Fotosafari Island - dag 4

I dag som i går, det handler om været og fotostopp. Med andre ord spektakulært.
En herlig dag igjen, men kanskje den aller beste til nå for Inge Mauseth og Atle Goutbeek. De to morgenfuglene var våken før hestene hadde begynt å glimte med øynene, men ble raskt vekket av brødskiver, kameraer, blitser og reflektor. foto.nos egne svar på hestefotografen Tim Flach var i full sving. Og hestene spilte på lag.

- Det var tungt, det var ikke lett. Hasselbladen var full av snø. Det gikk ikke an å se i søkeren og været skiftet hele tiden mellom snøstorm og klarvær. Vi måtte ta pauser i bilen for tørke opp kameraer, forteller Atle.

- Men når jeg fikk se bildene etterpå, var det helt euforisk. Jeg satt bare og smilte og ville helst ikke spise frokost. Jeg ville bare se på bildene. For det hele var bare rått. Min beste morgenstund på lenge.

Etter frokost var det igjen å gå løs på landeveien. Fra Husafell har vi kjørt via og rundt Hvalfjord, som er Islands nest største fjord, omringet av flotte snødekte fjell. Planen på veien var å dra innom en grotte, men på grunn av en rekke fotosopp på veien utgikk dette. Et høydepunkt for noen, i alle fall undertegnede, var stoppet på hvalstasjonen. Det var utenfor sesongen, men vi "snek" oss inn, og fikk en fotrografert et lite stykke hvalindustri-område, med flater og strukturer og spektakulært landskap, samtidig som lyses skiftet og varierte så raskt at det var en fryd for oss som er på kontinuerlig jakt etter nettopp lyset. Senere gikk turen via Thingvellir nasjonalpark før vi har innlosjert i noen hytter like ved Geysir og Gullfoss.

Værmessig kan vi rapportere om mye det samme som i går. Noen helt vanvittige svingninger mellom snøstormer og solglimt, før det mot slutten av dagen gikk mot noe kjedeligere og hardere lys, det vil si kontinuerlig solskin. Så nå er det bare å finne frem aftersun og begynne å laste inn dagens eksponeringer.

Og så er det middag som skal spises. Og i morgen er det dessverre siste dagen med denne fantastiske gjengen på tur.

Geysir, Island. Fredag 18. mars 2011.

________________________________________

Turen til Island er et samarbeid mellom foto.no og Iceland photo safari.

Til høsten arrangerer foto.no både fotosafari og workshop på Island.
Workshopen blir med Arnfinn Johnsen på Snefællsnes vest på Island fra 11-16. september. Les mer om workshopen her

Fotosafarien går av stabelen 18-25. september. Destinasjonene er vestfjordene og høylandet.

Send email til desk@foto.no for mer informasjon om disse arrangementene.
Atle Goutbeek -
Atle Goutbeek
Atle Goutbeek -
Atle Goutbeek
Atle Goutbeek -
Atle Goutbeek
Atle Goutbeek -
Atle Goutbeek

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu