Bildet er nettopp tatt på den værharde øygruppen Røst. Har beskåret oppe og nede, og noe på høyre side. Kvaliteten klør jeg meg i hodet av. Støyen er utilgivelig!! Hva gjør jeg? Papirversjonen er ikke riktig så ille, men filmene ble sendt pr post til fremkalling, og jeg har lyst å skylde på dem..har brukt samme kamera med samme innstillinger mange ganger, så hva har skjedd?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-06-15 23:25:39
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-08-15 14:56:50
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon eos 300
  • Tamaron 28-200 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger618
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_92730} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Jan-Wilford A.

Oi, fin komp, men her trengs colorwasher eller lignende for å fjerne all støyen i bildet.
aina iren k.

colorwasher? Hvor/hvordan får jeg tak i? Supert med tips angående støyen, for jeg er utrolig bitter over at samtlige av bildene er slik på den filmen!! Noen som ellers har ideer rundt undereksponerte bilder? Kan man i det hele tatt gjøre noe med det?

AIK
Jan-Wilford A.

Her skrev jeg litt feil, colorwasher og ''grain surgery2'', dette er filtere til photoshop som vil hjelpe ganske mye i dette tilfellet.
Søk etter navnene så få du mer info.

Grain Surgery2 er vel det beste her, men det var masse fargestøy i bildet.
Line .

Har du brukt høy ISO? Liker bildet kjempegodt. Synd med all støyen ja... Du vil ikke få det krystallklart i photoshop, men det er verd et forsøk :-) Har du scannet selv på filmscanner? Du kan evt. tromle det på en profflab. og få det på cd.

Lekkert bilde. Bra komposisjon!
Avsluttet .

Nydelig!

Her har du fått frem skikkelig Terje Vigen stemning!

Støyen gjør bildet!

MvH Stian Håpnes
Avsluttet .

Tror dette kunne egnet seg mye bedre i sv/hv pga korningen. Da unngår du også den fargstøyen som er nevnt i tidligere kommentar. Fin komposisjon.
Kristin V.

Eg synes også ''støyen'' passer i dette bildet. Hadde vært gøy og sjå det i svart hvitt, men er ikkje sikker på om det blir stilig eller ei.
Artig bilde!!!!
aina iren k.

Ikke vet jeg hva som skjedde da jeg skrev kommentar til den andre versjonen min her....fortsettelsen er:''.....despeckle. Noen formeninger om positive/negative forandringer?'' Sånn! Grill meg!
AIK
Avsluttet .

Tror dessverre det har skjedd noe ifm. konverteringen din i versjon 2; det har blitt mye mere uskarpt der. Versjon 2 med samme skarphet som versjon 1 ville nok blitt topp.
Rune H.

Herlig bilde. De grove korna er med på å understreke den røffe og tøffe naturen som har vært med å bryte ned huset. Formatet passer også veldig godt til bildet.
Eliza A.

Dette var flott!!
Liker det avlange formatet og fargene i versjon 1.
Bra!!

Eliza
aina iren k.

Tusen takk for alle kommentarer! Lærer så lenge en lever, vet jeg! ;)
Rune L.

All støyen passer perfekt med tittelen. Alt ser gammelt ut, slik det bør i forhold til tittelen. Tidens tann ser ut til og ha tæret på alt, inkludert bilde. Helt perfekt, etter min mening.

Rune
Rune L.

Vil bare tilføye at jeg synes det er versjon 1 som fungerer best. Skulle dette vært i sort/hvit, burde støyen ikke vært der, men heller ikke forsøkt glattet ut. Da burde det vært skarpt nok i utgangspunktet.

R
aina iren k.

Enig med deg,Rune! Jeg prøvde meg på sort/hvit, men nei, det er #1 for meg også! Takk for tilbakemelding!
Kjetil H.

Gå til nettstedet ''www.neatimage.com'' og last ned den enkleste, gratis versjonen av støyreduksjonsrogrammet deres.
Dette vil fjerne det meste av støyen, selv om det ikke vil hjelpe mot det faktum at bildet er relativt uskarpt i utgangspunktet.

KH
aina iren k.

Takk for tips, Kjetil!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu