ØRN ?
Rykket etter et tips ut for å fotografere denne noe uvanlige fugelen, som i følge tipseren hadde sittet på toppen av en stolpe - hele dagen.

Ettersom det var litt vanskelig å få fram strukturen i fjærene er jeg ikke helt sikker på hvilken type ørn dette er.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1455
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_219023} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Espen A.

Dette kan jeg konstatere er en Latørn. Disse gidder ikke å støtte seg selv, så de boltrer seg fast i det de lander på. Du ser også tydelige tegn på latskap i øynene og posene rundt øynene. Kroken i huet er for at det skal være lettere for Latørnmora å forflytte ungene og bruke mindre energi. Denne faller ikke av med alderen. Godt fanget! Fugleinstituttet for fugler er orientert om fangsten.

Mvh
Espen Amdahl
Kjell G.

Skarphet og detaljering er ikke helt topp, men ellers er dette sjarmerende. Dessuten sporty!

Det er mulig at stativ og kamuflasje kunne gjort susen.

mvh kjellg
Carsten A.

Hvis dette hadde vært en ørn (=bilde av en ørn), hadde det vært et godt bilde - alle bilder av ørn er som kjent bedre enn alle andre bilder av fugler, og mye annet også, for den saks skyld.

Men ettersom dette ikke er en ørn (=ikke bilde av en ørn) syns jeg ikke det er vellykket. Her er det ugler i mosen, som det heter i et merkelig ordtak av dansk opprinnelse, og da er det ikke noe som hjelper.

MVH CA
Mads G.

Ser for meg ut som en kunstig Ugle.

Mads
Jon Ø.

Slike plastugler som skal likne en hubro brukes under jakt på kråker,kråkene for helt dilla når de ser ugla.
Ellers så var det vel et vanlig bilde?
Nikolai E.

Carsten, du har god teft som vanlig. Du taff spikeren med ordtaket ditt, dette er en hubro, eller rette det skal forestille en hubro. For den er av plast, beregnet til fugleskremsel. Den fungerer overhode ikke på duene (vi har prøvd, duene setter seg gjerne på hodet av skremselfuglen), derimot sies det at den er effektiv mot kråker.

Selve bildet er dessverre uskarp (feifokusert?), ellers ok.
Carsten A.

NE: Jeg tror uglen har moset AF'en på Johns kamera. Eller så har han defokusert opptaket med noen simple triks i PS.

Samme kan det være - når det ikke er et ørnebilde så hjelper jo ingenting likevel. ''... forestille en hubro. For den er av plast'' - å nei, så enkelt er det nok ikke, ligner på en hubro ja, men det er jo ikke fordi den er laget av plast.

MVH CA
Kjell G.

Grunnen til at jeg synes dette er sporty (se kommentar ovenfor) er at John la ut dette bildet vel vitende om at det
1) er et elendig bilde,
2) at det hverken er en hubro eller en ørn og
3) at det er en lokkeugle (hubro) beregnet til kråkejakt.

Jeg gikk mye på kråkejakt sammen med noen kamerater i gamledager. Kråker er noe sky og intelligente skapninger og nesten umulig å komme på skuddhold av. Vi skranglet sammen lommepengene våre og kjøpte en slik ugle. Kråkene gikk aldeles beserkegang ved synet av den.

:-)

mvh kjellg
Kjartan T.

Fantastisk bilde av en flott fugl. Liker at du har fått med byttet i klørne på den gromme rovfuglen. Regner med at det ligger årevis med studier, bygging av kamuflasjer og foring, bak dette bildet.

At kvaliteten på det tekniske ikke er helt på topp gjør da ingen ting, bilder av slike skye skapninger er mer enn godt nok i seg selv.

Gratulerer!
John S.

Takk for mange spenstige kommentarer.

Historien er slik at noen venner hadde sett denne sitte i et tre. Den satt der både da kjørte til jobb om morgenen og da de kom hjem. Det var Gro som ringte å fortalte om denne, men det var Ulf som fikk skylden. Jeg har printet ut et bilde i A4 format, montert det i en plastramme og overlevert det til dem.

Oppildnet som jeg var ringte jeg til Carsten for å fortelle om denne unike muligheten. Han var på vei hjem etter en spennende foto ekspedisjon, i villmarken, sammen med blandt annet KG. Kjell skal jeg spleise på den fartsboten du fikk, da du prøvde å rekke fram før gummihubroen stakk av?

Håper jeg ikke har lurt for mange. Jeg prøvde et tilsvarende stunt for et par år siden, men det var jo en ørn. http://www.foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=108381

John
Skjærefotograf
Arnhild A.

Flott. Ekstra pluss for at du har klonet bort tauet den henger i:)

Mvh Arnhild
Jan v.

Speilvent bilde ville falt meg bedre i smak.

Mvh Jan
Ann F.

Ugler i mosen er det i alle fall _ikke_ , jeg ser ikke en eneste måsadott.
Derimot er det antagelig den velkjente arten Hu Bro (navnet kommer av uhu-lyden som bærer spesielt godt over broer og vann).

Jeg har sett tamme eksemplarer av denne, de brukes da til å holde måker unna lystbåter for å unngå å få måkeskitt på båtens kalesjer. Men siden denne arten er forholdsvis rolig, er det lite effektivt. Den er faktisk like rolig som Latørna (Oernus docilis) som Espen A. hentyder til, og artene kan i visse belysninger lett forveksles.

Derimot er det liten tvil om at du har fått mos(e)t autofokusen din, John. Se etter inne i kameraet, kanskje måsadotten har havnet der?

:-D



Terje S.

Hvordan har du greid å komme så tett innpå uten å bli oppdaget ? Bilde har endel tekniske mangler -så du fikk vel den velkjente dyreskjelven? Men syntes du kan beskjære bilde i venstre hjørne. Har denne ørnearten en ring på hode ? Lykke til videre John
Gro K.

Først må jeg be om at du bekrefter her på dotten at det IKKE ER MEG som ga deg tipset. Det er tydeligvis flere som heter Gro ????
En fantastisk fangst. Dette må ha gjort dagen din.
Carsten, Kjell og jeg ventet forgjeves på de fete øyenstikkermotivene, mens du boltret deg med årets godbit. Joda, de var der, men de tok ikke regi, og satt ikke stille som den fantastiske ørna di. Satt du i kamuflasjetelt ? ?? '' Godt jobba'', John.
Hilsen Gro (Kongsten !!!! )
Carsten A.

Hu Gro som ikke ga tipset?

MVH CA
John S.

Jeg erklærer herved at det ikke var Gro Kongsten som var tipseren.

Jeg hadde nok ikke trodd at bildet skulle glede så mange. Dette er faktisk det bilde jeg har hatt flest visninger på. Kanskje det var på høy tid med litt uhøytidelig humor?

Ser at flere er bekymret for autofokusen min. Skulle nok gjerne skiftet ut objektivet. Men generelt er det ikke så ille som her. Jeg fant fram det mest uskarpe bilde av de jeg tok av denne gummihubroen. Jeg syntes det hørte med.

Nå kan dette bilde (og historien) godt brukes i debatten om begrepet ''Ørnebilder''. Et bilde blir ikke automatisk bedre om motivet har en hvis grad av mystikk over seg eller ikke er vanlig midt i byen.

John
Kjell G.

Om jeg er i dårlig humør, tar jeg turen innom dette bildet. Det hjelper!

:-)


mvh kjellg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste