Gammel aargang
Har for tiden om fotohistorie på skolen, dette bildet er tatt i den forbindelsen. Det er broren min og kjæresten hans, 16 år gamle. Bildet ble tatt 26. januar 2005.
Utstyr
  • Canon EOS 10 D
  • -
  • Brennvidde80mm
  • Blenderf/32
  • Lukker30s
  • Filmtype100 ISO
  • Nei
  • AnnetLagt på støy og justert curves i PS, ellers ingen manipulering. Brukte en skittentøyskurv og en pappeske som stativ!
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger757
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_124570} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Morten A.

usedvanlig tøft bilde,eneste minus var at føttene manglet, det gjorde de faktisk aldri på slike ''gamle '' bilder..
det hadde også ett noe spøkelses-aktig preg over seg,bra..
mvh mau.
Bjørn J.

Dette minner litt om et gammelt bilde, et utbrent sådan. Bildene fra den tid hadde som regel et stort kontrastomfang og flere nyanser i gråtoneskalaen enn nå. Jeg hadde prøvd å få personene mer tydelig men det er vel ikke helt lett med så lang lukkertid.
Odd Tore S.

Jeg henger meg på Bjørns kommentar her.
Personene synes jeg du har hatt et godt tak på, både klesdrakten og ansiktsuttrykket. Med et kamera i nærheten er det ikke rom for lettsinn!
At føttene manglet på gamle bilder med bokskamera og liten vinkelsøker var ikke så uvanlig, vi har både den ene og den andre formen for amputasjoner i fotoalbumene hjemme.
Det som er uvanlig er at folket tar seg en tur med søndagsstas og salmebok/Bibel inn i en gammel papirfabrikk, hvor rekkverket i enden av maskinen er så sterkt at det synes tvers gjennom herren på bildet. Nå var dobbelteksponeringer på ingen måte utelukket med den typen kameraer, men ....
Artig tilnærming, men jeg gir trekk for ustøhet fra hoppkanten og videre nedover.
Odd Tore
Hege S.

Bare for å forsvare meg litt: det VAR faktisk veldig vanlig å kutte på rare måter frem til 1850, halvfigur var den mest vanlige måten å ta bilder på.

Dette er forresten ingen dobbelteksponering. Det er kun brukt lang lukkertid og det er resultatet av at de ikke klarte å stå stille. Jeg har selvfølgelig versjoner der personene er helt klare, men de ble ikke like stilige som dette.

Takker for kommentarer.
Alexander L.

FETT!!!!!!!

Xander
Odd Tore S.

1850?
Den bakgrunnen er ikke fra 1850!
Odd Tore
Bjørn J.

Fram til 1850 var det ikke noen fotografier i Norge. De første, daguerreotypiene som er den første fotografiske prosess kom via utenlanske fotografer til Norge rundt 1850. Mer vanlig ble det når glassnegativene kom som våtplater rundt 1865. Min erfaring er at det ikke var vanlig å kutte på rare måter, vanligvis satt de.
Hege S.

AL: TAKK! :)

OTS: Nei, det er den ikke...

BJ: Du har rett, men når man får i oppgave å ta et bilde som er fra før 1850, som må man late som om det ble tatt bilder i Norge på den tiden. Om vi skal ta en diskusjon på kutting, får vi utrolig mange forskjellige meninger, poenget er om dere er overbevist? Jeg synes følelsen i bildet sier mer enn de fotografiske virkemidlene. Men, men, pirk så mye dere vil :)
Stine S.

Bildet kunne vaert fra for 1850, helt klart! Jeg er ihvertfall overbevist, hehe. Jeg liker at modellene er stive slik de gjerne var paa bilder foer i tiden. Og med bibelen minner bildet meg om The Others. Groess!

:)
Øyvind S.

Bjørn og Odd = Fulstendige komplette idioter fra en annen verden.
Dere er meg noen flinke ekperter! Odd, Er det sånn at hvis man tar et blide med 30 sek lukkertid, får det inn på pc'n og printer 2 eksemplarer at man får en dobbelteksponering? Det skulle jeg likt å visst da.
Jeg har også lyst til å finne en sekt som tar for seg kutting av bilder på 1850 tallet.

Kanskje ikke så rart at flinke folk ikke gidder å bruke foto.no lenger....
Bjørn J.

Øyvind, nå er du på en bildegalleriside. Her er det vanlig å kommentere bilder, ikke personer.
Hege S.

Hehehe...

Det er da vel lov å ha meninger her i verden? :D
Bjørn J.

Men du har ennå ikke kommentert bildet til Hege!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu