Skogsbekk
En liten bekk i Nordmarka
Utstyr
  • Minolta Dynax 700si
  • 28-80
  • Brennvidde80mm
  • Blenderf/32
  • Lukker6s
  • FilmtypeFuji Sensia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger90
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_5519} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Jens L.

Utolig kult.Det er en noe trolsk stemning over dette...
Ivar H.

Likar òg biletet godt, men eg er ikkje heilt sikker på dei greinene på venstre sida, spesielt den nederste. Trur kanskje eg ville ha kutta den. Elles sit eksponering og komposisjon bra (kanskje tatt litt meir med til høgre??).
Ann F.

Motiv, stemning og eksponering synes jeg er helt flott, men også jeg er mer i tvil ang. grenene til venste. De drar på en måte blikket vekk fra bekken, og dessuten stemmer ikke grønnfargen med resten av bildet, der er så altfor friske og ''utrolske''.
Mvh Ann
Carsten A.

I og for seg greit men lite originalt motiv, men det overveiende grønne stikket og greinene i forgrunnen trekker kraftig ned. Grønnstikket (lys reflektert fra eller filtrert gjennom planter i området) er det forholdsvis enkelt å fjerne ved scanning av filmen (best) eller ved etterbehandling i en bildeeditor (nestbest). Kanskje litt lang eksponering på dette næropptaket av rennende vann, men det blir jo en smaksak. Pluss for valg av diffust lys.
MVH CA
Ann F.

Jeg så også grønnstikket (har lært litt av dine kommentarer, CA, hva jeg skal se etter osv.), men synes faktisk at her var det riktig fordi det medvirket til den trolske stemningen.
Dessuten er jeg glad i stemninger og naturbilder, ref. diskusjonen under bilde nr. 7932
Mvh Ann
Trine S.

Jeg synes dette bildet er nyydelig! Enig med Ann i at grønnstikket ikke gjør noe, men at grankvisten ødelegger noe.

Er du oppegående i Photoshop, klarer du kanskje å manipulere denne bort. Eller, om du bor i nærheten, ta bildet uten kvist neste gang.

;-)Trine
Morten V.

bilde nr. 7949

Takk for mange kommentarer, jeg er enig i at greinene ødelegger bildet litt. Det var det å fokusere på helheten i bildet og ikke bare hovedmotivet. Hekkesaks av lommeformat er nok en kjekk ting å ha med i sekken når man går tur i skogen. Det grønne stikket synes jeg hører hjemme, og er med på å understreke at bekken er i skogen. Ellers kunne den vært nesten hvor som helst. -m.
Carsten A.

Lomme-hekkesaks, eventuelt reise-motorsag for litt større oppgaver, men sideforflytting ved hjelp av undersåtter går også bra.

Grønnstikket er åpenbart tilsiktet, det er jeg ikke enig i, spesielt ikke så sterkt, og slett ikke i vannet.
MVH CA
Birna R.

Etter å ha kikket endel på dette bildet, sier jeg meg temmelig enig med CA. Det er et ''skittent'' preg over bildet som kommer av et fargestikk, mot grønt. Jeg tror ikke at det er nødvendig selv om du har gjort opptaket i en skog. Har sett mange skogsbekkbilder med langt klarere fargetoner, uten at det ''skogsgrønne'' inntrykket blir borte. Om problemet ligger i opptak eller skanning er ikke åpenbart. Siden du har eksponert 6 sek er det mulig at resiprositetsproblemer på filmen har gjort seg gjeldende, sammen med en svak undereksponering.

Disse tekniske greiene er i seg selv ikke avgjørende, fordi bildet selv er nokså intetsigende. Ta gjerne flere slike for min del, men prøv å gjøre din egen vri. ''Surmelks''bekker har vi sett mange av, og adskillig bedre enn dette også.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu