Gode tanker gir god frukt
Far og sønn. Begge like begeistret for hverandre. Barns krav på kjærlighet er absolutt.
Bildet inngår i albumet Mennesker -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-08-30 07:45:40
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D100
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger1415
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_59232} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (45)
Avsluttet .

Flott og mykt bilde.
Avsluttet .

Portrettet er bra, men jeg synes det er litt blast. Ville brukt litt levels tror jeg.
Mvh Jan Ottar
Jan B.

Flott dobbelt portrett hvor det kan leses masse følelser. Ser ikke blasst ut på min skjerm.
Jan B
Tom A. T.

Flott portrett der du har veldig god kontakt med begge to. Jeg ser heller ikke at det er blasst.
mvh Tom T
May-Lise L.

Ikke blast her heller, Nils. Deilig bilde med gode farger.
Arnt Ove J.

Pent bilde, gode farger og god komp. Ser imidlertid ut som om du har fikset litt vel mye på bakgrunnen. Rare overganger mellom himmel og personer noen steder.


mvh
Arnt Ove
Bjarne S.

Heisann!
Dette var virkelig et flott portrett! Flott lys, fine farger og god kontakt. Likte godt utsnittet. Veldig bra!

Mvh
Bjarne
monica p.

Så morsomt at du la ut et av far og sønn i stedenfor mor ogsønn, rart det der, men det er faktisk mest mor og barn som blir mest fotografert og lagt ut her.
Dette bildet lyser samhørighet og kjærlighet fra begge parter, blir helt varm om hjerterota når jeg ser det.
Synes heller ikke at det er blast, alt klaffer spør du meg.
Flott Nils.
Mvh Monica:o)
Marianne M.

Hei Nils.
Et veldig koselig bilde av far og sønn! Flott og nært.
Vennlig hilsen Marianne
Inger-Lise S.

Hei! Et kjempefint bilde! Nærhet og varme!Fine farger og ikke blast,nei! Flott! mvh Inger-Lise
Fredrik S.

Det er ganske mange håpløse bilder på denne 'siten'!
Dere skriver 'flott portrett', 'fine farger', 'god komp' !!! osv. Hallo!? Hva er det som er så spesiellt med det bilde her??? 99% av alle bilder som tas i Norge er av familie og venner, og hvis de skal legges ut for å fortjene kritikk bør de etter min mening ha et snev av kvalitet. Viste bilde er helt ordinært. Alle oppegående mennnesker ville kunne ta (og tar!) slike bilder hele tiden. Så hva gjør de på foto.no??? Er dette et sted for å legge ut bilder av mor, far, søster eller bror? Har jeg misforstått noe? Jeg trodde at foto.no var et sted hvor amatører eller profesjonelle kunne legge ut bilder av en viss fotofaglig kvalitet (vanskelig tema; innrømmer det. Selvfølgelig subjektivt). Og motta seriøs kritikk. Med fotofaglig kvalitet mener jeg en grad av komposisjon, mønster/motiv, farge, belysning osv. som hever seg noen hakk over det tante Klara ville klare. Når man leser kritikken som legges ut på 90% av bildene er ord som går igjen ''Fint bilde'', ''Det her var nydelig'', ''Blinkskudd'' osv. Hva slags kritikk er det? Kritikk må jo være noe som forteller fotografen noe han/hun kanskje ikke har tenkt på. Som: ''bilde trenger noe oppskarpning der og der'', ''bilde hadde blitt bedre hvis motivet hadde blitt plassert til høyre nede'' osv. Hvis man bare har ''jalla'' kommentarer kan man like godt holde munn, mener nå jeg. Og håpløse bilder fortjener ikke noen kommentarer.
Mistenker mange for å komme med kommentarer for å ''sanke poeng'' hos nett-venner, slik at disse kan komme og se og legge igjen kommentarer til egne bilder. Takk for oppmerksomheten!

-Fredrik
Jostein M.

Joda ikke verst dette Nils. Fine utrykk, men som påpekt så har du nok vært i tøffeste laget i PS. Det vises tydelig rundt øret til mannen og hodet til gutten. Liker best versjon 2 som har litt mer kontrast.
Mvh
Josteub
Reidun G.

Bra dette Nils, liker versjon 2 best - mangler litt på dybden (uskarpt)
Reidun
Nils B.

Takk for kommentarer og kritikk. En spesiell takk til FS sin flotte ''kritikk'' av bildet. Når det gjelder FS sin kommentar så er mye av det han skriver rett og jeg må si meg enig noe av det. Når det gjelder det å sanke poeng, eller sagt på en annen måte gi kommentar for å få kommentar så er dette noe av det som gjør at Foto.no lever. Sanke poeng er for meg en absurd tanke og personlig så tar jeg sterk avstand fra dette. Men å gi nybegynnere som legger ut bilder, og proffer som legger ut bilder oppmerksomhet i form av kritikk, kommentar, eller et lite klapp på skulderen en helt grei sak.
Tenk om ingen gadd å kommenterer i den ene eller andre rettningen, hva var foto.no da?
Et siste sukk, Familiebilder, brudebilder, naturbilder, macrobilder, aktbilder, barnebilder, abstrakte bilder, osv, de er alle tegnet med lys og gir glede til fotografen og mange av bildene gleder oss her på dotten også.
Selvfølgelig finnes der bilder som ikke burde vært her, men nå er det nå en gang slik at vi ikke alle har samme krav som FS, og det respekterer jeg. At mitt bilde ikke burde vært her ute får dere andre bedømme, men det er der og blir liggende der.
nbh
Marit E.

For det første, jeg likte bildet ditt godt, Nils. Nydelige farger og fint lys.
Må bare kommentere det FS skrev. Jeg er relativt fersk som fotograf, råfersk på billedbehandling og famler meg stadig fram med komposisjon, lys og alt som hører til. Ifølge familien er fotointeressen STERKT økende.
Men hva hvis jeg aldri hadde fått en eneste kommentar? Og hva er håpløse bilder? Hvem er det som bedømmer det?
Alle starter et sted. Og for en nybegynner er det jo utrolig vanskelig å bedømme hvilke bilder som er av bra fotofaglig kvalitet. Både egne og andres. Skal kommentarene utebli fordi bildet i noens øyne er håpløst? Legger ikke stort sett alle inn bilder her fordi de vil lære mer?
Jeg håper dette fortsatt blir et sted der amatører og proffe kan dele hovedinteressen, nemlig foto.
Carsten A.
+1
Dette bildet overrasker meg. Det er etter min mening uten billedmessig innhold - i motsetning til det jeg er vant til fra din hånd Nils. Grei avbildning (av far og sønn?), med noen tekniske svakheter det alt er pekt på, men neppe noe for andre enn berørte parter.

Ellers er jeg hjertens enig i mye av det Fredrik Stang skriver. De to mest vesentlige problemene på FOTOdotNO er:

- flommen av svake bilder og den mangel på selvkritikk som ligger bak dette, og

- at alt fra middelmådige til direkte dårlige bilder roses kritikkløst opp i skyene. Sagt på en annen måte, tendensen til å la være å kalle en spade for en spade gjør store deler av bildekritikken nærmest verdiløs.

Når det er sagt, tror jeg ikke Fredrik Stang har rett i sin mistanke om ''... kommentarer for å 'sanke poeng' hos nett-venner, ...''. Det er nå engang slik at de som starter som nett-venner ganske ofte også blir venner i mer vanlig forstand, det er i allfall hva jeg selv har erfart, og Nils er jo et godt eksempel (samt minst én av kommentatorene her). Når jeg nevner dette, er det fordi jeg for min del syns det er vesentlig lettere å gi en seriøs, ærlig og gjerne negativ kritikk til en jeg kjenner og når jeg vet hva vedkommende står for. Å bruke svært direkte tale om hjelpeløse produkter fra rene nybegynnere er en helt annen sak. Da kan det faktisk være på sin plass å se etter om det er noe som er bra, og samtidig forsøke å være litt konstruktiv mht. hva som kan gjøres bedre. Og da er det vel ikke snakk om å ''sanke poeng'' hos noen nett-venn?

Om nivået på bilder kan heves vet jeg ikke. Nivået på bildekommentarer burde det være mulig å få opp.
MVH CA
Tomm H.

Har ikke problem med at et slikt bilde lastes opp. Det kan være mange motiver. Tror det er viktig at den som skriver kritikk tenker hva det er den som laster opp er ute etter?

I dette tilfellet snakker vi om et koselig bilde av typen far/sønn. Teknisk ser det greit ut bortsett fra litt merkelig blur/softing som ser ut til å ha vært lagt til etterpå (spesielt i kantene på hår/skjorte). Som far/sønn bilde er det noe sukkersøtt med måten de poserer på som virker litt kunstig på meg. Forsterket ytterligere med softing.
Marianne M.

Hei igjen.
Har vel egentlig ikke lyst til å bidra til å bruke plassen der det skulle stå kommentarer til bildet ditt Nils,til å snakke om andre ting,men får lyst til å kommentere noe av det som er skrevet før her. Lette etter et annet forum på siden til å debattere,men fant det ikke. Jeg er en amatør i ordets rette forstand,ventet i flere uker før jeg i det hele tatt turte å legge inn et bilde her,og enda lenger før jeg turte å kommentere. Har bare min ''sunne fornuft'' og mine følelser å bruke til å kommentere med,ingen stor faglig ekspertise på området. Jeg sier meg enig i det Marit Eide Gjerde skriver...som henne(og sikekrt mange andre) legger jeg inn bilder for å kunne lære mer,og for å kunne ta bedre bilder. Håper at det fortsatt kan være plass på dotten til ''sånne som meg''. Et sted der både amatører og proffe kan dele en flott interesse.
Jeg var interessert i å vite hva slags bilder Fredrik Stang tar,for å se hva jeg hadde å lære av han,men fant ingen....
Nils,jeg står fortsatt ved kommentaren jeg hadde til bildet ditt,det er min personlige opplevelse av bildet ditt. Kan dessverre ikke si så mye om tekniske ting,men vet hva som rører meg, og hva som er godt å se på for meg.
Vennlig hilsen Marianne
Inger-Lise S.
+1
Hei igjen! Ærlig talt! Hva har vi Foto.no for? Proffer? Og ''proffer'' som ikke har lagt ut ett eneste bilde selv??Som F.S..Og som dette medium kanskje er under deres verdighet? Jeg tenker på ordet ''kverulant'' når jeg leser hva Fredrik Stang skriver! Carsten Arnholm ikke langt etter...
Og hvor mange % av bildene her er av famile og venner? (Bilder som er helt greie og ofte gir mye!)
Kanskje disse useriøse kritikere burde finne seg et annet forum? Hvorfor gidder de gå inn her og se og lese,når det er så elendig i deres øyne? Kritikksyke?
La oss få være i fred her på dotten,ta i mot konstruktiv kritikk og utvikle oss! Spar oss for slikt oppgulp!
Personlig er jeg heelt fersk,men har lært mye her!Tar også kontakt med en fotograf om jeg har spørsmål,og får hjelp!
Nei,dette var både kvalmende og useriøst! Best hadde vært å overse det,men jeg klarte ikke!
Nils,bildet ditt har gitt meg mer enn jeg akter å fortelle her!:-) Legg ut bilder DU liker,var et råd jeg fikk! Jeg prøver å følge det!La oss håpe vi fortsatt kan trives på ''dotten''! Hilsen Inger-Lise
Birna R.

FS og CA har satt fingeren på etpar av hovedgrunnene til det stadige forfallet på fotodotno. At det vises mange bilder mye dårligere eller mer uinteressante enn det foreliggende fra Nils B-H forhindrer ikke at deres argumentasjon har verdi og bør lyttes til.

Klart det må være amatørenes drøm å få leve et beskyttet liv på fotodotno og slippe negativ kritikk. Slikt blir man nok veldig flink av, ja.

I-L Sundberg og hennes meningsfeller kunne kanskje gruble litt over grunnen til at så mange ressurspersoner har forlatt fotodotno de siste par årene.
Nils B.

Jepp, er enig med CA, om venner. Et viktig elementt. Jeg har også fått flere gode venner via Foto.no. Noen er så gode venner at de skriver det de mener og det setter jeg pris på. At det kommer kommentarer under dette bildet som er med på å skape diskusjon er helt TOPP. Det er også helt klart at jeg i ettertid ser at bildet har mangler og muligens ikke burde blitt lagt ut, men når jeg først har gjort det finner jeg det behagelig og lærerikt med de kommentarene som kommer og ikke minst diskusjonen som følger. Vi kan da alle gjøre feiltolkninger av egne bilder og dette er muligens ett av den typen.

Det er sagt mye bra under dette bildet og det burde blitt lest av opptil flere. Klart at dette bildet har større verdi for de som er på bildet enn meg selv. Og helt klart at himmelen er teknisk dårlig. Jepp, FS, du startet noe bra og skal ikke være redd for å si din mening. Jeg setter i allefall stor pris på det.

Ved nærmerer ettertanke kommer jeg om noen timer til å ta bort bildet. Men ikke for at jeg føler det skjemmer foto.no, men fordi jeg helt klart ser svakheter . Det er ikke forseint å snu.

Så kjære venner. Takk for kommentarrekkene, de er godt bevart og printet ut.
nbh
Inger-Lise S.

Hei B.R:Hvorfor ressurspersoner har forlatt Foto.no,gidder jeg ikke fundere over.Amatørenes drøm? OK,så er dette et forum for proffer? Men vi amatører lærer av konstruktiv kritikk og ønsker ikke bare ros og et ''beskyttet liv'' her...Er ønsket at mange skal trekke seg fra Foto.no? Når jeg har vurdert det flere ganger,er det fordi jeg ser hvor dyktig mange er! Men forløbig har jeg blitt,for å lære! Mange vil ikke ha mot til å legge ut bilder etter dette,noe som kanskje var ønsket..
HVEM avgjør om et bildet er interessant,og interessant for hVEM?
Nils: Synd du bøyer deg i støvet og trekker bildet ditt!
Hilsen Inger-Lise
Birna R.

Hvem er det som skal komme med kritikken du så gjerne vil lære av I-L?
Inger-Lise S.

B.R: Helst en dyktig,erfaren fotograf,som vil gi meg konstruktiv kritikk! Også hvem det måtte være,som har noe å si om bildet mitt,positivt eller negativt!Men uten ''en klapp på skuldra'' iblandt,mister man fort motet! Ellers:ALLE må gjerne komme med kritikk jeg kan lære av!
Inger-Lise
Birna R.

og hvordan skal de ''dyktige, erfarne'' fotografene orke å holde seg interessert i fotodotno tror du? ringer det ikke noen klokker ett-eller-annet-sted her når du rakker ned på f.eks. CA som er en av de få som holder ut?

det er greit at noen er amatører og nybegynnere, for der har vi alle startet. amatører som mangler kritisk sans er det verre med.

jeg tror ikke du ville ha likt å få ett av dine bilder kritisert av meg, selv om kritikken nok hadde vært konstruktiv sett i et noe lengre og videre perspektiv. ''klapp-på-skulder'' mentaliteten er antakelig det aller største og alvorligste problemet fotodotno har å slite med, og på sikt det som kommer til å ødelegge hele nettstedet. INGEN har fordel av ukritisk ros, hvor velment den enn er.
Inger-Lise S.

BR:Gidder ikke snakke for døve ører! Flere her har prøvd.Jeg er ikke kranglesyk idag! :-)Inger-Lise
P.S. Man lærer ikke alltid best av det man ''liker'',les ''ros''!Jeg stopper her!
Thor B.

Her er det sagt så meget om det som FS sa, at jeg føyer meg i rekken .

Nils ikke trekk bildet da får FS det som han vil..
Skulle gjerne sett bildene til FS, det kan ikke være rare greiene, siden han ikke har lagt ut noen.
Ikke kom han med noen form for konstruktiv kritikk på bildet heller.
Bare N

Mvh TBH
Birna R.

responsen din viser hvorfor mange amatører aldri kommer videre. de kan ikke ta imot kritikk.

jeg har sagt mitt i sakens anledning, og en beklagelse til Nils B-H, som noe ufortjent har blitt dratt inn i denne diskusjonen.
Birna R.

(foregående merknad var selvsagt til I-L og ikke til TBH)
Carsten A.

Nei, Nils, la bildet bli stående. Det er nærmest en tilfeldighet at denne (nødvendige og nyttige) diskusjonem kom under ditt bilde, jfr. forøvrig det BR sier om akkurat det. Men når FS starter på et viktig tema, er det naturlig for andre å følge opp.

Inger-Lise Sundberg:
Du skriver om deg selv ''Vil gjerne lære! Nylig kjøpt digitalkamera....Takknemlig for konstruktiv kritikk''. Den som vil lære, og det gjelder oss alle, bør bl.a. lære av sine feil. Egen feil kan være vanskelige å se, men til det har vi altså bildekritikk. Den blir verdiløs om den ikke er ærlig og om den mangler konstruktive elementer. Det å gjøre oppmerksom på at noe er feil, kan gjøres bedre eller anderledes er jo nettopp hva konstruktiv kritikk består i. Uærlig ros til det som ikke er bra hjelper ingen fremover.

Det er svært som du hisser deg opp. FS sier sin ærlige og oppriktige mening, vel å merke i kommentar til en dreven og øvet fotograf, og jeg syns altså at han pekte på noe viktig. Han blir da straks utnevnt til kverulant, og jeg til en slags nesten-kverulant. Til dette kan jeg bare si at det er utrivelig at et slikt ord blir tatt i bruk. Utrivelig, fordi ærlig og seriøs meningsutveksling er en forutsetning for å komme videre. Men jeg vil likevel regne med at du ved nærmere ettertanke revurderer din egen ordbruk. La meg nøye meg med å legge til at det ikke er verdens beste språklige og annen sammenheng i det du skriver, men det kokte vel litt i hodet, kan jeg tro.

I de ca. 3.5 årene jeg har vært aktiv på FOTOdotNO har jeg (når dette skrives) skrevet 7711 kommentarer til andres bilder, dvs. gjennomsnittlig 6 kommentarer hver eneste dag (ingen dager unntatt). I svært mange av mine kommentarer, antakelig de fleste, søker jeg å komme med det jeg har av billedmessig og fototeknisk erfaring, og har faktisk gjennom årene hatt gleden av svært mye positiv feedback akkurat i den forbindelse. Jeg har virkelig den faste overbevisning at åpen og ærlig tale samt vilje til å dele sine erfaringer er befruktende for alle parter. I tråd med denne holdningen har jeg lagt ut til fri avbenyttelse endel teknisk basis-lærestoff, vær velkommen til http://carnholm.home.online.no - ta gjerne en titt på menypunktet ''Fototeknikk'', og for den saks skyld annet på sidene.
MVH CA
Inger-Lise S.

Hei C.A! Jeg har skrevet en mail til deg,da jeg har misbrukt siden til Nils nok..Hilsen Inger-Lise
Eskil O.

Et bilde kan jo være bra, gi noen ett eller annet om det ikke er teknisk 100%, hvem klarer så det. Har ikke sett et eneste bilde her på dotten som ikke har en eller annen form for svakhet, selv ikke blandt de proffeste av de proffe. Noen får nok ufortjent mye skryt, mange av de såkalte proffe fotografer MÅ jo oppleve at en del kommentarer blir gitt bare for å dilte etter.

Syns du leverer et helt topp bilde med et flott budskap, litt hardt lys og noen skygger man kunne ha vært foruten. Litt støy rundt øra, men totalt sett etter de kriterier jeg bruker for å vurdere et bilde så skårer du nok ca 60% bestått teknisk, 90% på budskap og opplevelse.

Eskil.
Georg K.




The way F.S. is demanding a certain quality as an entrance passport for this page is from my point of view not acceptable.

Quality is and should not be defined by a single person, we rather should adapt basic-democratic rules and let all decide - and a comment is also a vote dear Fredrik.

One of the reason's why pages like Foto.no are so popular these days is very human factor '' response ''.

It is for sure important for many of us amateurs to have a place, and audience to present pictures - and get feedback if they are as good as we thought.

Feedback from many very active people here, J.M and also C.A ( obviously not always in the best mood ) and many others are coming with very direct help and advise.

Response and feedback are helping to create better pictures, to create more engagement, to make more make more people more sensitive for visual impression's - in the end, everyone is learning.

And I can see absolute nothing negative by allowing everyone to upload favorite pictures here, the real quality will very soon divide the interesting ones from the ones with no charisma.

Pictures which do not attract others will not get comments; if you have 5 pictures with almost no comments out - would you continue ?

We are in the need of people who have an serious interest in photography, we need people who like to share and also risk something - but do we need someone who is sitting on top and is lift's or lower's the thumb ?

So, this specific picture is a picture you might like or not, you might emphasize as boring, plain and without any charm -- or you deicide to acknowledge the fact that someone has tried to express an obvious important emotion with this picture.

It's actually your choice to attend, to discuss, to help with constructive critic or not - but I seriously do not believe that it is up to you to decide what actual quality-frame has to reached before attending in an open ! Internet page.

Risking to annoy you - but as many others I actually believe that the picture together with given title has a certain charm - also one of the goals of brukkunst - isn't it ?


mvh.

Georg
Inger-Lise S.

Nils:Beklager misbruk av siden din!(Eget initiativ..)

Carsten Arnholm:OK! Her kommer etter ditt ønske via mail en offentlig beklagelse på at jeg dro ditt navn inn i dette...Og at jeg brukte ubehagelige ord! Det var forhastet lesing som dro deg med som ''nesten-kverulant'',-som du kaller det.
Beklager desverre ikke noe av det andre jeg har skrevet! Heller ikke utrivelig framferd,-
noe jeg tydeligvis har vært alene om her....(!!!)
Mvh Inger-Lise
Fredrik S.

Hei, godtfolk!
Siden det ser ut som om diskusjonen under dette bilde vil forsvinne iom. dette bilde snart vil bli fjernet, foreslår jeg at vi fortsetter diskusjonen under Diskusjon->FOTOdotNO->Bildekvalitet

-Fredrik
Carsten A.

Jeg tror tror ikke ILS helt følger med, det er hun som har sendt meg email - og jeg har i samsvar med vanlig praksis gitt uttrykk for at det som starter på nett hører hjemme på nett. Det hører ingen steds hjemme å forsøke seg på nattlig mailbombing med invektiver.
MVH CA
Per R. G.

fy fillern så mye oppgulp. denne siden er vel for alle
gode eller dårlige bilder autor synes sikkert bildet er flott
derfor legger han dette ut for å få kritikk. jeg synes dette er bra.
så over til bildet
bildet har for hart lys + behandla for hart i ps men godt
tenkt


Du F.S vi vil gjærne se noen av dine bilder (eller er dem så dårlige at du ikke tørr å legge dem ut)

Stig S.

Jaja - etter så mange innlegg, fristes jeg til å sitere Jan Eggum: ''...så var det på'an igjen...'';-)

Nøyer meg med å fastslå at dette ikke er det mest inspirerte bildet du har lagt ut, Nils,- og at det, som sagt lenger oppe, ei heller er det teknisk beste;-) Men sånn er det: både amatører og proffer har gode OG dårlige dager. Ingen grunn til å trekke bildet for det...

Synes forøvrig at fotografens egne kommentarer til bildet virker som de mest balanserte her.... Mye hårsårhet i en del andre kommentarer - vi trenger en åpen og fordomsfri diskusjon på dotten,- det får man ikke fra skyttergraver.....

--stig--
Steinulf L.

Ikke blant dine beste teknisk, men motivmessig meget bra. Diskusjonen synes jeg tok helt av. Vi legger ut bilder for å få feed-back, eller kritikk. Så enkelt er det. At det skrevne ord virker sterkere enn en muntlig kommentar bør vi kanskje merke oss, og formulere oss deretter. Jeg vil mye heller ha 'negativ' kritikk enn ingen kritikk i det hele tatt.l
Tom E. F.

- et kanonbilde, Nils!:-)
mvh Tom
Nils B.

Det er sagt mye fornuftig under dette bildet og beklageligvis så er her også benyttet ord og uttrykk som jeg personlig synes blir i overkant av hva som er passende. At denne diskusjonen kom under bildet er helt greit, greit er det også at folk sier det de mener og ikke minst at vi hadde behov for denne diskusjonen.

Avsluttningsvis ønsker jeg at vi alle kan ta del i konstruktive diskusjoner i fremtiden og håpe at denne tråden bar frukter. Hos meg finnes der ikke sure miner. Takk for fruktbare ord, og som sagt så håper jeg at vi aller kan være en stooooor famile, selv om det helt sikkert finnes sår etter denne typen diskusjon. Til de av dere som kom med beklagelser over at siden ble benyttet så er det bare å si at det er greit, og kommer til å være greit i fremtiden.

Sydney Harris skerv en gang; Vi er ikke nådd opp i moden alder før vi er tilfreds med å har rett uten nødvendivis å måtte bevise at andre har urett.

Jeg snur igjen: Ikke fordi, eller som noen form for ett eller annet, men fordi tråden er god lesning, og av respekt for de av dere som var mest engasjert.
nbh

Avsluttet .

Hei Nils!

Synes motivet på bildet er fint. Du har god kontakt med personene. Ansiktsutrykkene deres er veldig ekte. Liker også farger og lys. Men jeg tror du har hatt det litt travelt med etterbehandlingen i PS. Det virker som om du har klippet vekk hele himmelen, og i den prosessen har tatt med litt av ører og hår.

Så en liten kommentar til diskusjonen i tråden:
Hva er det med familieportretter som gjør at de ikke passer på Foto.no? Er det enklere å ta et familieportrett enn et portrett av personer som ikke er i slekt med hverandre? Er ansiktsuttrykket til ''mor, far, søster eller bror'' kjedeligere enn det til en man ikke kjenner? Er det vanskeligere å få til de riktige hudtonene til en fremmed jente/gutt enn på kjæresten?

Det er klart at det finnes bilder som passer bedre i et familie album enn her. Bildet ovenfor derimot gir mye til mange av oss, selv om vi ikke har noe kjennskap til personene som er avbildet.

Ærlig konstruktiv kritikk er bra både for amatører og proffer. Men hva er galt med ros der det hører hjemme? Hvorfor skal en bare lete etter ting som kan gjøres bedre? Kan en ikke også påpeke ting som faktsik er bra, eller forbedret siden sist? En lærer jo like mye av det!

Altså: Kritiser, men IKKE GLEM å rose der det hører hjemme! NBH er en av dem som er flinke til å gjøre begge deler.

Jeg er VELDIG uenig i at et klapp på skulderen er ødeleggende, så lenge det er berettiget. Kanskje det er akkurat det som skal til for at en nybegynner, i stedet for å stue vekk fotoutstyret, skal få lysst til å fortsette å utvikle seg, og kanskje en vakker dag være den som veileder andre nybegynnere!

Ellers er jeg enig i alt Georg Klammt skriver. Har også merket meg at det er enkelte av de mer proffe her som uttaler seg som om de sitter på en fasit når de kritiserer, og glemmer at individuel smak også spiller en stor rolle.

Mvh
SS
Tarjei Ekenes K.

jeg synes alle skal være ærlige
og si akkurat hva de ser her på foto.no,
det en føler av balanse/ubalanse
men også være opptatt av
kunstnerisk kvalitet,
i tillegg til teknisk.

teknikken er kommet for å bli
og utvikler seg i sinnsyk fart.

som musikk.

det viktigste er alltid innhold
så komposisjon/utsnitt,
så billedkvalitet for meg
alle må være der,
men de to første er viktigst.
i det lange løp.
.
som i musikkverden
og kunst.

og man lærer også av å komme
med kommentarer man synes
er helt på jordet i senere tid.

jeg tror misforståelsen i oppfattelsen
av dette bildet, ligger i at faren
her kjenner at dette bildet toucher hjerterøttene
og det ser jeg for meg.
kompet er også bra + rent teknisk skarphet og slikt

for ham trigger bildet erfaringer som vi ikke kjenner
for ham kan det se ut som bildet formidler det.

dette er ikke feil og unaturlig.
det kalles kjærlighet.

man kan ikke si at bildet er dårlig,
for som sagt teknisk skarpt er det
og kompet er ikke dumt.
men den kunstneriske kvaliteten er det nok en
som føler bedre enn andre, og det er ham som er avbildet her og kjenner kjærligheten bak dette bildet.

jeg må si jeg føler noe av det,
men skjønner at litt fx/lys/kontraster
kan forsterke dette og gjøre bildet mer
tilgjengelig for andre

det ser ut som en liten sprayboks har danset litt langs noen kanter, men det kan være fokuspunkter.

:-D ! son tarjeiav !
Hans Olav S.

Hei Nils

Jeg har sett på bildet ditt og lest massevis av kommentarer, både saklige og usaklige. Noen hyggelige og noen uhyggelige, noen snakket sant og noen løy.

Først til bildet:

Det er en fin stemning i bildet, og en kan formelig se kjærligheten mellom far og sønn her. Det er vel det du ønsket å formidle, og det har du klart.

Dessverre så er det en del tenkiske feil her, som andre har påpekt, og som du burde fikse på før du eventuellt prøver å selge bildet til far og sønn.
En ser tydelig at det er noe rart med himmelen, og at deler av øret og håret til pappa er utvisket her. Det er dessuten forskjeller i kontrast mellom personene og himmelen på ulike steder. Venstre side av guttens hår og høyre side på pappa er nærmest utvisket, mens kontrasten er skarp andre steder. Det bærer tydelig preg av hastverks etterbehandling i PhotoShop.

Skjønner godt at en annerkjent autoritet, (som er så dyktig at han ikke tør å legge ut sine bilder her), starter en diskusjon om billedkvalitet. Jeg er tildels enig.

Også er det en annen viktig ting. Ser at noen her bruker fremmdeord feilaktig, og siden jeg jobber med data og IT og er ganske hjelpsom, så tenkte jeg at jeg burde hjelpe til med å oppklare denne misforståelsen.

Mailbombing er f.eks. når en person sender mange store uønskede mailer (gjerne med intetsigende innhold) for å blokkere e-posten til vedkommende. Slik at tjenesten blir utilgjengelig eller bryter sammen. Det er en form for DOS angrep (Denial Of Service), og kan også rapporteres til din vedkommendes internettlverandør, men man må også legge ved BEVIS. Da vil vedkommende miste sin internetttilgang.

Jeg tviler sterkt på at dette har funnet sted her. Og det å sende én mail med beklagelse er så langt unna den egentlige definisjonen at det må kalles en stygg skivebom. Altså IKKE noe blinkskudd der CA.

MVH
Hans Olav
Siv-Helen A.

Bildet er flott, men kunne nok som andre her sier vært litt skarpere, det er litt blast, men øvelse gjør mester heter det.

Når det er sagt, så må jeg bare si meg enig med Inger Lise her. Det er stor forskjell på dårlig kritikk (les utdriting) og konstruktiv kritikk.

Skal man komme med konstruktiv kritikk så finner man ikke bare det man ville rettet på, men sier også noe positivt om bildet, eller det man gir kritikk.

Jeg har drevet med hundeutstilling i massevis av år, der betaler vi en dommer for å gi hunden en kritikk. Den kritikken er skriftlig. Den kritikken skal være konstruktiv, dvs at det skal trekkes fram både det positive og det negative ved hunden (i forhold til sin rasestandard) Et eksempel på en slik kritikk kan være "Bra benstamme, god pels men kunne ønsket litt mer fylde i pelsen, gode bevegelser sett fra siden, men beveger seg litt trangt sett forfra. Perfekt bitt og meget godt gemytt"

Her kommer både det positive og det negative godt fram, noe alle og enhver burde ta lærdom av før man setter seg ned og kommenterer enten det er hunder eller bilder det er snakk om.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu