Fabrikk i Akerselva
En gammel fabrikk (kanskje kontorer nå) speilet i Akerselva (den gusjegule fargen i elven er fasadespeiling).

Som så ofte klarer jeg ikke bestemme meg for hva jeg liker best. V2 er mer rotete, men så likte jeg den (uheldigvis veldig uskarpe) anden som bryter mønsteret i vindusspeilingene.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-06-28 23:47:39
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-07-01 19:45:05
    Versjon #3
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko digital 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde43mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger431
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_94330} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Inger-Lise S.
Hei! Stilig og original speiling.Flott med de grønne greinene rundt:En fin komposisjon.
Men jeg kan heller ikke velge versjon her...Som speiling er v#1 best,men så er det anda i v#2 da....Nei,jeg dropper å velge:)

mvh Inger-Lise
Bjørn H.
Hei Caroline ...

Dette var jo spenstige greier syns jeg ... virkelig god sett :)

Våkne glugger du !!!!!!

Her er det definitivt V1 som gjelder for meg .... V2 er en god ide, men fremstår for urolig for øyet mitt....jaffal ...når uret fort nærmer seg midnatt ...

Syns du har vært litt kjiiiip med luft på kantene ...

Artig greie :)

Naaaaattttta :)

Bjørn ;¤
Odd Karsten H.
Uffda - utsetje ein stakkar for ein slik IQ-test seint ein mandagskveld. Eg såg på tittelen og hadde venta noko av typen ''ureinande-fabrikk-i-austeuropa'', klikka på tommelbiletet som er vel under synsstorleik for mine trøytte kveldsauge - myser mot skjermen og . . . . får det ikkje til å stemme, det var som om kinesiske lakkarbeide eller silkebroderi svevde på ein vakker blå himmel. - - Strekte handa ut etter lesebrillene og - det var like vakkert enda. . . .. Og det er ikkje meir å seie enn det: Det er vakkert, roleg, avslappande og. . .åå nei, no hypnotiserer eg meg sjølv inn i draumelandet.

Odd - på full fart mot senga
André M.
V2 for meg. Anda som bryter det frosne øyeblikket med sin bevegelsesuskarphet, passer absolutt inn her. Fin innramming av trærne. De speilede elementene er kanskje litt trangt plassert. Men, hva kan man gjøre med det: Sikkert noen forstyrrende element utenfor billedflaten som ville ødelagt hvis du gikk for mer luft.

Jeg liker dette
Arne S.
Elegant, litt frekt og nydelige farger. Krimskramset både irriterer og løfter motivet.

Jepp :)

Espen P.
Hey, ser ut som Brenneriveien... (?) stilig bilde, og anda gjorde så avgjort bildet for meg. Skikkelig bra var det!

ePsen
Amund Blix A.
Skikkelig bra sett Caroline! Liker begge jeg... :-)
Atle A.
Fin, nesten malerisk bildeflate. Busken oppe til venstre forhindrer at komposisjonen blir statisk.
Eli B.
Utrolig speiling, det gjelder å ha øynene oppe for detaljer, og det har så apsolutt du. Virkelig flott. Holder på v1, selv om anna var morsom. Men med v1 må man lure litt, tenke litt før man ser hva det egentlig er.
mvh Eli
Hans-Petter L.
Fin ''speilrefleks''...
Lurer på om muren oppe burde vært tatt bort - i hvertfall i versjon 2.

mvh
hpl
Steinulf L.
Smak og behag... #2 er rotete, uskarp og noe for seg selv. Av en eller annen grunn sitter den som et skudd.
Marianne M.
Heisann Caroline
Bildene dine er noe for seg selv,og det er kjempebra! Likte begge disse to,sjarmerende på hver sin måte. V #2 med den svømmende anden,og den litt mer ''stilrene''(ikke riktig ord kanskje..) V #1 Selv om det er litt rotete,så er det jo akkurat slik det er.Ingen vits i å fange et drømmebilde da;-}, når virkeligheten er så krimskrams -sjarmerende.

Sommerhilsen fra Marianne
Ketil M.
V1 er bra!
Rune L.
Kreativt, spesielt og bra. Ser ut som det er det ''blå vinduet'' som gjør bildet bra. V2 er morsomt, men anden er for uskarp.

R
Toini B.
Dette var stilig!!!!Liker i grunnen begge versjonene jeg. Anden er akkurat passe uskarp.

:)
Marit E.
Hei Caroline!

Du er kreativ til de grader! Er søren meg ikke sikker på hvilket jeg liker best, jeg. V1 er jo mer 'ren', men samtidig er det sjarmerende med anden som kommer seilende og bryter mønsteret.

Fine fargetoner.

vh Marit
Helge A.
Genialt. Jeg holder en knapp på #1. Litt lyst og for mye planter på 2-eren.

Mvh Helge
Sidsel A.
Syntes straks at #1 var et flott bilde. Måtte le da jeg så # 2.
Jeg er heller ikke sikker på hvilket jeg liker best. Kan nesten ikke sammenlignes - hører på en måte sammen. Fantastiske speilinger uansett. Dette likte jeg kjempegodt!
mvh Sidsel
Kristoffer R.
Anden hadde vært en innertier hvis den hadde vært skarp. I og med at den ikke er det går jeg for v1. Igjen et flott refleksjonsbilde fra deg.

Noe å reflektere over, dette bildet. :-) rart hvordan perspektiv kan endres avhengig av hvor man står.
S. N.
likte begge, spes v 2 - brytningen bak anda hever bildet ytterligere.

du har fin kontrast i bildet, likevel fremstår det litt blasst på min skjerm, muligens fordi det er mye grå/beige i flaten. ville vurdet å ''senke'' eller gjort mellomtoner og skygger litt mørkere.

mvh silje
Christer B.
Artig utsnitt og fint sett. Likte #3 best.
Stå på!
;)
Caroline M. S.
Tusent takk for mange hyggelige kommentarer og noen forslag. Jeg kombinerte Hans-Petter, Helge og Silje sine i v3. Siden det var så mye stæsj rundt kantene her liker jeg i grunnen bedre de med mye (altså de med mur oppe), men jeg tror nok v2 ville vært bedre med mindre og rettere mur. Enig i at v2 er blassere enn v1, men v3 synes jeg ble for mørk/kraftig i fargene (gjorde det likevel slik for å se forskjellene, men godt mulig at jeg tok mer i enn du mente Silje).

Kjekt å lese at flere av dere liker alt krimskramset og uryddigheten. :-) Jeg tok sikkert 20 bilder av dette motivet fra ulike vinkler og med forskjellige blenderåpninger. Det var umulig å ikke få med gresset og blomstene nede og det er riktig som Andre antar (at det var noe på sidene som gjorde at det ikke kunne være mer luft - to store trestammer på hver side). Først irriterte det meg at jeg ikke kunne få bort alt krimskramset, men etterhvert likte jeg det ganske godt. :-)
Jeg skulle gjerne hatt alt skarpt (OK - kanskje unntatt anden da *SS*). Det hadde kanskje gått med stativ og mindre blenderåpning, men dette var det skarpeste jeg fikk til med håndholdt kamera.

Eli: Skjønner poenget med at man ville lurt mer på hva dette var bilde av uten anden, men for å være helt ærlig så trodde jeg helst folk som ikke straks så hva det var bilde av ikke ville gidde å se lenge nok på det til å finne ut av det (og derfor la jeg også inn forklaring på hva det var bilde av). Veldig hyggelig å høre at du ville sett på og lurt på. :-)

Espen: Nei, ikke Brenneriveien, men nesten helt nede ved Vaterlandsbroen.

Odd: Kinesisk lakk og silkebroderi.... he, he - nå sitter jeg nesten på flyet til China (i tankene). :-)
Odd Eirik S.
Tusen takk for meget god og utdypende kommentar på mitt bilde. Jeg er veldig enig med deg i det du skriver og det kommer godt med videre.

Rene kunstverket dette her. Det meste er sagt og jeg har derfor ikke noe fornuftig å tilføye. Det som gjorde bildet så interessant var speilingene. Måtte vri hjernen liit (sier litt om min hjerne) for å skjønne sammenhengen. Hadde jeg ikke visst bedre så kunne jeg ha trodd at speilingen av fabrikkbygnings farge var grumsete vann.

Blir vel ikke helt fortrolig med muren i toppen.
Det jeg liker best med bildet er absraskjonen i v#1. Synes anda på en måte forstyrrer (ødelegger abstraheringen) både i v#2 og V#3. I det hele et flott verk.
Synes du er både observant og kreativ som ser potensialet i et slikt motiv som dette. Jeg heller til å tro at jeg hadde gått forbi uten å se dette.

mvh
Odd Eirik
Caroline M. S.
Takk for fin tilbakemelding Odd Erik. :-) Jeg skjønner veldig godt hva du mener med at anden ødelegger abstraheringen (det gjør jo også muren, bladene og gresset), men på den annen side hadde dette bildet lignet mer på alle bildene jeg har lagt ut av bygninger om ikke alt stæsjet hadde vært der. Så da min første irritasjon over å ikke få til kun vann og vinduer hadde gitt seg, likte jeg alt stæsjet ganske godt. I hvert fall synes jeg det ble et bilde som ble litt annerledes enn mange av de andre jeg har. Forandring fryder. :-)
John G.
Her scroller jeg rett i bunn, og:
Kjempefint, vet ikke hva alle de andre(ja, rakk og se at det er mange kommentarer) har skrevet og synset, men jeg falt pladask for dette, men allikevel ikke helt uten forbehold.
Litt ''masete'' nede i høyre bildekant, er det vel, men samtidig er buskaset, både der og til venstre, med på å gi det dybde og miljø.
Dette likte jeg jæ.... godt, og med denne type motiv MÅ det være fristende å prøve ut alternativer! Ikke misforstå! Dette ble kjempebra.
Mangler bare at den ligger i kategori INDUSTRI...
Nå poster jeg, SÅ skal jeg lese de andre kommentarene. Spennende...
John :-)
John G.
Ser først nå at du har flere versjoner!
HOLD DEG TIL V.I...
John :-)
Caroline M. S.
Tusen takk for fin kommentar John. Skjønner godt hva du mener og jeg prøvde også andre alternativer (uten så mye stæsj) uten få det til. Tror jammen jeg skal følge tipset ditt og legge dette i Industri-kategorien (tenkte faktisk litt på det før jeg valgte Diverse). :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu