Malin
Ønsker spesielt tilbakemelding på utsnitt og om dette fungerer som portrett eller om det faller i kategorien ''familie album''.

Jeg vet dere er ærlige, så det er bare å fyre løs. Jeg tåler det.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-07-02 23:28:20
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma AF 70-300/1:4-5.6D APO Macro Supe
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeCCD ISO-200 RAW
  • Nei
  • AnnetTatt med armstøtte uten stativ. Ikke utført annet enn levels og USM justeringer. Heller ikke planlagt med hensyn til lys eller bakgrunn. Er det uklart, ser bluret ut så er det ikke fordi det er utført noe i etterbehandlingen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger389
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_94560} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Lars-Anders M.

Enkelt og greit portrett. Bra kontakt med modellen.
Elin F.

For et helt utrolig herlig ansiktsuttrykk!! Ble glad av å se det!

Elin
Inger-Lise S.

Herlig portrett.Glad solstråle med god kontakt med fotografen.Fine hudtoner.Rolig og fin bakgrunn.Søt modell,dyktig eksponert.

mvh Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei !

Syns dette blei noe mer enn bare et ''familie-album-bilde''.

Absolutt et bra portrett med en avslappet og trygg modell ,
bra formidlet .
Er bildet ørlitt uskarpt ? ( eller er det meg som trenger å bruke brillene mine ?)
Men , OM det er det , så syns eg faktisk at bildet kledde det.

Fine hudtoner (hun hadde fin hud )
og et godt smil ;-)

Godnatt ønskes fra Inger Anne:)
Øyvind A.

Jeg har ikke særlig god greie på portrettfoto. Men jeg synes i hvert fall dette ser nokså bra ut, virker passe spontant og livlig. Men øynene blir for mørke. En selektiv oppletting av mellomtonene i øynene vil heve bildet etter min mening.
Ø.
Bjørn H.

Hei Odd Eirik ..

Joda et muntert og koselig bilde dette ... Ingen tvil om at Malin har masse utstråling :)

Men jeg syns dette ligger veldig i grenseland på skarphet ...
Jeg registrerer at du har jobbet med 1/80 sekund håndholdt, og det i seg selv er litt vågalt med tele ...

Vet ikke om det ligger der, eller på fokuseringen ... Men bluringen for meg er uskarphet her ..

Bjørn ;¤



Atle A.

Fint portrett av pen jente. Noe uskarpt.
Anniken S.

Hei Odd Eirik
Komposisjonsmessig må jeg si at dette definitivt tilhører her på dotten. Et herlig og naturlig smil. Liker vinkelen bildet er tatt i fra.
Det jeg ikke liker er uskarpheten. Som Inger Anne sier så kan man saktens begynne å lure på om det er gangsynet som har begynt å svikte, men jeg kan med stor sikkerhet si at det er nok fotografiet som har mangler.
Ta med deg kamera og Malin ut en gang til og prøv på nytt.
Bildet er nemlig så friskt og levende at det fortjener en skarp versjon også :-)
PS! Be henne ta av skuldervesken neste gang...
Odd Tore S.

Hei, Odd Eirik!
Sommertid er ikke Internett-tid, så kommentarene blir litt sparsommelige nå, dessuten synes jeg at portretter er vanskelige både å ta og å ha meninger om.
Om dette hadde vært mitt bilde, ville jeg vært stolt av det. Det ser ut som om du hadde god kontakt med Malin, og det vil jeg gi topp prioritet på portretter. Komp er OK.
Andre reagerer på manglende skarphet. Det var ikke det jeg la merke til her, og jeg synes heller ikke at det er plagsomt. Men egentlig er jeg i grenseland for hva jeg burde kommentere.
MVH
Odd Tore
Eliza A.

Et flott uttrykk(ser ekte glad ut=)
Kunne vært noe skarpere og det svarte på skulder forstyrrer litt. Kan klones bort kanskje...?
Uansett var det et koselig portrett!!



Eliza
Kjetil N.

Absolutt ikke skarpt. Naar det gjelder komp og utsnitt er jo dette temmelig ordinaert (jmfr passfoto), synes godt du kunne jobbet med en noe mer spennende vinkling. Lyset er bra.
Kristian S.

Utsnittet fungerer vel bra det. Tror jeg. Aner ikke. Bryr meg egentlig ikke om portrettbilder... :)
Det er som sagt, og som jeg regner med at du ser, uskarpt.

KES
Miriam A. L.

Meget naturlig og positivt, flott uttrykk på modellen og fine farger og komposisjon. Derimot er det en merkelig uklarhet i bildet, som om hun har beveget seg når du tok bildet, derfor ser det nesten ut som bildet er tatt med et dårlig fuji kamera eller noe, selv om jeg vet du har brukt d70 da:)
Caroline M. S.

Her har du fått så mange lovord at jeg tillater meg å gå i helt motsatt retning og være mer kritisk enn jeg normalt ville vært på et bilde som dette. :-)

Jeg synes fargene på bildet virker veldig kunstige - hun ser ''deigete'' (gjærdeig, boller) ut i huden - for glatt med brunrosa skjær (står riktignok til den lyslilla øyenskyggen). Tennene ser for hvite ut noen steder og for grå andre.

Jeg synes vinkelen du har valgt er merkelig (kanskje ikke veldig gjennomtenkt?). Hun ser ned på deg, men bare litt. Hvorfor ikke mer når hun først skulle se ned på? (Eller står hun bare tilfeldigvis høyere enn deg/er høyere enn deg?)

Litt kjedelig bakgrunn - kunne vært grei om hun hadde en annen hårfarge. Her synes jeg håret og bakgrunnen går litt mye i ett, og at håret hennes muligens blir gråere, kjedeligere mindre blankt enn det sikkert er på grunn av bakgrunnen (og muligens ikke helt optimalt lys).

Kan være enig i at komposisjonen/hele bildet er noe ''passfotoaktig'' - i hvert fall hvis det ikke var for at hun ser ned på deg/meg.
Jan M.

Et meget bra bilde som også har mye utstråling. Som portrett ville jeg valgt et tettere utsnitt, gjerne helt til -eller forbi venstre øre (sett fra mitt ståsted).
Frode A.

Flott smil på modellen her :)

Uskarpheten skyldes enten bevegelsesuskarphet eller en fokusbom. Utfra lukkertiden på 1/80s vil jeg nok tro at det er lukkertiden som er synderen her. Å pushe iso'en opp på 400 ville gitt deg en raskere lukkertid, som igjen nok ville ha gjort bildet skarpere.

300mm brennvidde er kanskje også litt mye til portrett? Om du går ned på 200mm vil du vel på en blender F4 på det objektivet tror jeg, noe som igjen gjør at du kan kjøre på en raskere lukkertid enn hva du her har brukt.
Så: Kortere brennvidde + litt mer åpen blender + evnt. høyere iso vil nok gi mye større sjanser for skarpe bilder.

Lykke til videre :)
Mvh: Frode
Karianne H.

Hei! Jeg synes bildet fortjener en plass her på foto.no - det er ingen ting med dette bildet som sier at det passer best i et album.
Jenta er veldig søt, og du har god kontakt med henne. Jeg liker at ansiktet er litt ''uskarpt'', du har kanskje brukt noe blur eller soft, eller hva det nå heter...? Men jeg liker det!!!
Fint bilde og pen modell.

Karianne :-)
Odd Eirik S.

Tusen takk for alle kommentarer.

Her var det mange nyttige kommentarer og tips for en som ikke har prøvd seg på denne type fotografering før.

Jeg var i byen med kamera og der gikk Malin (min datter) på andre siden av gata. Jeg fikk hvilt armene litt så jeg kom litt lavere enn henne og knipset. I samme øyeblikk oppdaget hun meg, kneiset med nakken og lo hjertelig. Jeg har det med å overaske på de merkeligste steder.

Har ikke benyttet blur eller andre effekter så det uskarpe er nok der på grunn av uheldig fokus eller bevegelse.

Er veldig glad for alle kommentarer og setter stor pris på de kritiske kommentarene som gir meg noe å jobbe videre med.

Neste gang skal jeg planlegge litt og benytte Nikkor 60mm objektivet. Skal være suverent til portrett forotgrafering. Så får vi se om fotografen holder mål.

Igjen TUSEN TAKK.

:-)

Kay R.

Hei Odd Eirik...

Hærlig utrykk på ho hær ja... Flott smil...
Har samme linsa som dæ og sliter med akkurat det samme utpå 300mm... Frode gir jo et godt tips for å tipper også det e bevegelses uskarpt fremfor fokusbom.
Var uansett et flott portrett med et fint smil...

MVH Kay:-)
Sidsel A.

Siden det er sagt så mye annet, og du spør om utsnittet, så synes jeg det funker bra. Liker ofte litt tettere utsnitt, men det er noe med kroppsholdningen i forhold til ansiktet som sitter bra og gjør bildet levende.
mvh Sidsel
Venche J.

Koselig bilde med et smittende og ekte uttrykk.

Med ditt nye kamera får du nok mange slike utfordringer. Det er nå moroa begynner. En ting er iallfall sikkert - man lærer hver eneste dag.

Har selv oppdaget at det er vanskelig å få 'flotte åpne øyne' når man vinkler nedenfra. Har med hell dratt modellen litt ned og rettet knærne litt selv. Prøv så skal du få se.

Ellers har du jo fått mange flotte tips til forbedring. Som Frode sier. 300 mm er ikke egnet til portretter.

Wenche.
Jan-Eilert P.

Veldig bra uttrykk. Pent lys. Desverre litt uskarpt- kanskje litt hardere USM?

Jan-Eilert
Bergliot E.

Flott bilde med et glauttrykk som var naturlig og fint. Har ikke så mye greie på portretter, ser du alt har fått mange gode tips her.

Bergliot:)
Joakim H.

Heisann!!
Synes som mange andre at det er vanskelig å kommentere portretter da jeg ikke har særlig peiling på det. Kan jo nevne uskarpheten som et minus men samtidig gir det en fin effekt. Synes også at øynene ble veldig mørke/ svarte. Øynene forsvinner og mister litt av glimtet som jeg veit Malin har. Elles syntes jeg det var et flott bilde:-)
JH
Odd Eirik S.

Tusen takk for kommentarer.

Har lagt ut en ny versjon der øyene ble masket bort slik at de ikke ble med i etterbehandlingen, men fikk sin egen.
Var mer forsiktig med levels og benyttet et Photo Filter 45 for å skape litt bedre skinntoner. Levels bruken var nok mye av årsaken til at øyene ble så mørk i v#1. Noe jeg ikke la merke til sett i forhold til orginalen. i v#2 så er øyene beholdt nesten slik de var på RAW filen.

:-)
Jonny E.

Hei hei Odd Eirik

Flott jente med et herlig utrykk,
mange lærerike kommentara for meg også på bildet ditt,
eg har ikke mye anna og legge til.

Ha ei god helg

. JonnyE

Brita Helen E.

Et sprudlende og flott portrett... :) Fin blikkontakt.

Mvh Brita...
Terje L.

Som flere her sier, så mangler det litt på skarphet.
Utsnittsmessig, så synes jeg det fungerer greit. Bakgrunnen derimot blir kjedelig, og ødelegger en del for håret hennes.

Øynene har du fått vesentlig bedre til i V2.

-Terje :)
Grethe B.

Herlig uttrykk, godt smil, eller latter rettere sagt, men synes bildet er vel uskarpt...

mvh
gt
Avsluttet .

flott utrykk.
dessverre er bildet uskarpt, og det hjelper ikke å prøve å redde det med USM, slik det ser ut som det er gjort her.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu