Fotosafari Island - dag 5

Siste døgnet kort oppsummert: nattfotografering av geysir, nye snøstormer og en perfekt avrunding med hestekjøtt og hvalbiff på Íslenski Barinn i Reykjavik.
Egentlig skal dette være en liten oppsummering av fotosafariens siste dag, lørdagen. Men jeg må begynne kvelden før. For etter en fortjent middag ved Geysir, var det en en gjeng entusiastiske deltagere som gikk i gang med et stort lyssettings-prosjekt. De var så ivrige at de nesten glemte at det var dessert etter middagen. Gjengen samlet inn blitser, rettet de mot geysiren Strokkur og trigget dem når den sprutet opp i sine herlige majestet, i nattemørket.

- Det var veldig morsomt, eksotisk og en helt spesiel stemning. Det tror jeg at jeg kan si på vegne av alle. For dette var skikkelig teamwork. Eneste damen på turen, Else Marie, fotograferte ikke, hun trigget blitsene med sin 7D, forteller Per Olav V. Tverfjell.

Neste morgen klokken 06.30 var det 7 av deltagerne som kom seg ut i bilene, brøytet vei i snøen, og rigget seg til ved Gullfoss for fotografering i morgentimene. Dessverre var ikke lyset og sikten optimal, men likevel er ikke reultatene helt til å kimse av.

De neste timene etter frokost var igjen preget av dårlig sikt og mye snø, og for første gang på hele fototuren tror jeg vi kjørte lange strekninger uten at noen av deltagerne ropte på fotostopp.

Først på den svarte stranden mellom Eyrabakki og Porlakshofn kom gjengen for alvor i sving. Prikken over den fotografiske i'en her, var en tysk dame, bosatt på Island, som gikk på tur med de tre bikkjene sine. Hun lot seg velvillig fotografere etter en liten prat med vår islandske guide Ingo.

Ved enden av stranden ligger Porlakshofn, en liten fiskelandsby, hvor de akkurat på lørdagen vi var på besøk hadde hatt ekstremt bra fiske ute på havet. Vi traff noen fiskere akkurat da de holdt på å tømme skuten for fisk. Fiskerne lot seg ikke bry med at vi fotograferte og vi fikk en ekte og genuin foto-opplevelse. Noen av oss kunne nok stått der og fotografert fremdeles... deriblant undetegnede.

Kvelden ble avsluttet i Reykjavik og avslutningsmiddag på Íslenski Barinn.

- Dette har vært en veldig bra tur, og den har blitt til mens man "går", for været er ikke noe man kan gjøre noe med. Jeg liker veldig godt et slikt konsept hvor man møter mange likesinnede "fotosjeler". Jeg vurderer allerede nå å bli med på neste tur til høsten, er Tverfjells oppsummeringen av foto.no-safarien til Island.

________________________________________

Turen til Island er et samarbeid mellom foto.no og Iceland photo safari.

Til høsten arrangerer foto.no både fotosafari og workshop på Island.
Workshopen blir med Arnfinn Johnsen på Snefællsnes vest på Island fra 11-16. september.
Les mer om workshopen

Fotosafarien går av stabelen 19-25. september. Destinasjonene er vestfjordene og høylandet.

Send email til desk@foto.no for mer informasjon om disse arrangementene.


Alexander Tufte -
Alexander Tufte
Per Olav V. Tverfjell -
Per Olav V. Tverfjell
Frank Hesjedal - Per Olav V. Tverfjell
Per Olav V. Tverfjell
Frank Hesjedal
Atle Goutbeek -
Atle Goutbeek
Frank Hesjedal -
Frank Hesjedal

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu