Fotoworkshop på Island

Foto.no og fotograf Arnfinn Johnsen inviterer til fotoworkshop på Island i september 2011.
I samarbeid med fotograf Arnfinn Johnsen inviterer foto.no til workshoptur til Island 11-16. september 2011. Turen går til Snefællsnes på Vest-Island, ved isbreen der Jules Verne la inngangen til jordens indre i boken "En reise til Jordens indre".

Fokus på læring
I motsetning til de andre Islandsturene foto.no arrangerer, er dette lagt opp som en workshop, og ikke som en ren fotosafari. Her er altså formålet at man skal bli en bedre fotograf - og det i svært spektakulære og naturskjønne omgivelser.

Hensikten med workshopen er å:

1. Koble deg fra dine fastgrodde oppfatninger, stress og dagligliv.
2. Koble deg på din egen kreative, kunstneriske nerve.
3. Skape ny bevissthet omkring din egen fokus, konsentrasjon og fotografering: Nå ditt egentlige potensiale; mer bevisste og intuitive uttrykk gjennom din egen skapende evne.

Dette skal vi oppnå gjennom undervisning, fotografering og gjennomgang av bilder i fellesskap.

Temaer
På workshopen vil vi gå gjennom en rekke temaer:

- Lær å visualisere ideene dine: Hvordan kan veien fra ide til bilde bli kortere?
- Hvordan kan bildene dine kommunisere bedre med betrakter?
- Hvordan arbeide med egne prosjekter og utstillinger – og hvordan finansiere dem?

I tillegg skal vi gå gjennom dette:

1. Bildekomposisjon
2. Farger i fotografi
3. Portrettfotografi
4. Fotografiet som kunstnerisk uttrykksmiddel.

Det blir satt opp egen forelesning om fotografisk teknikk, Photoshop og råfil for de som ønsker eller har behov for det.

Program

Søndag 11. september:

Ca kl 15.00: Vi møtes i Reykjavik, (sted bestemmes senere) og kjører to timer gjennom natur som tar pusten fra deg.
Ca kl 18.00: Bli kjent: Vi møtes i fjæra nedenfor Hotel Hellnar og tester islandske spesialiteter, både i flytende og fast form. Middag på hotellet etterpå.
Kl. 20.00: Alle deltakerne har med seg 3-5 bilder (NB: Print ca A4). Gjennomgang av alle arbeider og tilbakemelding fra Arnfinn.

Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag:
Vi starter hver dag med undervisning kl. 9. Etter undervisningen skal vi fotografere. Vi vil disponere flere stasjonsvogner, slik at det er muligheter for å reise rundt, da nærområdet rundt Snefællsnes er spekket med motiver av stor variasjon. Naturen i området der vi bor kan blant annet by på spesielle fjellformasjoner, bergarter og høye spisse klipper, noe som gjør at alt er lagt til rette for spektakulære naturbilder. Det er også muligheter for å fotografere dyr og fugler, og vi vil foreta reiser til en by i nærheten, der mennesker og arkitektur er blant motivene.

Vi avslutter hver kveld med en gjennomgang av "dagens fangst", der deltakerne viser frem hva de har jobbet med den dagen og får tilbakemeldinger på dette. I tillegg skal vi se filmer om fotografi og fotografer.

Det er også lagt inn god tid til etterbehandling av bilder, og Arnfinn vil være tilgjengelig for personlig veiledning og oppfølging hver dag.

Siste dag av workshopen skal hver av deltakerne presentere 5-6 ferdige bilder fra turen, som hver enkelt får tilbakemeldinger på.

Fredag 16. september:
Vi pakker ned alle opplevelsene og de flotte bildene vi har tatt og kjører til Reykjavik etter frokost.

Hvem kan delta
Fotografer og fotointeresserte på alle nivåer er velkomne til å delta på workshopen. Det vil være en fordel med noe grunnleggende kunnskaper innen fotografisk teknikk, men som nevnt vil vi sette opp en forelesning om dette dersom noen har behov for det. Vi håper på en god blanding mellom amatører og profesjonelle, slik at det skapes en spennende dynamikk der alle kan lære av hverandres forskjellige kunnskaper og tilnærming til foto.

Alle deltakerne må ha med seg 3-5 bilder på papir i størrelse A4, kamerautstyr, minnepenn og laptop med bildebehandlingsprogram.

Været på Island kan variere svært mye, og man kan oppleve alle fire sesonger på en dag. Husk derfor å pakke ned gode sko, varmt tøy og vind- og vanntett yttertøy.

Tidligere deltakere på workshopen har uttalt:
"Åpen og tillitvekkende kursholder, høy faglig kvalitet, spenennde, utfordrende, svært inspirerende, stedet, hotellet, maten, god variasjon teori/praksis, gode forelesninger, tid til fordypning, frihet i oppgaver, godt opplegg generelt, inspirerende."

"Arnfinn har åpnet opp et nytt kapittel for mitt framtidige foto-liv"

"Gir fokus og fordypning, godt sammensatt gruppe med godt fellesskap, liten og inspirerende gruppe med høy arbeidsmoral/dynamikk, intimt, god energi, skjerpende, passe hardt press, tilgjengelig workshopleder, flotte steder å fotografere på."

Om workshopholderen
Fotografmester Arnfinn Johnsen har drevet som fotograf i 25 år, og er en av Norges mest premierte. Han har pedagogisk utdanning, og underviser i foto på videregående skole. I tillegg har han holdt kurs for profesjonelle fotografer i mange år. Han har reist på Island i 30 år, og dette er andre gang han avholder denne workshopen.

Om stedet
Snefællsnes ligger på Vest-Island, ca 2 timer nord for Reykjavik. Vi bor på Hotel Hellnar, som er et hotell med fokus på bærekraft og naturvern, og som er sertifisert av det internasjonale programmet Green Globe 21. Hotellet ligger under isbreen Snefællsjøkull og i nærheten av den tilhørende Nasjonalparken.

Island er kåret til ”Årets reisemål 2010” av Lonely Planet, basert på beste opplevelse/pris.

Priser og betingelser
Workshop i 5 døgn, transport Reykjavik – Snæfellsnes – Reykjavik, lokal transport Snæfellsnes, 5 døgn hotell med full pensjon og enkeltrom: 12.850,-

Ved påmelding betales forskudd kr 2500,- til arrangør Mentor Workshops. Faktura blir tilsendt. Beløpet betales ikke tilbake ved senere avmelding enn 1. juni 2011.

1. juli 2011 betales kr 5350,-. Restbeløpet 625 Euro (Ca 5000,-) betales direkte til hotellet på Island før avreise.

Deltakerne må selv ordne flyreise til Island.

Ved færre enn 8 påmeldte vil workshopen bli avlyst og all forhåndsbetaling returneres. Maks antall deltakere er 15 stykker.

Fra foto.no vil redaksjonsleder Christine Tolpinrud bli med på turen.

Påmelding og mer informasjon
Arnfinn Johnsen
arnfinn@fotograf-johnsen.no
www.fotograf-johnsen.no
Arnfinn Johnsen -
Arnfinn Johnsen
Arnfinn Johnsen -
Arnfinn Johnsen
Arnfinn Johnsen -
Arnfinn Johnsen
Arnfinn Johnsen -
Arnfinn Johnsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu