Fotografer ved solnedgang
Arches National Park, Utah:
Det nærmer seg solnedgang.
Massen av fotografer blir urolige, klapper sammen utstyret og begir seg som en målbevisst skare trekkfugler. Også vi følger trekket. Ingen trengsel, men noen holder større fart enn de andre.
Så slår de seg ned som var det et fuglefjell. De første velger de beste rugeplassene. Alle stiller opp sine kanoner med eller mot sola.
Spredte klikk høres, til det stiger til en klikkofoni når sola stikker gjennom mellom skyer og horisont og gir Alpenglow til den røde sandsteinen.
Så er øvelsen over, utstyret pakkes sammen og horden begir seg med sine filmer og håpet om at minst ett bilde ble like vellykket som de som finnes i den utgaven av Arches in Color de kjøpte i parksenteret.
Utstyr
  • Canon EOS 500
  • Canon EF 20-35 mm USM
  • Brennvidde20mm
  • Blender-
  • FilmtypeFujicolor 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger571
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_118287} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Avsluttet .

får en sterk følelse av at jeg tipper til venstre når jeg ser på dette - selv om det oransje fjellet kryper seg opp og lager en nedoverbakke til høyre, så er det ikke nok til at at bildet ikke skal falle. synd i grunnen.

det var et meget fint lys og det var hovedsaklig derfor jeg klikket på thumbnailen. alle menneskene og hullet i den ene fjellveggen kaprer øyets oppmerksomhet. litt tamme kontraster og litt ''rar'' blanding av den lyseblå himmelen og det oransje fjellet som ikke passet helt. greit forsøk. stå på:)
Inger Lene H.

Her var det folksomt ja, fint lys, men litt skarpt... Det store partiet med fjell uten sol-på-seg ned i venstre hjørne forstyrrer meg litt...men vanskelig å få et fint utsnitt uten den ser det ut som.. ;)

-il
Rolf J.

Hallo Odd Tore.
The Delicate Arch vist på en rimelig naturtro måte, lyset og fargene i solnedgangen må en nesten oppleve selv for tro.
Teksten under bildet beskriver det slik jeg selv har opplevd det.
Alle som var borte ved selve buen blei bedt om å fjerne seg når sola seig.
Dette må vel være et av verdens mest fotograferte motiv.
Rolf
Einar Y.

Hei Odd Tore.
Godt fanget øyeblikk,men det heller litt til venstre? Ville kanskje også beskåret vekk nedre del av bildet for å fjerne den litt forstyrrende skyggen nede i venstre hjørne...
E.
Odd Tore S.

Hei, og takk for de raske kommentarene!
Heller bildet, eller heller det ikke?
Det beste svaret på dette ville vel et vater gitt, det nest beste folk som står på flatt underlag. Ikke mange slike her, men en mulig står på hylla i første knuvle her. Jeg forsøkte å rette opp etter vedkommende. Geologiske forkastninger er ikke mangelvare her. Husk også på at en 20-35 zoom ikke akkurat er fri for forvrengning!
Beskjæring:
Skyggen i dypet må med, etter min mening, og da gir resten seg selv. Men her er det fritt fram for andre meninger!
Rolf:
Ja, det skjedde her også, og en mistet en ølboks ned i dypet: Go get it!

---------
Ellers er det ansamlingen av fotografer som gjør at jeg legger ut dette bildet.
Fotografer som flokkdyr, en opplevelse jeg synes var svært interessant fra den synsvinkel at dette var det forhåndsdefinerte supermotivet i parken. ALLE måtte fotografere dette!
Det var ikke her og da jeg tok de bildene som jeg syntes best om i Arches!
På dette bildet er ensrettingen og flokktendensen oppe i dagen. Men også individualistene som ikke synes om slikt, hører til i en flokk med sine egne normer og målestokker, riktig nok ganske andre enn denne. Mye god lesning i diskusjonene for tiden!
Odd Tore
Avsluttet .

God dokumentasjon på turistvirksomhet dette. Mennesket (les: fotografer) er også et flokkdyr..hehe! Veldig bra perspektiv og buede linjer du har fått til her. Synes det er det som redder bildet og gjør det interessant utover dokumentasjon av flokkdyr. Ellers et superdupert lys. Himmelen ble litt så som så. Helt ålreit dette ja.
Steinulf L.

Godt illustrert historie. Kjenner igjen flokkmentaliteten og ventingen fra Old Faithful i Yellowstone. - Om det heller? Helt sikkert. Heller i alle retninger. Konstruksjonen og omgivelsene er neppe i vater.

Likte bilde & historie.
Anniken S.

Ikke bare kan du fotografere, men du har også skrivekunsten i din hule hånd.
En godt fortalt historie fra en annen del av jordkloden.
Tror nok jeg også hadde hastet avgårde med folkemassen og fotografert disse flotte rødglødende sandstenene. Du vet at jeg liker veldig godt dokumentasjoner utenfor de vanlige turistattraksjonene :)
Allikevel, jeg venter spent på ditt bidrag av sandstenene....
Jonny E.

Hei hei Odd Tore

En godt illustrert fortelling det her,
interessant og sett bilda tatt i flere retninga,
eg blir automatisk litt nysgerrig på ka som befinner seg til høyre.....

Ha en god dag

. JonnyE
Rune H.

Bildet og teksten gir til sammen et meget godt inntrykk!
Rune :)
Odd Tore S.

Hei og mere takk!
Gravde litt i bildene fra Arches og fant enda en flokk fotografer, færre, men med langt tyngre skyts. Den får ligge til en annen anledning.
Anniken:
Jeg skal se hva jeg kan klare. Dette er Fujicolor 400 og det er rett og slett en drittfilm å scanne, massevis av øyer i emulsjonen som gir et kornet og uskarpt inntrykk. Selv om det var sen oktober og snø i Colorado, var det shortsvær her, ikke akkurat vinterstemning.
Jonny:
Til høyre befinner det seg en bratt bakke ned mot en dal. Tenk deg Coloseum, men med glattere vegger og mye høyere vegger og mindre scene, hvor den ene sideveggen har blitt slipt vekk, så får du en idé. Etter dalen en bratt og rød vegg til, og så mange bølger til fjellkjeden i bakgrunnen.
Spennende sted, men selv så langt på høsten alt for mye folk og fotografer for en enstøing som jeg.
Odd Tore
Dagny L.

Spennede. Her skulle jeg likt å vært. Om bilde heller er jeg ikke så sikker på, kanskje et synsbedrag? Likte komposisjonen her. Syns du fikk fram en flott skildring her samens med teksten.
Likte linjene som gir bilde en fin dybde. Måtte være skikkelig spennende å være på et slikt sted.

mvh Dagny

Roger K.

Hei og god kveld Odd Tore!
Heftige farger i denne bergarten og selvfølgelig litt hjelp fra solen her. Du er dyktig med teksten til dine bilder som igjen former opplevelsen med å se og gir dem en betydning. Meget bra dokumentasjon og sikkert en flott opplevelse å få oppleve dette live.

Ha en fin førjulstid

Mvh RK
Bjørn H.

Flott bilde og flott tekst Odd Tore ---

Sikkert en vakker opplevelse dette :))

Et varmt lys, og en storslått natur .. Skjønner at det knipses ivrig her ...

Bjørn ;¤
Nina S.

Dette er som et bilde i National Geographic. Veldig storslått. Får følelsen av å være litt på toppen av verden. Synes også bildet tipper en tanke, men det er muligens vidvinkelen i bildet som gjør det.
Mvh Nina
Odd Tore S.

Har sjekket om bildet heller ved å se på det i 1:1 pixel og vinklet det til de fleste menneskene står loddrett.
Ut fra denne sjekken burde det roteres litt over 1 grad mot høyre. Fordi bakgrunnen er så uvant skjev (stiger mot fortsettelsen av fjellkjeden i høyre kant), ser det ikke ikke rett ut da heller.
Odd Tore
Odd Eirik S.

Dette var svært bra. Skulle gjerne vært på et slikt sted. Må jo være en opplevelse å være der. Har ikke noe å utsette på dette.

mvh
OddES
Kjell G.

Jeg fulgte linken din fra Ann's bilde. Takk skal du ha. Dette var artig!

mvh kjellg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu