Solevågen 1
Et utsiktspunkt mot en del av Sunnmørsalpene, i kveldssol
Bildet inngår i albumet Solevågen - Mektige fjell og blank sjø fra Solevågen. Fjellets inntrykk varierer med lys og utsnitt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-09-22 07:52:22
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-09-22 15:15:44
    Versjon #3
Utstyr
  • FujiFilm Finepix S304
  • -
  • Blenderf/8
  • Lukker1/3s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger334
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_61522} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Geir Helge S.

Nå var det hyggelig å starte en kald høstmorgen her oppe i Tromsø med et bilde fra hjembygda! Du har fanget et motiv som mange har forsøkt seg på her. Liker utsnittet du har valgt. Det som ikke er så bra er at bildet skjemmes (kraftig) av digital støy.
Geir
Stig B.

Takk for kritikk. Var nok litt for hard på labben i forhold til det oppløsningen tåler. Legger inn originalen også.
Jeg tror at dette er et av de mest fotograferte stedene på Sula, med vekslende hell.
Stig
PS: her pissregner det og blåser
Geir Helge S.

Se der ja! Originalen var mye bedre! Det er viktig å være kritisk til etterarbeidet med et bilde. Er man ikke det, kan det raskt bli slik at man gjør bildet dårligere i stedet for bedre enn utgangspunktet.
Pisseregn ja...i går hadde vi ca 10 cm snø her oppe...
Geir
Thomas B.

Det første bildet har for mye støy, og det andre har for liten kontrast og ikke så spennende farger.

Du får enten lage deg en mellomting, eller kjøpe deg et kamera med større oppløsning:-)
Rune Edvin H.

De kan hjelpe med å bruke USM med litt stor ''radius'' og lite ''amount'' på #2
Rune
Stig B.

Takk for kommentarer. La ut ny versjon, nr 3, som har forsiktigere USM og noe fargebalanse mot varmere lys. Synes selv dette ga et bedre resultat. Har også kalibrert skjermen min slik at jeg ser bedre :-)
Stig
Avsluttet .

spennende bilde du har tatt her!Liker det!
Bjørn H.

fint lys og nydelig speiling..

Synd at det tekniske ikke sitter ..

Bjørn
Stig B.

Jeg har mye å lære, både mht det tekniske ved opptaket, og ved etterbehandlingen. Lærer litt (nesten) hver dag. Synes selv v3 ble bra :-)
Stig
Inger-Lise S.

Hei Stig!Jeg likte også v#3 best. Bildet har storslagen natur,fine farger,og ellers våger jeg meg ikke inn på det tekniske her...Manglende kunnskap fra meg..Men jeg vet jeg likte bildet kjempegodt! .-) mvh Inger-Lise
Geir Helge S.

Vil bare si til deg (du vil jo lære...) at heller ikke v3 er så bra som du bør forlange av deg selv. Om du ser nøye etter i overgangen mellom skopphornet og himmelen, ser du en lysere, tynn stripe (halolignende). Du ser det samme langs kanten av Lervågsfjellet. Dette skyldes for kraftig bruk av USM. Når det er sagt så tror jeg ikke du kan tyne så mye mer ut av dette bildet (bildefila er for dårlig i utgangspunktet...). Ta deg en tur ut og forsøk på nytt, og bruk helst stativ. Lykke til!
Geir
Stig B.

Jeg tar imot alle tips, både mht eksponering / komposisjon, og etterbehandling. Stativ ble benyttet til dette bildet, så det er kanskje oppløsningen som setter noen grenser for meg også i dette tilfellet (3 Mp) :-). Takker og bukker.
Stig
Geir Helge S.

3 Mp skulle holde lenge til dette motivet. Jeg har mer tro på at det kan være den lange eksponeringen som skaper støy. Mange digitale kompaktkameraer takler lange eksponeringer dårlig...
Geir
Jan A.

Fint motiv. Jag gillar originalbilden (Versjon #2) bäst. Din huvudbild är lite för grynig för min smak. Och originalbildens kalla blåa toner skapar ro och vila...

mvh Janne
Ketil K.

Pent motiv, men mye å gå på teknisk her. Ville nok benyttet bracketing for å ta dtete bildet - og så satt de beste delene sammen i ett bilde i et bildebehandlingsprogram.
Marianne R.

Bortsett fra støyen i versjon 1, så syns jeg bildet og motivet er flott!
Ser du bruker samme kamera som meg...

Mvh Marianne
Fred S.

Originalen best, men tror da du må kunne gjøre mer med den mht kontrast/farger uten at du havner i det litt rosa/oransje bildet du har lagt ut. Motivet er jo skikkelig flott, sunnmørsalper både over og ''under'' vannet. Gikk en gang i tiden på det som da het realskole sammen med en Solevågseide fra Spjelkavik, så jeg regner med at dette er i nærheten.
vh fred
Stig B.

Versjon 1, tro det eller ei, var laget mens jeg hadde en meget dårlig kalibrert skjerm, og så faktisk ikke at det var så mye støy. Ser det meget tydelig nå. Bildet er tatt fra Solevågen på Sula, med utsikt mot Skopphornet og Hundeidtinden, og Megardsstøylen i midten. Et flott sted.
Stig
Inger-Lise S.

Hei Stig! Tilleggskommentar: Jeg sto omtrent på samme sted som deg i sommer og tok dette motivet, da vi besøkte Sula. Jeg ble overrasket. Her ser det ut som det er så mye lenger avstand over vannet. Men fint motiv du fikk fram i hvertfall.)

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu