Kraftuttrykk
God helg
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-09 13:42:18
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-10-09 13:43:07
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor 70-200 mm f/2,8 G-AFS ED-I
  • Brennvidde120mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO220
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger498
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_215065} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Ivar B.

Ja pent er det ikke:-), men det var vell heller ikke meningen. Stygt er det, og dyrt er det også. Som fotografi er det likevel bra. Beskrivende og illustrerenda av menneskets herjing med landskapet. Likte at du hadde brukt tele her for å trekke bakgrunnen litt nærmere. Formidler litt kraft på denne måten også da. Mvh Ivar.
Inger-Lise S.

Artig tittel, som passer utmerket!
Nå skjemmer nok disse naturen i mer eller mindre grad, men du har nå i hvertfall forbedret saken betraktelig med ditt valg av farger.Vil ikke kalle dette stygt, men uunngåelig litt rotete. Som foto er det bra.

God helg til deg også!

Inger-Lise
Carina Hedegaard F.

Ikke alt som ser like velplassert ut i naturen nei.. Men artig bilde. Fine linjer.. Tross alt...

Carina
Ole Marius L.

Bra dokumentasjon. Rotete og stygt, men bra! (:
Inge S.

Hei.
Sitter du i en kabelstol:-) ?
Styggfint. Du kunne prøvd å klone bort disse ledningene
og det andre rasket:-)
Tror det hadde blitt fint.
Ny utfordring til deg:-)

Mvh Inge
Bente K.

Ja, sånn er det bare. En god dokumentasjon på hva vårt energibehov gjør med naturen en vakker høstdag. Vinkelen du har valgt setter dette på spissen. Ha en god helg!
mvh Bente
Ellen Therese R.

Hei Steinulf!

Synes det er et veldig bra foto. Farger, linjer... Komposisjonen synes jeg ikke kunne gjøres bedre. Midstilling av nærmeste kraftstolpe (vet ikke hva det kalles på fagspråket) som gir øynene hvile, samtidig som øynene følger med inn i bildet + diagonalen i den nærmeste skrenten som deler flaten i to, og som sett i forhold til bakgrunnen gir god dybde. Jeg synes dette var et riktig godt stykke dokumentasjonsfoto.

Hilsen Ellen
Inger Anne Maritsdotter V.

Hmm......er dette en protest på NVE/Statkraft sine planer om å legge nye kraftlinjer langs Hardangerfjorden.......mens folkeopinionen i distriktet naturligvis ønsker kabler i sjø/under jorda.........DET syns eg jammen meg Statkraft har råd til!!! :-)

*smiler* men det var nok sikkert ikke dette du tenkte på da du tok dette bildet......:)

Inger Anne
Andreas S.

Stilig bilde, og jeg har faktisk en hang til bilder av menneskets skaperverk i naturen. Ligger endel ingeniørkunst bak disse.

Debatten om de hører hjemme i landet vårt begynner jo vel egentlig med vårt eget forbruk, og det vil vi nok ikke gjøre noe med.

mvh
Andreas
Jan Frode A.

Du har nå funnet et standpunkt som gir en god linjeføring, slik at master og kraftlinjer på en måte blir styggvakre. Tror nok av fargevalørene her gjør sitt til at jeg sitter igjen med det inntrykket. Master og kabler blir på en måte dempet av bakgrunnen med gjentagen farge. Et annet ståsted ville garantert gitt et helt annet inntrykk.

mvh Jan Frode
Roger K.

Hei Steinulf!
Innom en snartur og ser du er i kraftens hjørne denne gangen. Da de fleste bildene mine ligger i kategorien natur er dette en irritasjonsmoment titt og ofte. Sannelig ikke lett å skape et severdig foto av slikt, men dette synes jeg du har klart med glans her. Litt blast i bakkant kanskje og ser muligheten for en litt mindre blender. Lysforholdene er nok ikke på din side heller og greit taklet. Spindelvev og masse linjeføring der innholdet som kommer ut er til en høy pris om dagen. Den samme prisen gjelder fuglelivet ved slike anlegg.

Mvh RK
Hege J.

Rotete bilde. Ikke er det pent heller, heller stygt. Menneskets inngrepen i naturen kan virke meningsløs når man ser sånt som dette. Smakløst høye strømpriser har vi for tida også. Det kommer ikke bare av lite nedbør, men også av vårt eget tankeløse overforbruk. Bare elendighet altså...
Allikevel - bra bilde, Steinulf! Hvordan får du det til?? ;-)

Mvh Hege
May-Lise L.

Nå er det jo så mye snakk om vindmøller og hvor skjemmende de er. Jeg syns de er hakket bedre en disse kraftmonsterne du har festet til minnebrikken ;) Men bildet er bra, det taler for seg selv. Fine høstfarger innblandet i alt det stålgråblå.
Avsluttet .

Steinulf, skal si du er allsidig, det skal du ha!

Først syns jeg du skal fortelle oss her på ''dotten''hvor dette bildet er tatt, slik vi vet hvor vi ikke skal ta turen hen.

Det andre; syns du har fått dokumentert plassen utmerket, høstfargene presser seg frem mellom stålkonstruksjoner og sigende kabler.

Hilsen
Arne
Avsluttet .

Hei
Jeg er enig i Inge sin kommentar, prøv og klone bort alle disse ledningen så blir det bra. Ler.
Sant og si så er vi avhengige av disse konstruksjonene og jeg har mang en gang prøvd å finne riktig standpunkt for et slikt bilde.
Her har du vært dyktig i ditt valg av ståsted og bilde er ruvende i all sin prakt, ikke bare konstruksjonen men også naturen med den steinrøysa nedenfor det ruvende fjellet. Kanskje du skulle begynne å plukke bort alle stenene, da kunne du ha bygget deg et kjempeslott he-he.

Ja dette var litt av et krafttak og jeg liker kompen meget godt. Spennende.

mvh arild
Steinulf L.

Takk for mange fine og velfunderte kommentarer. Jeg tar det som et tegn på at bildet fungerer slik jeg tenkte, nemlig som en dokumentasjon på konsekvensen av vårt kraftforbruk.

Pent eller stygt? Styggpent er nevnt over. Jeg ser også en fandenivoldsk skjønnhet i dette bildet. Naturromantikk er det definitivt ikke.

Jeg har lenge vært på jakt etter et motiv som viser kraftkabler og master i forgrunnen - rett i fleisen- for å si det på den måten. Synes det fungerer fint her med fjellet i høstprakt i bakgrunnen. Ideelt sett skulle jeg også hatt med et hardt nedtappet fjellvann i bakgrunnen...

Bildet er tatt på veien mellom Hol i Hallingdal og Aurland. Såvidt jeg husker rett før nedstigningen til Aurland begynner. Veien går høyt i terrenget som faller mot lavlandet. Så jeg sitter ikke i en kabelstol, men har såvidt kommet ut av bilsetet.

Bildet ble tatt tirsdag 3.10 kl. 15.30 Det var yr og lett regn i luften.

Dette er et dokumentasjonsbilde mer enn en protest. Det viser konsekvensen av valg vi har gjort som vel har gjort oss alle godt. Som nevnt over er vel få av oss villige til å redusere kraftforbruket i noen vesentlig grad.

Men vi bør ta oss råd til å lete etter kraftkilder og transmisjonsmuligheter som i størst mulig grad skåner naturen. Forurensning kan anta mange former.
Odd Tore S.

Dette så både dramatisk og kjent ut, og din kommentar viser at Hol-Aurland også var riktig.
Når det gjelder slike kraftledninger, og mindre kraftledninger med, har jeg et litt ambivalent forhold:
Stort sett synes jeg de er meget skjemmende i landskapet. Haugastøl synes jeg er et prakteksempel på hvor ille det kan bli, med ledning som dette, et par 16 kV og 220 V fordelingsledninger til de fleste hyttene som luftspenn. Et forferdelig rot, som bare lynet setter pris på.
Så har vi kraftledningen som teknisk-arkitektonisk element, som kan være både dramatisk og utfordrende, særlig når en med fotografisk blikk som du kaster seg over den.
Du har valgt en bra tilnærming til det siste her.
Jeg oppfatter de fleste kraftledninger som visuelle forurensninger. I tillegg sies det at de har en betydelig avvisningseffekt på villreinen. Pålitelig dokumentasjon av det siste har jeg har jeg ikke sett.
Om ikke Nygårdsvannet har blitt fylt opp i det siste. kan ønsket ditt om nedtappet vann og kraftledning oppfylles av strekkene mot Ustekveikja kraftverk i lia langs Bergsmulen. Her går kraftledningen rett over et av mine favorittmotiver og ødelegger det fullstendig, men i riktig lys kan nok ledningen snues til dramatikk i stedet for ødeleggelse.
Hva med litt mer kontrast for å øke dramatikken??
Odd Tore
Torbjørn K.

Denne satt! Du finner din egen finnurlige løsning på ulike motiv, og dette er intet unntak. Bildet treffer en umiddelbart med den tette rett-på komposisjonen, og været understreket det litt dystre i bildet. For meg er v2 den beste.

Torbjørn
Øyvind A.

Tenkte meg at det var Aurlandsdalen ja.
Bra skildring av moderne natur. Jeg velger v2. Det hadde ikke gjort noe om du hadde unngått fliken av himmel, men det var vel kanskje ikke mulig uten å ødelegge usnittet.
mvh
Ø.
Morten W.

Tragisk, men nødvendig. Men vi kunne vel vært spart for mye av det hvis man bare kunne slå av kontorbygninger og andre bygninger om natten? Alle som som har flydd i klarvær over byer skjønner vel hva jeg mener.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu