Blomsterflue
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger698
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_202998} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Ketil K.
Macrotid nå på begynnelsen av ettersommeren. Vellykket og delikat av blomsterfluen. Flott skarphet og detaljering på blomsterfluen - samtidig som bildet er mykt og soft ellers. Fine fargetoner - og de gule blomstene bidrar til en balansert komposisjon med dybde innover. Den relativt skarpe overgangen midt i bildet forstyrrer ikke nevneverdig, men det hadde heller ikke skadet om den ikke var der.
Kai Frode G.
Hva kan man si... Rent, ryddig og vakkert, skarpt som bare det. Absolutt et av de beste bildene jeg har sett av blomsterfluer på lenge!
Et bilde som gav meg motivasjon for å finne en blomstereng, ta frem kameraet og krype rundt på alle 4.
Kurt S.
Et av de bedre macrofoto jeg har sett på lang tid.
Skarphet/fokus ble utrolig bra.
En super komposisjon med veldig bra plassering av elementene, nydelig bakgrunn og selvfølgelig ei flott flue med fine farger og mønstre.
Muligens kunne den blomsten til høyre vært litt mindre intens i fargen.
Uansett meget bra og jeg er imponert.
Mvh Kurt
Inge S.
Hei.
Syns dette ble bra. Flott dus bakgrunn som fremhever blomsterflua.
Likte spesielt detaljene på blomsterfluas venstre vinge.
Meget bra.

Mvh Inge
Espen A. I.
Meget flott bilde, ikke spørsmål om det, men du kunne gjerne hentet mye mer av bildet i PS. En pitteliten oppskarping og noe levelsjobbing (mørkere v. sådan) gjør bildet mye mer delikat.

mvh Espen
Rolf J.
Bra makro, fin ''uballanse'' i bildet, fin utnyttelse av bildeflaten, bra bakgrunn, bra skarphet i en del av bildet, men jeg har en følelse av at det er ''glattet'' i enkelte partier. Er Neat Image el. brukt her ?

Mvh
Rolf
ingebjørg fyrileiv g.
Ja, dette var virkelig flott!! Fargene er sterke og klare og skarpheten/uskarpheten ligger som den skal. Bildet har en veldig god dybde og bakgrunnen harmonerer. Godt komponert bilde.

hilsen ingebjørg
Tom A. T.
Takker for inspirerende tilbakemelinger. Rolf det er ikke brukt neat image, men en forsikig støyreduksjon med ps sit innebygde filter. Bildet er for øvrig tatt med 150 mm og det vil jo også ''glatte'' ut det meste som befinner seg utenfor fokus. Espen jeg forsøkte en litt mørkere variant, men ville heller ha et litt lyst og sommerlig preg på bildet.
mvh Tom T
Odd Tore S.
Blomsterflua har du truffet bra på, den sitter som den bør på en passe uskarp blomst. Og da burde alt være såre vel.
Men så er det blomsten til høyre, som er skarpere enn den som flua sitter på. I tillegg er det en sak som ser ut som om den har et ganske skarpt belte mellom de to.
Dette er nok til å bringe meg litt ut av balanse i sommervarmen: Jeg får en rar følelse av at også blomsten flua sitter på burde vært skarp med slike omgivelser.
Har ingen god eller logisk forklaring på dette, slik er det bare. Elementene er jo bra plassert, så det er ikke saken.
Odd Tore
Carsten A.
Veldig bra av svevefluen. Svak detaljering i gule blomster (som kan gå mot utbrenning) er et kjent problem. Det hjelper ofte å redusere gul fargemetning på et tidlig tidspunkt i bildebehandlingen.

MVH CA
Tom A. T.
Takker for nye kommentarer. Jeg skal ta fila opp på nytt i ps og se på dette med gul fargmetning. Jeg var kjent med problemet men ikke med løsningen, så takk for den Carsten.
mvh Tom T
Hans Jacob H.
Henger meg på rosen her. Skarpt og fint og med enkel og ryddig komposisjon, gjorde det til et av de bedre makrobilder jeg har sett på en stund her inne.
ingeborg w.
Jeg liker den gode balansen i bildet som blir av flua på den ene siden og blomsten på den andre. Ellers er det imponerende skarphet på flua.
Anne-Lise S.
Her har du fokus på rett plass, og passelig dybde! Ser ei mørkere stripe i bakgrunnen ca. midt på bildet nedover og mot høyre nederst i bildet. Det var ikke fint, og ble en krasj ift resten av bakgrunnen som jeg liker.

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu