du og jeg slipper ut når vi er ute og kjører...
Pipa ble bygd høy for å spre nedfallet over et størst mulig område(for på den måten ''tynne'' ut nedfallet og gjøre den mindre ''giftig'').
JMP: Ser hva du mener, men det er ikke mye kommunistisk med Borregaard Fabrikker! Høykommersielt...
Mvh,
John
Tom A. T.

Flott utført og et''uvanlig'' bilde av en motivtype de fleste av oss ser stadig vekk.
AS sitt forslag vil også resultere i et bra bilde, men da må beskjæringen legges helt oppunder det røde lyset. Bildet er jo meget bra som det er.
mvh Tom T
Bjørn H.

Flotte svar John,takker så mye for fortellingen og historien!!!
Historie er viktig!!!

Ha en god helg!!

Bjørn
Line Kristin W.

Fantastisk flott utført og innmari kreativt!
Veldig fine, skarpe farger!
Spennende med den bomullsaktige mykheten i det gule mot det harde, sorte tårnet!
Absolutt grafisk preg.

Har litt delt følelse for det. Tror jeg må si at jeg liker bildet veldig godt, men ikke innholdet. Ble det helt ubegripelig? ;-)

- Line :-)
Rune Kristian E.

Hei paa deg!

Deilige farger og flott myk dunete foelelse fra roeyken.

Eh, den forurenser kanskje ganske mye?!?

Mvh. Rune
John G.

Hallo!
LKW: Neida, ikke ubegripelig i det hele tatt! Du synes bildet er allright å SE på, men du liker ikke ''fortellingen''...
RKE: Nja, den er høy, 150 meter, så når røyken tar bakken er det ganske utynnet. Den slipper ut CO2...
John
Torunn B.

Hei, John!
Ser dette først nå. Stilig - veldig stilig. Rene linjer og klare farger og strengt. Røyken myker det akkurat passe opp. Flott, altså.

Torunn :-)
Lars-Anders M.

Meget bra. Slik kan det gjøres.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu