Hønsehaukparing
Om ikke så lenge så er det bryllupsdager i Haukeskogen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-04 13:33:12
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 10 D
  • EF 300 MM. f 2,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1709
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_175164} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Avsluttet .
Dette var kjempe bra! Mange slike bilder her for tiden men jeg syns dette skilte seg ut. Flott teknisk og veldig godt dokumentert!

Mvh Kyrre Lien
Magnus A.
Du verden,dette var virkelig flott.Her er det virkelig kamp om maten,eller er det videreføring av slekta de holder på med midt i matfatet??Uansett så er dette en innertier,meget flott.
Magnus.
Sigbjørn S.
Er det noen grunn til at du har latt treet vise på høyre siden? Jeg synes ikke det er noe forstyrrende, men heller ikke at det gjør store nytten.

Ellers er bildet helt fantastisk! Så pass skarpe fugler, og likevel så mye bevegelse i vingene. Meeeget bra.

I like it!


Nils B.
Her er bruser det nok hos både den ene og den andre. Et godt bilde med særdeles tiltalende uttrykk hos haukene. Haukegutten blir, og er mindre enn hunnen, og det er jo ikke rart at den har en viss respekt for dama og hennes humør. En liten detalj som er vert å legge merke til er hannens klør som ikke holder fast, men hviler på hunnens rygg. Jeg har også sett bilder av hauker og falker som krøller klørne inn som en ball under paringen for ikke å skade hunnen. Meget bra Rolf.
mvh Nils
Kjell G.
Svart bra! Vingeslagene bringer dette bildet opp på øverste hylle.

mvh kjellg
Edvin S.
... åsså i matfatet, da gitt ;-)
Du er en sann mester i faget.

Mvh ~ Arne
Morten W.
Ja, her var det action så det holdt. Hever seg langt over det meste.
Lasse H.
Hei

Stort bedre kan det vel ikke bli. Blandingen av skarphet og bevegelsesuskarphet er slående bra. Lufttrykket fra vingene som får fjærenen fra byttet til virvle opp er prikken over I`en! Skjærer du bort treet til høyre så blir dette helt i toppklasse! Et av de beste jeg har sett innen genren.

Lasse
Ronnie S.
Naturfoto i toppklasse!
Anne J. B.
Dette suser det av! Innertier.
Ta bort trestammen til høyre og det blir +.
ingeborg w.
Jeg har aldri skjønt hvordan fuglene gjør det, altså hvor langt fram eller bak fuglene har den, men det ser ut som det er langt bak, på grunn av bevegelsene i stjerten og at han står på henne, ikke sitter. Har aldri sett en fugleparing før. Da lærte jeg noe nytt idag også. Ellers imponerende bilde teknisk, fjøra som gyver er det beste. Jeg ville fjernet stammen til høyre.
Svein B.
Dette er helt eventyrlig bra Rolf- vi har jo de senere årene fått servert noen hønsehaukparringer fra forskjellige fotografer- men ingen bilder jeg har sett har vært så ''perfekte'' som dette- skarpheten 100% der den skal være, bevegelsene sitter 100%, dunføyka i lufta vitner om at det er liv! Også uttrykkene til haukene og blikkene mellom dem, helt knall! Jeg er forøvrig enig i at treet til høyre med fordel kan beskjæres vekk- også mht litt bedre plassering av haukene i bildeflata. Har du ørlite mer å gå på i toppen så ville jeg også tatt med litt mer der. Ellers er dette ett toppbilde av en kvalitet som er helt enestående. Bare å bøye seg dypt i lyngen og gratulere!

Mvh
Svein B
Vegard L.
Et meget bra bilde Rolf. Gratulere. Det må ha vært en fornøyelse og få til dette. Treet til høyre kunne vært kuttet etter min mening.
Lykke til med nye blinkskudd.
Mvh Vegard
Per Harald O.
Knakende tøft!

Bør kuttes litt på høyresiden!
Per Gylder H.
Igjen har du fått ett meget bra scoop og ett bilde i særklasse. Som VL sier her det må være en fornøyelse og få til ett slikt resultat. Jeg er imponert.
Baard N.
Hei Rolf!
Har sett en god del parringsbilder av hønsehauk men dette er noe av det beste jeg har sett. Bevegelse i vingene til hannfuglen hever bilde, samt øyekontakt med begge fuglene og at han åpner nebbet.
Hilsen Baard
Avsluttet .
Jeg ville fjernet treet til høyre, dessuten mørknet kinnet/halsen til hunnen ørlite og tilsvarende lettet opp kinn/hode på hannen.

Men det er allerede et misunnelsesverdig bra bilde, selvsagt; det kombinerer skjønnnhet og dokumentasjonsverdi på en måte som får det til å sitre hos enhver fugleinteressert naturomantiker - og formodentlig hos en god del «vanlige» folk også!

Magnar L.
Må bare henge meg på for en kommentar. Dette er kort og godt et enestående bilde, det beste bildet av parrende hønsehauk jeg har sett hittil! Perfekt skarphet i kombinasjon med bevegelse av vingene. Treet i venstre bildekant blir bare pirk, og kan lett beskjæres bort. Gratulerer med et unikt bilde, og gratulerer også med seieren i fotojakta i Villmarksliv!

mvh Magnar
Rolf S.
Takk for kommentarer og ros til dere.
Dette bildet var mitt håp om en god NM plassering i Villmarkslivs fotojaktkonkurranse, men desverre så kom det ''bare'' på en 11 plass her.
Jeg hadde også 4 og 9 plass i samme konkurranse men jeg setter dette bilde mye høyere dem, men slik er det, smak og behag er ikke alltid så godt og diskture.
Mvh Rolf
kai j.
Hiver meg på gratulasjonene, knallbillde.

Fotokonkuranse er et interesangt fenomen hvor smak og behag er det som avgjør, og det er ikke altid særlig forutsigbart.

Mvh Kai Jensen
Avsluttet .
Har ikke sett seieren din på trykk i bladet, men ryktene går, skjønner jeg. Gratulerer!

Jeg synes juryen har altfor mange vanvittige avgjørelser til at konkurransen har noen særlig interesse, men om du vant – og Thorbjørn M fortsatt ligger på andre plass – ble sluttresultatet veldig OK i forhold til det jeg har sett av bilder.

Jeg synes det er veldig bra at noen satser knallhardt på kombinasjonen av skjønnnhet og biologisk/journalistisk verdi, og oppfatter deg som en framifrå representant for en naturfoto-retning som fortsetter å fenge når vi er blitt lei av artige mønstre i isen og linjer for linjenes skyld...
Kjartan T.
Ser ikke ut som en ekte paring. Hønsehauken er vel kjent for å drive å tørrtrene litt på denne måten, og det har vært en del film og bilder av nettopp dette fra flere av de beste naturfotografene i Norge nå. Men som flere har skrevet: Dette er det beste vi har sett så langt.

Kjempebilde, og når jeg ser at dette havner ned på en 11-plass så skjønner jeg at jeg har langt igjen før jeg skal melde meg på denne konkurransen. Gratulerer!
Rolf S.
Takk for nye kommentarer og gratulasjoner igjen, til Kjartan, det ser ofte slik ut før hannen siger bakpå og får skikklig tak, selve paringen skjer noen bilder senere.
Mvh Rolf
Idar S.
Dette kan ikke gjøres bedre.
Skal et slikt bilde ha troverdighet må det ose av fart og kamp. Det har du greid. Takk for at du du tok deg tid til å være ute alle disse timene; dette motivet er ikke lett tilgjengelig.
Carsten A.
Fremragende, det meste er sagt, så man henger seg bare på superlativene. Og ditt varemerke ''teknisk brilliant'' mangler heller ikke.

MVH CA
Hans-Gunnar H.
#2!
gratulerer, dette var megtig Rolf!
MVH Hans-Gunnar
Jan-Eilert P.
Hei Rolf.

Dette var en usedvanlig delikat godbit! Uten tvil det beste jeg har sett av slike bilder.

Særdeles flott.

Jan-Eilert
Terje S.
Ett vinnerbilde av de helt skjeldne . (10/10) MVH Terje
Aleksander M.
Dette var helt utrolig!
For det første har du klart å få et nært bilde av en hønsehaukparring. For det andre er bildet utrolig bra. Noe som skiller dette bildet fra alle andre gode bilder av hønsehaukparring er vingene til den øverste hauken. Det synes jeg var utrolig bra gjort. Dette er det beste bildet av hønsehaukparring jeg har sett!

Mvh Aleksander
Fredrik E.
Groteskt parringsritual dette her, kjempe flott fanget, alle tre :)
Jostein G.
Stjernebilde. Helt topp bilde. Har sett dette på net tidligere. Sikkert under google bilder når jeg har søkt på hønsehauk- bilder. Gratulere. Megabilde ! :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu