Vi har enda litt sommer og sommerfluene er fortsatt aktive. Andre har tatt mer spennende sommerfluebilde en dette - men jeg likte symmetrien og de varme høstsolfargene.
Utstyr
  • Nikon Coolpix 990
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger215
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_16011} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
eduardo c.

oi oi oi , meget bra. Hvor stor kan dere printet uten å miste kvaliteten?
tusen takk på forhand
Bente-Line S.

Veldig stilig! Utrolig tøft med de sterke fargene på blomsten, og så er vepsen (bien?) så klar og fin.
Veldig bra!

Bente-Line
=)
Avsluttet .

Fin ''plakateffekt'', symmetrien og fargene fungerer bra, men man blir litt fort ferdig med bildet.
BLS: Dette er verken veps eller bie; jeg tror den fremdeles heter blomsterflue. Og den er helt ufarlig.
Carsten A.

Meget bra, selvom plakat effekten er litt i sterkeste laget. Ikke er dette en ''sommerflue'' heller. Fint eksempel på vernelikhet - lurer ikke bare sultne fugler men også endel eksemplarer av arten homo sapiens!
MVH CA
Bente-Line S.

Ok, så lærte jeg noe nytt i dag også!! Som dere sikkert forstår er ikke naturfag og småkryp mine sterkeste felt!
Flue eller veps, jeg synes fremdeles bildet var stilig!!

Bente-Line
=)
Ishi K.

Meget bra. mvh K.
Øystein S.

ED: Kameraet tar bilder som originalt tilsvarer ca 54x40 cm i utprint. Jeg har printet ut bilder i størrelse 140*100 med godt resultat. Som en kuriositet kan jeg nevne at fotoet av ''insektet'' mitt ble tatt på en blomst på en eiendom (hagen min) som grenser til den gården Vebjørn Sands mor vokste opp på - se ditt bilde av i dag
bilde nr. 22571

KSH: Jeg er enig. Carsten Arnholm har vist oss blomsterflue-bilder av helt annen klasse.

CA: Er du helt sikker på at dette ikke er en blomsterflue. Jeg trodde nemlig det - både på grunn av utseende og fordi den hadde den karakteriskiske flygemåten. Det er visst ca. 280 arter i Norge (ca. 130 arter her på Jæren). Jeg er slett ingen spesialist, selv om min biologilærer på gymnaset hadde skrevet hovedoppgave om blomsterfluer. I en artikkel han har skrevet i en bok nevner han ''gulstripet tigerflue'' som en av de største på Jæren.

Har du et forslag på hva det er, er jeg takknemlig for å få vite det.
Vernelikhet kalles visst også ''mimikry'' - noe blomsterfluene er eksperter i.
Thor Elias E.

Stilig bilde.
flotte farger.
Carsten A.

ØS: Jeg har bare protestert mot at dette kalles ''sommerflue'', og som Knut-Sverre Horn alt hadde sagt er dette en blomsterflue. På grunn av flygemåten kalles de på engelsk ''hoverfly''. Nøyaktig artsbestemmelse er for ekperter. Og mange arter er så like at en visstnok må studere kjønnsorganene for korrekt artsbestemmelse. Ikke ville det hjulpet meg stort, forresten. Jeg ser at dette er en av den litt større sorten, lenger kommer jeg ikke! Mimikry er korrekt.
MVH CA
Øystein S.

CA: Da er vi enige - jeg var faktisk ikke klar over at jeg skrev sommerflue; før nå - det går visst litt over stokk og stein i dag. Beklager.
Carsten A.

Og forøvrig er ''mimikry'' feil, det skal selvsagt være ''mimicry'', så det går ganske riktig over stokk og stein i dag!
MVH CA
eduardo c.

Takk for info Øysten. Dette er et lite men koselig land.
Øystein S.

Jeg ser at det skrives mimikry i to uavhengige bøker på norsk - siste utgave av STORE NORSKE og JÆRBOKA Naturmiljøet - i en artikkel om somm... eh.. blomsterfluer. |:-)

Mimicry kan sikkert og brukes - det er i alle fall engelsk.
Carsten A.

Mimikry er et oversettelseslån, og er neppe forståelig for andre enn dem som kjenner ordet fra engelsk eller slår opp i ordbok. Vernelikhet gir på den annen side en god beskrivelse som burde være umiddelbart forståelig for de fleste.
MVH CA
Arvid B.

Dette var fint. For symetrien i blomen er utsnittet fint. For insektet hadde det sikkert vore fint med litt meir rom framover og litt mindre bakover.
Arvid
Sverre G.

Et dekorativt bilde. Flotte farger. Jeg har selv bilder av en blomsterflue, og den likner på en bie. Ifølge mitt leksikon finnes også blomsterfluer som likner på både veps og humle. Blomsterfluene er tovingede, så dette kan vel være en av dem.
Vi får håpe en ekspert tar en tur innom og ser dette bildet.
Carsten A.

Joda, blomsterfluene er tovingede (diptera), og de etterligner mer eller mindre tydelig forskjellige arter av familien vespida (hveps, humler, bier - og det er forøvrig massevis av snyltehveps, gravehveps, maur mm. som også hører til vespida, men som blomsterfluene ikke etterligner).
MVH CA
Terje S.

Nydelig symmetri. Symmetrien hadde vært perfekt hvis Flua, som jeg alltid har kalt Blomsterflue, hadde vært plassert litt lenger bak. Bare si Bzz Bzzz Bz Bz neste gang, så tar den ett steg bak..*ler*. Har du prøvd å fotografere den i flukt? Det er en utfordring, man ser ikke videre lur ut der man jakter på den, men gøy å se resultatet.
Mvh
Terje
Christine S.

Kjempebra bilde! :-) God kvalitet. For isje snakka om detaljane :-) Stå på!
Chris E.

Fantastiskt! Sterke og lekre farger!
God komp(Symmetri).
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu